ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U jednome se slažem sa vama, a to je da se scenario ponavlja. Smatram da če još padati, a nakon toga ide gore, ali ovaj puta malo više. Žao mi je što sam u krivo vrijeme kupovao i što nemam mogučnosti sada još.

Ne želim nikoga navlačiti, ali mislim da ne griješim

[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Molio bih stručnjake za TA da daju svoje mišljenje (osim što smo probili donji Bollinger)

dosta losa tehnicka!
mogli bi i nize osim ako se ne pojavi neka “visa sila”[cool]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Obzirom da su mirovinci debelo unutra, ne očekujem pad ispod 3k

Nisam baš pratio temu u zadnje vrijeme, ali na temelju čega zaključujete da su mirovinci tako “debelo unutra”? Među prvih 10 ih nema.
Nekako mi brodari izgledaju previše špekulativno da bi se mirovinci u njima previše izložili.

U USA opet loše [angry] http://finance.yahoo.com/q?s=DRYS+DSX+EGLE+ESEA+EXM+GNK+NM+QMAR+TBSI&d=t

lose su brodari, indexi su im u + oko 1%
najavili su i rezanje kamata, lako za njih..

nista, treba cekat dok Kinezu ne kazu koju..bez zutih nista
[wink]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Koliko dugo može potrajati ovakva kriza, dali se može dati ikakvo predviđanje?
[cry][cry]

Che: ” Obzirom da su mirovinci debelo unutra, ne očekujem pad ispod 3k ” Nisam baš pratio temu u zadnje vrijeme, ali na temelju čega zaključujete da su mirovinci tako “debelo unutra”? Među prvih 10 ih nema. Nekako mi brodari izgledaju previše špekulativno da bi se mirovinci u njima previše izložili.

Pa dobro nisam rekao predebelo da bi bili u prvih 10, no činjenica je da su ulazili po cijeni od oko 3,5k s tim da mirovinci ko mirovinci ne špekuliraju nego tko zna koliko će držati ovu dionicu. Također mislim da je ATPL iznimno dobra firma tko ne vjeruje neka pogleda fundamente, eh sad špekulativni karakter joj daje rast i pad vozarina jer svi pričaju da raste odnosno pada zbog toga, o tome ovisi i psihologija mase jer većina malih dioničara nema pojma o poslovanju ATPL, zna samo da će rast ako raste bdi , a ako pada onda je panika i tu smo gdje smo. Na dulji period mislim da nema brige.
Sad sve ovisi o vama da li ste špekulant ili ste uzeli dionicu jer vjerujete u nju

Ma daj vorda, ajde objasni/definiraj sto to znaci “spekulativna” dionica u slucaju ATPL[shocked]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Nisam baš pratio temu u zadnje vrijeme, ali na temelju čega zaključujete da su mirovinci tako “debelo unutra”? Među prvih 10 ih nema. Nekako mi brodari izgledaju previše špekulativno da bi se mirovinci u njima previše izložili.

Prvih 10 je jako debelo unutra, za doći tamo treba više od 100M kn. U prosincu je u onim velikim transakcijama prolazilo do 30M kn u danu po oko 3.500, mislim da je bilo 3 takva dana gdje se to jako vidjelo. Ovo su nagađanja, ali mislim da je svima jasno da su to ipak bili mirovinci! Tim više što nisu u prvih 10, znači da se baš i nisu nešto nakupovali.

Ovdje i na drugom forumu ima ukupno više od tisuću stranica dobrih razloga, izračuna, projekcija, usporedbi, linkova… drugim riječima argumenata zašto je ATPL, isto kao i JDPL, trenutno podcijenjena! Pa savjetujem svima nevjernima da dobro prouče fundamente prije nego se odluče biti dio krda!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Zašto bi npr, atpl trebala padati sutra?? Pa ona je sa današnjom cijenom pala gotovo 20% u odnosu na ath!
Kakvi značaj ima trenutna vrijednost bdi-a na poslovanje atpl?? Kratko sam u brodarima pa nebi iznosio argumente, ali kao suvlasnik -početnik dovoljno sam informiran da znam što imam u svom portfelju.
Zašto pojedinci žele stvoriti paniku?Jer to su samo dnevni špekulanti ili ti ga daytraderi[thumbsup]

Koliko dugo može potrajati ovakva kriza, dali se može dati ikakvo predviđanje? [cry][cry]

Pa ja mislim da, ako će potegnuti, da bi se to moglo desiti u drugoj polovici godine.
Gledajući povijesne podatke, ovo baš i nije zlatno vrijeme za brodare. Eh sad logično treba kupovati po nižim cijenama zar ne, samo je ostalo za nadati se da je ovo dno ili blizu dna nekakvog godišnjeg grafikona kretanja cijene ove dionice za 2008

ja mislim da su mirovinci kupovali. nemam dokaze jer nisam pogledao listu dioničara, nego zaključujem po prometima i onom što je pisalo po raznim člancima.

no, ne znam zašto bi mirovinci ili bilo tko drugi koji hoće kupovati “spašavao” dionicu. ako im je u interesu skupljati (a ja mislim da je), onda mi se čini logičnim da su napočetku pokupili jedan dio po cijenama po kojima se nudilo, a nakon toga se mogu povući i pričekati bolji trenutak za kupovinu. a trenutna situacija na brodarima vuče na dolje (BDI, brodari vani) – pa je potpuno normalno da se maknu sa kupnje i puste dionicu da ide dolje i skupljaju po za njih boljim cijenama. meni to sve izgleda vrlo logično. nelogično bi mi bilo da lupaju po asku i kupuju ko sumanuti i dižu cijenu ako je iz aviona vidljivo da cijena može ići dolje.

mislim da se slična stvar događa i na KOEIju npr. to je njima sigurno vrlo zanimljiva dionica, ali očito ne toliko jako po ovoj cijeni kao što su npr kupovali ADRS i dizali cijenu.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Jedan od boljih tekstova koje sam procitao u posljednje vrijeme

http://seekingalpha.com/article/60101-drybulk-fundamentals-remain-healthy?source=yahoo

New Report

Close