Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Kao što rekoše iz Uprave. “Doći će do male stagnacije, a potom polako dalje rast”. Neovisno o sezoni Kineske nabave, nenabave. Zasad stvar ide prema tim predviđanjima.
Zanimljivo??? Prema ovom izvješću od prošlog tjedna ispada da je grčki Mykonos Shipping (a ne Swiss Marine) kupio naše panamaxe. AP Konavle je zaplovio još u srpnju a Lloydovom registru se i dalje vodi kao brod Atlantske.
http://drg.blob.core.windows.net/hellenicshippingnewsbody/pdf/Seasure/11%20Oct%2020133.pdf
Sve to skoro u istom tjednu kad su prodani Oluja i Sv. Nikola.
Danas vani gotovo svi u plusu!
Zanimljivo??? Prema ovom izvješću od prošlog tjedna ispada da je grčki Mykonos Shipping (a ne Swiss Marine) kupio naše panamaxe. AP Konavle je zaplovio još u srpnju a Lloydovom registru se i dalje vodi kao brod Atlantske.
http://drg.blob.core.windows.net/hellenicshippingnewsbody/pdf/Seasure/11%20Oct%2020133.pdf
Sve to skoro u istom tjednu kad su prodani Oluja i Sv. Nikola.
A i ova “slučajnost” puno toga govori:
155/5.6+15.5=43.
Ovo je malo previše da bi bilo slučajno.
http://finance.yahoo.com/quotes/NMM%2CNM%2CSB%2CPRGN%2CSBLK%2CSHIP%2CBALT%2CFREE%2CDRYS%2CDSX%2CEGLE%2CESEA%2CEXM%2CGNK?
Danas vani gotovo svi u plusu!
a kao jučer i prekjučer nisu bili ?
Ipak mi ovo ulijeva nadu u rast. Draće mi je kad se zeleni kao ovih zadnjih dana.
crobex je otklizao natrag na razine s početka siječnja poništivši sav onaj rast. atpl ga nije slijedila u tome. slijedila je panamax vozarine. koje nemaju veze s hrvatskom. hvalim te bože na tome.
jedno tehničko pitanje, možda mi netko ovdje zna pouzdano odgovoriti.
u ATPL su donijeli odluku da će se gubitak u 2012. (oko 75 mil) pokriti iz buduće dobiti.
da li to znači da iz prvih 75 mil dobiti definitvno neće biti isplaćivana dividenda nego će biti raspoređeno za pokriće gubitka? ili se ovisno o daljnjem razvoju vozarina ipak može dogoditi da već iz prve dobiti daju dividendu?
A i ova "slučajnost" puno toga govori:
155/5.6+15.5=43.
Ovo je malo previše da bi bilo slučajno.
da, matematika je više nego upadljiva. ali to bi onda već moralo biti na zse?
jedno tehničko pitanje, možda mi netko ovdje zna pouzdano odgovoriti.
u ATPL su donijeli odluku da će se gubitak u 2012. (oko 75 mil) pokriti iz buduće dobiti.
da li to znači da iz prvih 75 mil dobiti definitvno neće biti isplaćivana dividenda nego će biti raspoređeno za pokriće gubitka? ili se ovisno o daljnjem razvoju vozarina ipak može dogoditi da već iz prve dobiti daju dividendu?
ne bih znao odgovoriti pravno egzaktno, ali zdravoseljački govoreći taj zec vam je u dubokoj, dalekoj, tamnoj šumi iza sedam gora i sedam rijeka. naime, kolika je vjerovatnost da će prvi keš zarađen nakon višegodišnjih gubitaka odmah usmjeriti u dividendu, umjesto pokriti gubitak, podebljati rezerve ili kapital jer tko zna što budućnost donosi. lako ja pregorim dividendu, samo neka nama atpl napokon zaplovi u zeleno pa će biti i dividende za strpljive.
Gorgija i ostali,
Atlantska ima preko 900 mil kuna zadržane dobiti iz prethodnih godina pa prema tome može bilo kad isplatiti IZVANREDNU dividendu koja nema veze s redovnom dividendom koja se obično isplacuje iz dobiti od prethodne poslovne godine.
A za isplatiti tu izvanrednu dividendu iz zadrzane dobiti,treba sazvati izvanrednu skupštinu dioničara s prijedlogom za dividendu.
Ta izvanredna skupština se može sazvati u bilo kojem trenutku.
Ovdje je najbolja dividenda to šta je dionica na 0,35 BV 🙂 a sa trenutnim vozarinama i 6mj ili godišnjim ugovorima se ne radi sa gubitkom. Živili 🙂
Gdje još imaš takvu dividendu 🙂