Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Eto, ponovno se razina 380kn pokazala kao tvrdi orah kojeg atlantska ne može slomiti. Posljednji pokušaj proboja je bio oko 4. mjeseca. Inače sjećam se da je neki shipbroker iz Osla procijenio da prosječnom panamaxu treba oko 12 000 dolara dnevno za breakeven ne uključujući rate kredita i razne druge troškove. Ima i drugih procjena, mislim da je Jerković spominjao još veće iznose. Bilo je prije na forumu, tek toliko za repliku nekima koji su pisali da atpl sa sadašnjim vozarinama ostvaruje dobit.[emo_smijeh][emo_smijeh]
Evo i link sam našao: “Panamaxes, which averaged $7,684 last year, need to earn $12,000 to cover operating costs, excluding fuel, and repay loans, according to the Oslo-based investment bank.”
Baltic Dry Index Gains for 6th Day in a Row, Led by Panamaxes
E moj craig pun sam ko brod atlanske kad se iskrcam kupit ću dva stana i mečku. Cjene kvadrata rone rone.ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju
Opex od 12000 dolara za panamaxe je minimum.I to je sa filipinskom posadom gdje barba ima 8500 dolara mjesecno.Koliko imaju na ATPL pojma nemam.Uzmimo da brod plovi oko 250 dana tada je potrosnja ulja oko 160 kilo dolara godisnje.
@markgoto
teško da ćeš kupit u malom bolje kvartu u zagrebu m2 ispod 1600 €
a vjeruj mi ja ću dionice atlanske brstit oko 200, [emo_plazi]samo stpljenja treba
vranjo, a zar ti ne bi bilo jednostavnije izračunati koliko bi brodovi trebali uzimati po danu da bi polugodišnji prihodi bili veći od 224,2 mil kuna?
Jedino su atlantskoj od nasih brodara narasle vozarine,samo su capesize i panamax brodovi narasli,a padobranci danas navalili na ulpl kojoj se supramax vozarine nisu makle s mjesta,a o tome da nema novaca ni za plaće…
DryShips u pre-marketu opet u plusu +5.88%, mora da će vozarine i danas rasti…
A vi prodajte (nije nagovor na ništa)
Dryships ide preko 5% u premarketu..Biti će ATPL vrhunski do kraja trgovinskog dana na ZSE, pogotovo za ove koji su kupili oko 360..[emo_smijeh]
3.61
+0.32 (9.67%)
Pre-market: 3.82 +0.21 (5.88%)
Sep 20, 6:54AM EDT
NASDAQ real-time data – Disclaimer
Currency in USD
Dobro je kolega Kormilar primjetio kad se dionica pumpa digne se za par tisuća kuna ali zato kad se iskipava ide u milion. kn – he,he čisto sumnjam da mali dionićari to iskipavaju- ovdje igrači krate pozicije kad to bude postalo jasno bit će kuku -le-le [emo_zloban]
vranjo, a zar ti ne bi bilo jednostavnije izračunati koliko bi brodovi trebali uzimati po danu da bi polugodišnji prihodi bili veći od 224,2 mil kuna?
Bilo bi lako izračunati kad bi svi brodovi bili panamaxi, inače se treba pogađati.