Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,78 | 1.626 | 38 | 42,50 | 43,00 | -1,16% |
@ Kormilar
Trenutno je tako. A budućnost? Vidjet ćemo.
@Hugh
Može li taj link gdje vidiš da vozarine za danas izgledaju dobro?
Nebi ja na tvoju riječ kupovao/prodavao.[emo_zacudjen]
Da mi je samo znati koji je burekdžija prodao 5 kom. po 391.60 kn!!! Odmah bi ga skratio za jedno mošnjo[emo_smijeh].
@ serislav
Ispituje čovjek tržište. Pokrenuo je reakciju na bidu. Dobro je to.
Kupio ja tako Atpl prije više od godinu i po dana po 365kn. Sve je bilo lijepo i bajno kao sada. Nakon toga je dionica pala ispod 200 kn i godinu i po sam morao čekati da dođem na svoje. Zato kupci oprez.
@ Lojtra
Naravno da će jednom morati doći do hlađenja i korekcije kad si svi oni koji su ušli na nižim razinama izračunaju trenutnu dobit i požele ju kapitalizirati. Krene li njih samo nekoliko, evo lančane reakcije. Već viđeno dosad više puta.
Ovaj zadnji što je prodao 198 komada upravo zbraja dobitke od proteklog mjeseca.
Nije potaknuo druge na žešću prodaju. Ali je malo i ohladio ove na bidu. Zanimljivo je.
Tko se ukrcao na 200-260 taj se iskrcao još proljetos na 300-370, a onaj tko se ukrcavao na cca. 330 s Panamaxima na 7000 USD nema razloga da se iskrca prije 500 sad kad su Panamaxi 15000 USD. To je bar jasno.
@ Lojtra
Naravno da će jednom morati doći do hlađenja i korekcije kad si svi oni koji su ušli na nižim razinama izračunaju trenutnu dobit i požele ju kapitalizirati. Krene li njih samo nekoliko, evo lančane reakcije. Već viđeno dosad više puta.
@ serislav
To što netko nema razloga za ovo i ono će svatko sam procijeniti. Ljudi imaju različitu logiku i različite apetite. Trgovina je stala jer se čeka objava brodarina. A potom … ili … ili.
(relativno) malen promet ukazuje na očekivanu veću cijenu atpl – nastojanje većeg kapitaliziranja dionice kupljene po 2xy…