Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Baš da vidimo da li ćemo ovo danas kupljeno, do kraja dana uspijeti prodati za više. Ili ćemo morati čekati neki drugi dan?
FFA ugovori u minusu 2 dana za redom. -500 za panamaxe Q4.
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Kakav god ishod bio, želim čestitati na hrabrosti svim prodavačima na 400 jer nije lako donijeti odluku o prodaji hladne glave uz sva navlačenja i nasrtaje na kolege posljednjih dana. Zato želim svima što niži ulaz.[emo_palacg]
Što se tiče BDI indexa danas bi moglo doći do otpora jer je granica otpora 2161 bod,ako se to probije onda bi sutra BDI mogao snažnije rasti!
Craig potrgovano je 195 komada a ti stvaraš buku ko da na AP ima ukupno 1000 dionica. Još danas ćeš utihnut, nego di je kolega Lojtra? [emo_smijeh][emo_namigusa][emo_smijeh]
Dobro jutro!
10 godina na burzi me naučilo da nije bitno kolika je količina protrgovana. Bitan je samo postotak. Količina je samo utjeha za one koji su u minusu a bit će i sve više čim duže budu držali dionice. Dobro se zasad držite, vani su 2 dana pali 15-20 posto.
Nego kad su najviše počele padati dionice Dlkv, ostalih građevinara, brodara i sl.? Datumski 2008-2009 a druga bitna stvar je u tome da su dionice padale dok su firme imale najveće zarade. Zašto? Zato jer je bila bitna budućnost a znalo se da će za 1 godinu firme preokrenuti u minuse. Tko je znao i prodao je, spasio se i svaka im čast. Ja se nisam. Ali zato sam naučio da se gleda budućnost godinu, dvije a i više unaprijed. Takav je sad slučaj i možemo se mi fućkati da su vozarine i 50.000 ako analitičari smatraju da će početkom 2014. pasti natrag na 10.000. Osim ako vi neki na forumu znate više od analitičara američkih brodara.[emo_zacudjen]
Time charter 4-6 mjeseci za Panamaxe na Atlantiku 18.000 dnevno
a 5 panamaxa atlantske je na atlantiku a šesti dolazi za tjedan dana,kroz suez.
FFA ugovori u minusu 2 dana za redom. -500 za panamaxe Q4.
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Kakav god ishod bio, želim čestitati na hrabrosti svim prodavačima na 400 jer nije lako donijeti odluku o prodaji hladne glave uz sva navlačenja i nasrtaje na kolege posljednjih dana. Zato želim svima što niži ulaz.[emo_palacg]
Očigledno je da je na ovim razinama otpor,a da ne bude zabune to su razine od 15500 usd – 16000 usd za panamaxe dakle vrh ovogodišnje cijene.Zbog toga mislim poštovani kolega da ovo nisu znaci završetka jesenske potražnje.Već nekoliko puta uputio sam vas i kolegu cyx-a,da provjerite prošlogodišnju tablicu iz koje se jasno vidi da je cijena rasla sve do početka 12.mjesesca.
Što se tiče cijene ATPL ne znam da li 400 kn bio trenutni vrh ili otpor to će pokazati sljedećih 15 – tak dana.U svakom slučaju i vama i svim ostalima na forumu želim uspješno trgovanje!
a jel se išta zna što se događa nakon onih otkazanih panamaxa, sprema li se nešto na second hand marketu, ili se pregovaraju novogradnje, pripremaju ugovori?
@lapad, to je prava informacija,txs
@Kolega Lojtra po vašoj logici kada je bio percipiran ovaj rast vozarina. Ispada da je bio percipiran prije 9 mjeseci kada je cijena bila 195 kuna?! Ovdje se nešto drugo dešava, što jednim dijelom nema veze sa stanjem u sektoru a nemojte živjeti u zabludi da je ova cijena odraz p/k na zse. Malo morgen. Da neki ozbiljan ulagač drži u rukama 400 000 komada vidjeli bi ovdje nešto drugo. Ali do te količine se ne može doći, proučite malo vlasničku papirologiju pa će vam sve biti jasnije.
Očigledno je da je na ovim razinama otpor,a da ne bude zabune to su razine od 15500 usd – 16000 usd za panamaxe dakle vrh ovogodišnje cijene.Zbog toga mislim poštovani kolega da ovo nisu znaci završetka jesenske potražnje.Već nekoliko puta uputio sam vas i kolegu cyx-a,da provjerite prošlogodišnju tablicu iz koje se jasno vidi da je cijena rasla sve do početka 12.mjesesca.
Što se tiče cijene ATPL ne znam da li 400 kn bio trenutni vrh ili otpor to će pokazati sljedećih 15 – tak dana.U svakom slučaju i vama i svim ostalima na forumu želim uspješno trgovanje!
Kolega izvor, što se mene tiče, nema puno smisla u proučavanju prošlogodišnje tablice jer sada imamo specifičnu situaciju za ovu godinu sa velikom potražnjom iz Kine tako da ne želim to uspoređivati sa redovitim kretanjima kako koje godine. Sjećam se tog članka sa market realista, i datumi variraju svake godine. Ako pratite mišljenja analitičara iz sektora, znate da većina tvrdi kako će kineska potražnja usporiti i kako slijedi spor i dugotrajan oporavak. Na to vas je uostalom uputio i sam kapetan Kulaš u svojem posljednjem medijskom istupu. [emo_palacg]