Danas na platou.com dva panamax-a zakljucena po 22.750 i 25.000 usd dnevno iz crnog mora za tajland i japan.
pitanje za 3 milijarde (u mcapu): hoćemo li doživjeti da to bude prosjek za panamaxe i ako da u kojem roku.
morate se jace potruditi uvjerit nas kako je atpl potcijenjena ,ugledajte se na diokijevce ,,24h se mlati slama..cak i vikendom
ovi tekstovi nisu uvjeravanje , ovo su činjenice koje tek dolaze na naplatu ….
[/quote]dolaze na normalnim trzistima ,ovdje zaboravi …[emo_palacd]kapital je otisao odavno
Danas na platou.com dva panamax-a zakljucena po 22.750 i 25.000 usd dnevno iz crnog mora za tajland i japan.
čovjek stavi samo činjenicu i ekipa ga ocjeni jedinicama :))))
samo to dovoljno govori o ATPL i njenoj vrijednosti,,
ovi tekstovi nisu uvjeravanje , ovo su činjenice koje tek dolaze na naplatu ….
[/quote]dolaze na normalnim trzistima ,ovdje zaboravi …[emo_palacd]kapital je otisao odavno
[/quote]
slažem se za zse koja je jedna mala kap i ne možemo ga smatrati jednim normalnim tržištem koje općenito i dosljedno valorizira ili kažnjava ovisno prema prikazanim brojkama (npr. bdi i ostali parametri) ) . ali , bez obzira, ako vani žestoko krene ,a kako stoje stvari, krenut će , ne može niti ova naša kap stati cijelo vrijeme po strani.to je kao što postoji zakon spojenih posuda , tako će se to odraziti i ovdje.to je neminovnost.
Upravo to,svaka podrska kolegama lapadu i falcu na pisanju na ovoj temi.,
hvala. i sam dolazim iz ovog sektora i poznajem atpl kao firmu . nadam se da nekim svojim komentarima i citatima mogu pomoći ostalim kolegama ovdje . ako se netko i ne slaže , to je sve ok , uvijek dobro dođu pravi i argumentirani komentari koji su i za i protiv .
… što se tiče novogradnji: moram kazati da je taj proces pri završetku, očekuje se znatno jača potražnja brod. prostora . uostalom netko od kolega je prije nekoliko dana (nisam siguran je li na ovoj temi) postao graf sa novogradnjama i potražnjom , gdje se to počelo balansirati. također , neka se malo pročitaju današnji tekstovi od par analitičara što se sve očekuje u dry shipping-u i zašto je optimizam na vidiku.ima već dosta da sam prognozirao oporavak vozarina 2. pol 2014., mislim da sam fulao, taj proces je tehnički već počeo.
i to je to .[emo_smijesak]
Capesize 29.609 dollar (+ 1,4 prosent)
Panamax 10.474 dollar (+ 2,2 prosent)
Handysize 7.771 dollar (- 0,3 prosent)
Supramax: 9.831 dollar (- 0,7 prosent)
A di su nestali međedi? Dosadno bez njih. Malo je rano za zimski san.
i danas napredujemo:
bdi + 15
pnmx + 227 = 10474 [emo_namigusa]
BDI napreduje, a cijena? Stavio sam naloge po principu market makera. Niti mi zahvaća gornje, niti donje, a čak nisam niti stavio neku razliku spreada. Pomalo dosadno.