Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 1.225 | 25 | 49,00 | 49,10 | 0,00% |
Izgleda da su se vozarine stabilizirale,još da se riješi ova situacija sa amerima i moglo bi ovo opet preko 400 kn.Vjerovatno nakon vikenda!
Ovo s Amerima me već malo brine. Isprva sam mislio, s obzirom na rast BDI, da ćemo pregaziti i 500 kao plitak potok, kadli ono ćorak. Vozarine se stabilizirale, ima nešto profit takinga, ali ovo s Amerima… Baš me muči. Ako to riješe, bit će sve ok, a ako ne…, slijedi meltdown samo takav. Iz izvorovih usta u Božje uši. I molim uredništvo da mi ne briše poruke. Nikog nisam niti uvrijedio niti napao s konstatacijom da na ZSE prevladavaju burekstitori.
mene najviše brine trgovanje s atpl proteklih tjedan i pol.,dionica izgleda kao da će svaki čas u bankrot.,
mene najviše brine trgovanje s atpl proteklih tjedan i pol.,dionica izgleda kao da će svaki čas u bankrot.,
[/quote]
Ne, nego je pala 10%.
[/quote]
Ne, nego je pala 10%.
[/quote]
bit će bolje[emo_smijesak]
http://finviz.com/screener.ashx?v=141&f=ind_shipping&o=-change
Ovo s Amerima me već malo brine. Isprva sam mislio, s obzirom na rast BDI, da ćemo pregaziti i 500 kao plitak potok, kadli ono ćorak. Vozarine se stabilizirale, ima nešto profit takinga, ali ovo s Amerima… Baš me muči. Ako to riješe, bit će sve ok, a ako ne…, slijedi meltdown samo takav. Iz izvorovih usta u Božje uši. I molim uredništvo da mi ne briše poruke. Nikog nisam niti uvrijedio niti napao s konstatacijom da na ZSE prevladavaju burekstitori.
Na CNN objavili da su se izgleda Ameri dogovorili, indexi u debelom plusu,brodari svi u plusu,sutra bi u slučaju da Bdi bude u plusu mogli imati jači porast!
Pozdrav svima.
Iako mi je prvi post, već 5-6 godina pratim zbivanja na forumu.
Pa, evo skromnog doprinosa u vidu TA za Atlantsku.
Već prije probijeni IH&S na 350 i kusur danas je doživio backtest na 350.
Target….530.
Živi bili…pa vidjeli.
Pozdrav svima.
Iako mi je prvi post, već 5-6 godina pratim zbivanja na forumu.
Pa, evo skromnog doprinosa u vidu TA za Atlantsku.
Već prije probijeni IH&S na 350 i kusur danas je doživio backtest na 350.
Target….530.
Živi bili…pa vidjeli.
hvala kummek, jasno. osobno ,očekivao sam oko cca 350-360 dno, eto, danas došlo na 350 ,čestitam, svim tim kupcima. ja sam malkice više,nisam toliko precizan. ne mislim da će ispod 350 zbog objektivnih okolnosti(ponovno zagrijavanje vozarina i dogovor u usa ) .ako bude pad opet dobro,a ako ne, u što dajem puno veće šanse , slijedi nam sila obrnuta sili gravitacije [emo_namigusa] opet jedno zanimljivo razdoblje…
Falco
Nakon rasta dionice na duplo u ovoj godini, počelo je hlađenje i klizanje dionice nazad, rast bdi-a je odradio i sada slijedi i pad bdi-a (zbog kraja sezonski narudžbi) do kuda će padati bdi to nitko ne zna, capovi su otresli 25 %, a koliko će još svi otresti to će mo vidjeti.
Zato licitirati gdje je dno to je nezahvalno kad je tek krenulo nazad nakon duploga rasta, a svi znamo da u brodarstvu kriza nije još prošla.
Nije nagovor na P/K dionica.
rast bdi-a je odradio i sada slijedi i pad bdi-a (zbog kraja sezonski narudžbi)
hm ne znam koje ti to izvore upotrebljavaš, ja već mjesec dana iz dana u dan čitam kako se sezonski rast kod panamaxa još nije ni razmahao jer se tek čeka početak transporta žitarica. ovaj cijeli rast vozarina dosad je bio samo spillover efekt od capeova. još bismo do kraja godine mogli vidjeti vozarine za panamaxe i na 80% vozarina za capeove.
Why the global grain trade will pick up as commodity prices fall
While exports of corn out of the United States last year fell because of severe domestic drought, they should bounce back this year. Harvest has been a bit slow, as the cold and wet weather in the United States keeps farmers away from the field. But it will just be a matter of time before they get out there to pull crops out of the ground and send them over to the other side of the world.
Falco
Nakon rasta dionice na duplo u ovoj godini, počelo je hlađenje i klizanje dionice nazad, rast bdi-a je odradio i sada slijedi i pad bdi-a (zbog kraja sezonski narudžbi) do kuda će padati bdi to nitko ne zna, capovi su otresli 25 %, a koliko će još svi otresti to će mo vidjeti.
Zato licitirati gdje je dno to je nezahvalno kad je tek krenulo nazad nakon duploga rasta, a svi znamo da u brodarstvu kriza nije još prošla.
Nije nagovor na P/K dionica.
1.ovo nije rast, ovo je oporavak dionice od totalnog sloma koji je bio koncem prošlje i poč.ove godine , govoriti o rastu dionice jest ili se praviti totalnim neznalicom ili biti zaista totalnim neznalicom
2. po meni rast bdi- ponovo slijedi, jer je u kini trenutno bikli zahlađenje zbog pranika i sad ponovo slijedi potražnja (u stvari već je pomalo počela )
3. što se tiče dna , kolega prije mene ti je lijepo postao graf .