ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 05:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Za ovog gospodina iz prethodnog posta vezano za break even levele za 3 klase brodova koje vozi Atlantska.
(Pogledati podcrtano)

Rates for Panamaxes, the largest to navigate the Panama Canal, averaged $7,770 since the start of the year. Earnings are forecast to rise to $12,000 in 2014, compared with a break-even level of $11,300. Freight swaps are trading at $10,950.

ovo za panamaxe je jedna generalna analiza, ipak pojedinačno gledati svaku firmu, pa tako i atpl. u svakom slučaju dobro.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

…. ono o čemu sam govorio:

Dry bulk market keeps on rallying on the back of high Capesize demand

……
On the Panamax market, Fearnleys added that “it continues with strong rates in both basins. Atlantic are extremely busy and rates increases every day. For atlanticrounds owners asking 15-16 k and more from baltic. Fronthaul beeing fixed at 25-27 k levels, on iron ore from Brazil and grain from USG to feast reporeted in the high 50ies up from 42-43 only few weeks ago. Very strong pacific market as well and rounds been concluded at 16k for NOPAC and even 18-19 k for Aussie/Indo rounds. We are now soon ending the 3 rd week with strong increase. Although seemingly well supported by fresh cargoes and strength in other segments a relevant question is if will this continue or if we have we seen the peak for now. The iore out of Brasil togheter with much grain ex USG have been the main drivers supported by good coal volumes and cape spilts in both hemispheres. Period business have kicked off as a result of the stong market, and 1 year coming close to 13 k, short period in the 16-17 range…..

ovo zadnje boldano upućuje na vječiti oprez .

http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=237d6076-0afc-4484-8ff5-b81877ded92e

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Baš da vidimo hoće li ovaj junak na kupnji sa 40H na 400 kn ostati do otvaranja ili će uteći? [emo_smijeh]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Baš da vidimo hoće li ovaj junak na kupnji sa 40H na 400 kn ostati do otvaranja ili će uteći? [emo_smijeh]

a zašto bi bio junak?
osim toga gdje je nesta ASK?

šta če uteč kupit če po 380.

Možete vi meni lupat jedinice, ali “junak na kupnji” je utekao brzinom svjetlosti [emo_smijeh]

Pa vidilo se iz aviona da je ono bilo za dobro brumat.I uspio je.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

@frankie
A je, fino je navukao druge da kupuju s aska, a on je zbrisao na vrijeme [emo_smijeh]

sreća je što ste ga skužil pa vas nije zeznuo da kupite.

[emo_smijeh]Panamax na poziciji Amsterdam di je 5 Ice panamaxa Atlantske 21.500 usd a drugi u mediteranu 32.000 usd dnevno!!!
Kad su zadnji put bile ovakve Panamax vozarine dionica je bila na oko 1000 kuna,a ovi naši stručnjaci se lipare na ispod 400[emo_smijeh]

Trgovina ista kao i jucer.,popodne opet ciscenje aska.,da od otvaranja krenu agresivno previse bi porasli

Molim bez euforije daleko je 2016, a ova sezonska nabava uskoro treba proći pa tako i ovih 14000 koji neće vjerovatno pomoći firmi da opet ne završi godinu u minusu, ipak je ovdje problem višak panamax prostora, šteta što firma nema Capove, zato bez euforije.
Pozdrav.

New Report

Close