Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Preuranili[emo_zloban]
dobra atpl..neka..nemojte zaboravit kapitalizirat na vrijeme [emo_namigusa]
[/quote]
nema frke, po BV na dalje možeš kupit od mene za godinu, dve 🙂
kad je zadnji put bila izjednačena kupnja/prodaja?
cape-ovi su krenuli van svih očekivanja,svaka čast, danas 35 k , postavlja se domet gornje granice rasta .
pnmx-i ih prate u tom rastu , što vuče cijeli sektor i drago mi je da se konačno danas počelo kod atpl odražavati na cijenu .
predikcije dosta analitičara koje su ukazavale na snažan rast brodarskih ( a koje su pojedine kolege na ovom forumu popljuvali) vozarina su se počele događati.kod atpl dodatni motor tome je 3q za koji se očekuje da će biti dobar , možda i van svih očekivanja . neću spominati cijenu dionice koju očekujem do kraja godine , jer bi to bilo nekorektno prema ostalima .
kad je zadnji put bila izjednačena kupnja/prodaja?
vranjo šta ti kažeš,jel ovo pretjerano,da je cape tako brzo došao na 35.428$
a i Panamax prati, jeste sporije al svejedno sad se ekipi više isplati uzeti 3 panamaxa nego 1 cape i još im ostane za cafe
jel kupuješ kad dođe atpl na 0.5BV ili 1BV?
Već sam rekao, kupujem ispod 300 ili uopće ne. Znam da su mnogi ovdje kupili na većim cijenama, posebno 1BV. Uostalom dionica nije još ni 400 probila, čini mi se da je ovdje zapela. Bilo je već na 350 prije par dana, a ne tako davno je otišlo i do 380 pa se vratilo poslije na 300. Slabo je to, slabo. Za burek i jogurt nekolicini špekulanata koji kruže ovdje.
Što se tiče ovog porasta vozarina, već je hrpa analitičara iznjela mišljenje da će biti kratkoročan, pa opet slijedi pad. Eto, ponadao sam se da će dionica bar do 500kn (ako ne već do 1000) da se neki ovdje nasukani konačno iskrcaju, ali nisam baš siguran.[emo_vrtimise]
vranjo šta ti kažeš,jel ovo pretjerano,da je cape tako brzo došao na 35.428$
a i Panamax prati, jeste sporije al svejedno sad se ekipi više isplati uzeti 3 panamaxa nego 1 cape i još im ostane za cafe
jel kupuješ kad dođe atpl na 0.5BV ili 1BV?
Već sam rekao, kupujem ispod 300 ili uopće ne. Znam da su mnogi ovdje kupili na većim cijenama, posebno 1BV. Uostalom dionica nije još ni 400 probila, čini mi se da je ovdje zapela. Bilo je već na 350 prije par dana, a ne tako davno je otišlo i do 380 pa se vratilo poslije na 300. Slabo je to, slabo. Za burek i jogurt nekolicini špekulanata koji kruže ovdje.
Što se tiče ovog porasta vozarina, već je hrpa analitičara iznjela mišljenje da će biti kratkoročan, pa opet slijedi pad. Eto, ponadao sam se da će dionica bar do 500kn (ako ne već do 1000) da se neki ovdje nasukani konačno iskrcaju, ali nisam baš siguran.[emo_vrtimise]
[/quote]
ispravka, hrpa analitičara je iznjela mišljenje da rast slijedi u 2014.g. međutim ovaj rast je već počeo.jedan analitičar od par dana je iznjeo svoje mišljenje da će to biti do kraja 2013., dok većina ipak vidi 2014 .godinu kao spas dry bulk-a.
kolega vranjo ima apsolutno pravo.,dionica još ni nije počela rasti i s tim se slažem, a strah me i pomisliti na kojim če razinama cijena biti kad odradi “pošten” rast.,
ha ha ovako zastrašujuće upozorenje investitorima još nigdje nisam našao.
The recent developments are also just part of an improving trend for the shipping industry. But investors shouldn’t expect shares to rocket higher than 50% to 100% immediately, since a large part of the move have occurred.
http://marketrealist.com/2013/09/shipping-indexes-rise-driving-dry-bulk-shipping-company-shares/
The recent developments are also just part of an improving trend for the shipping industry. But investors shouldn’t expect shares to rocket higher than 50% to 100% immediately, since a large part of the move have occurred.
http://marketrealist.com/2013/09/shipping-indexes-rise-driving-dry-bulk-shipping-company-shares/
po ovome djeluje optimisticno
tj nadzire se oporavak brodara
Lijepo plove brodari s one strane bare. Ko ATPL kod nas danas… [emo_novac]
Izgleda da swiss marine nije kupio otkazane Ice panamax novogradnje jer ih nema na njihovoj web stranici.
Kulaš je nedavno na radiu rekao da oni nisu htjeli otkazati Ice novogradnje nego da se nisu uspjeli dogovoriti sa škverom oko datuma isporuke.Moguće je da još,tj.opet pregovaraju.
Here’s What Drove Electronic Arts’ Revenue in Fiscal Q1 2019
po ovome djeluje optimisticno
tj nadzire se oporavak brodara
[/quote]
ova riječ mi je najbolja iz konteksta: ….But investors shouldn’t expect shares to rocket higher than 50% to 100% immediately .