Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Nema smisla, zadnjih dana pozitive vijesti a netko namjerno ruši cijenu i to u zadnjih 10 min trgovanja.
Bibi
O tome se radi, što piše na kraju teksta to je problem ima još puno viška novogradnji.
Nema smisla, zadnjih dana pozitive vijesti a netko namjerno ruši cijenu i to u zadnjih 10 min trgovanja.
ne netko, nego svi koji su zadovoljni zaradom od par stotina kn. pogledajte promete, 10, 20, 30 komada. veliki ulagači i znalci. samo polako, ne određuju oni gdje će cijena, nego vozarine nas voze tamo i protiv vjetra i protiv valova i protiv struja i protiv plime i oseke.
PmxFFA: values pushed up to over $16000 on Q4, over $11100 on Q1 and over $11200 on cal 14. A strong index has flushed out a few sellers.
SmxFFA: The market climbed this morning, Q4 just shy of $13000. This afternoon seeing more resistance from sellers.
Ma rusi cijenu vraga.Netkome je toliko ocit problem ZSEa(pogonsko gorivo) da eto kao sto ste rekli rusi sa trecinom dnevnog prometa.
Nemam dionice, ali sam zadovoljan tvrtkom koja mi je donesla lijep kapitalni prihod.
Ako do kraja godine predje 400 kn
prvi slijedeci target ce biti 800 kn
BDI ne bi trebao padati (uvijet!)
Zašto nitko u analizama ne spominje vrijednost nove poslovne zgrade,stare poslovne zgrade, hotela, i brodova… kao da je u pitanju samo vozarina i ništa više…onaj tren kada vozarine počnu donositi dobit ova dionica bi morala imati nekoliko puta veću cijenu…ima li netko izračun kolika je vrijednost nekretnina po dionici?
meni se čini da je trenutna cijena lišena pomorskog poslovanja i da se odnosi isključivo na nekretnine…očito se računa da pomorski dio poslovanja ne vrijedi ništa dok ne donosi dobit…
Zašto nitko u analizama ne spominje vrijednost nove poslovne zgrade,stare poslovne zgrade, hotela, i brodova… kao da je u pitanju samo vozarina i ništa više…onaj tren kada vozarine počnu donositi dobit ova dionica bi morala imati nekoliko puta veću cijenu…ima li netko izračun kolika je vrijednost nekretnina po dionici?
meni se čini da je trenutna cijena lišena pomorskog poslovanja i da se odnosi isključivo na nekretnine…očito se računa da pomorski dio poslovanja ne vrijedi ništa dok ne donosi dobit…
ma cijena je komedija odavno, već godinu-dve,
al dobro šta je tu je,, rijetko se ima prilika kupit dionicu koja vrijedi bar 700-800 kn,(BV-dugoročne obveze+zadržana dobit) za 200 kn,, jer kao šta je smješna bila cijena od preko 3.xxx kn prije 6-7 godina tako je i ova od 200 bila komedija samo u suprotnom smjeru
pa tko je imao mud.. to kupit pred godinu dana sada fino trlja ruke i čeka još 100% podebljanje, a tko ne taj čeka na 100 i dalje
naravno da to nitko ne spominje jer onda dolazimo do zaključka da je atpl podcjenjena do bola.,pogotovo ako već u izvješču za ovo godinu uknjiže dobit od prodanih poslovnih prostora i stanova.,sad je samo pitanje kada če taj dio biti odrađen.,pitao sam več nekoliko puta na ovom forumu kad se planira završetak radova i useljenje zgrade.,nitko ne zna ili neće reći.,znam jedino da je netko davno pisao da bi to trebala biti jesen ove godine.,a sad u kojoj je to fazi je neznam ni otprilike.,ali kad taj dio izađe na svjetlo dana u izvješću sigurno će se uvelike osjetit.,
Danas prosjek 372,5 kune,očigledno se pokušava rušiti cijena vjerovatno je isti kupac i prodavač koji ruši po prodaji a skuplja po kupnji,nema tu umjetnog pumpanja nakon što je očistio prodaju do 380 kn,već se pokušava opet s rušenjem navući prodaju što je više moguće ispod 380 kn,a onda opet čišćenje!
Najveći uvoznik na svijetu ima tjedan dana za izglasati proračun prije nego se počinju gasiti usluge savezne vlade (što bi, između ostalog, utjecalo i na carinjenje i uvoz). Super je što je ATPL neovisna o hrvatskom gospodarstvu, ali ovaj tjedan bi mogao biti buran. Na kraju vjerujem da će biti u redu, ali vole oni to rješavati u zadnjoj sekundi i izgleda da opet žele snižavanje rejtinga.
naravno da to nitko ne spominje jer onda dolazimo do zaključka da je atpl podcjenjena do bola.,pogotovo ako već u izvješču za ovo godinu uknjiže dobit od prodanih poslovnih prostora i stanova.,sad je samo pitanje kada če taj dio biti odrađen.,pitao sam več nekoliko puta na ovom forumu kad se planira završetak radova i useljenje zgrade.,nitko ne zna ili neće reći.,znam jedino da je netko davno pisao da bi to trebala biti jesen ove godine.,a sad u kojoj je to fazi je neznam ni otprilike.,ali kad taj dio izađe na svjetlo dana u izvješću sigurno će se uvelike osjetit.,
Kako će se uvelike osjetiti i tko će useliti na jesen u prazne stanove? Koliko se vidi na njihovom siteu apc.hr, prodana su samo 3 stana na 5. katu.
Ovo me podsjeća na zagrebački holding koji je gradio stanove koje sad ne može prodati, pa traže razne jeftine modele da ih prodaju vlastitim radnicima ili daju u najam socijalnim slučajevima.
Veći prostori koje su uzele banke se vode kao prodani ako se dobro sjećam još od 2012. Još se tada o tome raspravljalo na forumu, tako da bi već trebalo biti uvršeno u izvješće. Zato je rezultat bolji od očekivanog.[emo_palacg]