Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
ima li išta bolje od kupnje na rasprodaji.,kupnja je odradila vrhunski posao.,mislim da će se to več danas pokazati.,puno je prerano za jesensku rasprodaju.,
@markgoto
teško da ćeš kupit u malom bolje kvartu u zagrebu m2 ispod 1600 €
a vjeruj mi ja ću dionice atlanske brstit oko 200, [emo_plazi]samo stpljenja treba
za to ćeš se zbilja trebati strpiti, ako ikad dođeš do izražaja….
za to ćeš se zbilja trebati strpiti, ako ikad dođeš do izražaja….
[/quote]
Pa zašto ih nisi brstija kad su bile 200???
Baltic Dry-indeksen stiger 2,4 prosent til 1.904 poeng fredag
•Capesize 37.443 dollar (+ 2,9 prosent)
•Panamax 11.651 dollar (+ 2,7 prosent)
•Handysize 7.943 dollar (+ 0,6 prosent)
•Supramax: 10.075 dollar (+ 1,3 prosent)
1904
Dobro je kolega Kormilar primjetio kad se dionica pumpa digne se za par tisuća kuna ali zato kad se iskipava ide u milion. kn – he,he čisto sumnjam da mali dionićari to iskipavaju- ovdje igrači krate pozicije kad to bude postalo jasno bit će kuku -le-le [emo_zloban]
eh kolega, kako su tehničari govorili kada je padalo, moramo malo popuniti gap i protresti ono šta se da pretresti iz drhtavih ruku da možemo dalje nastaviti,,
pa kako bi se kupilo 3-4 tisuće komada a da se ne digne žestoko cijena, čas posla bi je zapucali 50% puta gore 🙂 ovako su pokupili dionice i još na popustu 🙂
Eto, ponovno se razina 380kn pokazala kao tvrdi orah kojeg atlantska ne može slomiti. Posljednji pokušaj proboja je bio oko 4. mjeseca. Inače sjećam se da je neki shipbroker iz Osla procijenio da prosječnom panamaxu treba oko 12 000 dolara dnevno za breakeven ne uključujući rate kredita i razne druge troškove. Ima i drugih procjena, mislim da je Jerković spominjao još veće iznose. Bilo je prije na forumu, tek toliko za repliku nekima koji su pisali da atpl sa sadašnjim vozarinama ostvaruje dobit.[emo_smijeh][emo_smijeh]
Evo i link sam našao: "Panamaxes, which averaged $7,684 last year, need to earn $12,000 to cover operating costs, excluding fuel, and repay loans, according to the Oslo-based investment bank."
Baltic Dry Index Gains for 6th Day in a Row, Led by Panamaxes
odlični su mi vaši komentari, jer fino pišete, iako mi je žao da i vi niste omastili brk unatrag godine dana iako čisto sumljam da niste unutra bar dijelom,, slažem se da sa ovih 12 k je dobit tu cca oko nule,,
al dajte usput i realnu cijenu APTL na kojoj bi trebala biti sa takvim poslovanjem oko nule,, BV-dugoročne obveze+zadržana dobit jel to ovih 360 Kn 🙂
Bit će danas kao i jučer i svaki dan. Ujutro prometi i ludilo, kroz dan ništa, a onda potkraj radnog vremena opet lupanje po nalozima.
vranjo, a zar ti ne bi bilo jednostavnije izračunati koliko bi brodovi trebali uzimati po danu da bi polugodišnji prihodi bili veći od 224,2 mil kuna?
Bilo bi lako izračunati kad bi svi brodovi bili panamaxi, inače se treba pogađati.
[/quote]
pa jedina razlika je što ti ne treba dnevna cijena panamaxa nego sredina između cijene panamaxa i supramaxa. i još dodaš ugrubo nešto što bi bilo realno za ona 2 teškaša.
Danas na platou svi panamaxi između 12.500 i 16.000 usd dnevno,to je oko 80 % više nego prije mjesec-dva
http://gcaptain.com/panamax-rates-rising-crop-cargoes/[/url]
Tu piše da je prosječan break even 10,500 USD za prosječan Panamax. Kako stoji ATPL s troškovima u odnosu na taj prosjek?