ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda da DRYS okreće u + …[proud]
http://finance.yahoo.com/q?s=DRYS

dr. Leone Glembay, sin Ignjata i prve supruge rođ. Basilides – Danielli (38 godina)

Nisam stručnjak za brodare, ali evo laički, zar Kinezima ne paše dati ovakvu objavu i doliti ulje na vatru u ovakvom trenutku, srušiti još vozarine, potpisati gomilu ugovora po povoljnijim cijenama i uštedjeti milijarde ?

Jedan od boljih tekstova koje sam procitao u posljednje vrijeme http://seekingalpha.com/article/60101-drybulk-fundamentals-remain-healthy?source=yahoo

Svaka čast na linku članka, nesigurni pročitajte ga nekoliko (stotina) puta i dosta toga će vam biti jasnije!
Ja ću mirno spavat, mislim da sam pribavio još municije za sutra!
Stvarno bi bilo šteta da je članak prošao nezapaženo![thumbsup]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Strpite se još koji dan i nema brige!
http://www.merlin-world.com/kineska_nova_godina.htm

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

bojim se da ces jos malo duze morati pricekati:

http://www.infoplease.com/spot/chinesenewyear1.html

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Dakle FEB 7. 2008. [cool]

dr. Leone Glembay, sin Ignjata i prve supruge rođ. Basilides – Danielli (38 godina)

[lol] [lol] [lol]

ATPL je IMHO dionica, gdje se ne može fulati, moguce da ce još malo padat ovih dana, ali teško da ce ispod 3000, isto ko JDPL pod 700. Jedino kaj me muci je, od kuda izvuci dodatni keš za nadokup, danas su išle zadnaje pare na 3260..[undecid] Blagor onima u kešu..[thumbsup]

ATPL je IMHO dionica, gdje se ne može fulati, moguce da ce još malo padat ovih dana, ali teško da ce ispod 3000, isto ko JDPL pod 700. Jedino kaj me muci je, od kuda izvuci dodatni keš za nadokup, danas su išle zadnaje pare na 3260..[undecid] Blagor onima u kešu..[thumbsup]

Ja strpljivo cekam [wink]

Ma daj vorda, ajde objasni/definiraj sto to znaci “spekulativna” dionica u slucaju ATPL[shocked]

A šta ti ga ja znam. Nekako sam stekao takav dojam kao višegodišnji promatrač ove dionice. Naprije dođe na 950 (najviše radi rasta vozarina), a onda u roku mjesec dana padne na 700 (ovaj puta zbog pada vozarina). Onda joj treba gotovo godina dana da se vrati na 950 i onda odjednom na 3900. Ovdje ne vrijede ni TA ni FA analize. Ovdje nema planova ni trendova. Ovdje ima samo vozarina i kupoprodaje brodova. Ako vozarine rastu raste dobit i vrijednost brodova, a ako padaju … zna se. Vrati se 20-ak stranica unatrag pa ćeš vidjeti da su proroci predviđali vrijednost dionice od najmanje 4000 do kraja godine (one prošle). Vrijednost ove dionice nemoguće je predvidjeti jer nitko ne zna kako će se vrijednosti vozarina u budućnosti kretati.
Svi smo svjedočili velikom razočarenju rezultatima za zadnji kvartal. Oni su takvi kakvi jesu (između ostaloga) jer u zadnjem kvartalu nije bilo prodaje brodova. Ako i u prvom kvartralu 08′ ne bude prihoda od prodaje brodova bojim se da će biti puno razočaranih.
Pa sad, ako ovo nije špekulativno, onda ne znam što je. Kada stvari krenu po zlu ja, kao mali investitor, mogu se riješiti dionice kada god to poželim. Mirovinci to ne mogu. Oni su osuđeni čučati u dionici i nadati se da će organski rast poduzeća rezultirati kapitalnom dobiti. Zbog toga mi je malo čudno da mirovinci kupuju dionicu po 3500 kn i to u trenutku kada se iz aviona vidjelo da su stvari krenule po zlu.

Pozdrav

napokon neš pametno! [thumbsup]

imam ja izasao iz Vira al ne smijem trosit[cry] ,nego cu jos morat i prodat malo ATPL-a po ovoj sramotnoj cijeni[cry]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

New Report

Close