ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 01:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Swiss marine na stranici ima capesize novogradnje koje ce biti gotove tek 2015/16 a ove ice panamax-e nema koji su gotovo završeni!!?
-još u srpnju je kulaš rekao da idu u povečaje flote s novogradnjama u državnim kineskim škverovima,još su jako jeftine,Ultramax od 64.000 tona za 25.5 mil usd

Izgleda da swiss marine nije kupio otkazane Ice panamax novogradnje jer ih nema na njihovoj web stranici.
Kulaš je nedavno na radiu rekao da oni nisu htjeli otkazati Ice novogradnje nego da se nisu uspjeli dogovoriti sa škverom oko datuma isporuke.Moguće je da još,tj.opet pregovaraju.

Koliko sam ja shvatio, swiss marine je kupio ugovore atlantske sa brodogradilištem. Brodovi još nisu završeni, pa ih nema na stranici swiss marinea. Uostalom to je razlog zašto je atlantska otkazala. U zadnje vrijeme rastu cijene novogradnji u Kini, a atlantska za sad ima samo ona 2 broda kupljena na dnu. Izgleda da vole kupovati brodove po većin cijenama, kao što su kupljeni svi oni panamaxi.[emo_ljut]
[/quote]
Imaju vranjo oni i one 2 opcije po istoj cijeni koje ce sigurno aktivirati

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Cape vozarine na 35000, a neki nisu sigurni da je oporavak počeo,

a koliko brodova ATPL ima ugovore po toj cijeni??
[/quote]

eh da je makalu htio reći da ATPL ugovara brodove po 35000 dolara onda se ne bi pitao kada će cijena na 500 kuna nego kada će tolika biti dobit po dionici.

BDI je u tri tjedna narasao nevjerojatnih 60 posto. Ovo očito nije samo neka mala oscilacija. Ono što je najavljivano da će se brodarine krajem ove godine napokon početi oporavaljati bez obzira na nove brodove se ostvaruje. Ukoliko tako nastavi još neko kraće vrijeme, znači da je taj sektor konačno zaista i održivo krenuo u oporavak. Ciklički ili kakav god već.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Očito se neće dugo čekati na probijanje 375,00 kn.

neki bi se ovdje trebali posipati pepelom,ima ih dosta-znalci

Sa 530 komada dignuta cijena 10 kuna?! Ask je izgledao puno siromašniji u tom rasponu.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

ocjene na komentarima jako puno govore,

uživajte, koji ste u dionicama, a nadam se da će uskoro i oni koji čekaju potvrdu rasta nam se prodružiti, da se mogu i oni ukrcati na većim visinama :))

Rado bi vam povjerovao ali po meni je ovo igra špekulanata
nabijaju jednu po jednu dionicu onda ih opet ruše
a ljudi kupuju naivni i za par dana imaju 10-15% manje
isto će usljedit ovdje na ATPL ispuhavanje nakon lažne euforije….

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Došli tik do blokade i preskočili HT po prometu.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Nije ovdje riječ o lažnoj euforiji..pa vrhunac rasta vozarina je tek pred nama..U listopadu je ciklički najveći rast BDI-ja, tako da kupnja na 0,4 book-a je otprilike kao i kod npr Drys-a..

Za danas nema promjene BDI-a.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

New Report

Close