EXPOSURE
brodari su i prvi poceli padat kad je krenula kriza
mislim da ce se i prvi pocet oporavljat
zato sam ful u brodarima
Nazad na 300 kn?
nazad na 400.
ma neka klizi, ako će vozarine ovako nastaviti kliziti,,
ajde doći će i tebi na razine da možeš ući KEEP CALM, 500-600 nije daleko, a još ćeš imati je na 0.6 Bv
kao što kaže Zmajki, nema se goriva …..
kao što kaže Zmajki, nema se goriva …..
nekad nisi moga dionicu uhvatit na asku
kad bi BDI bio ovako zelen
Zar se nije nešto pričalo da bi ulaskom u EU moglo doći do nekakve likvidnosti zbog stranaca itd.? Ništa od toga, bar zasad, čini mi se.
Dok se na dnevnicima sve tri televizije ne počne govoriti o oporavku hrvatskog gospodarstva neće se u OIF vratiti svi oni koji su tamo nekada bili, a koji ne prate izravno dionice. Kad ti počnu lovu sa štednje filati u OIF tada možemo očekivati veću likvidnost na burzi, time i veće promete i pomake cijene. Dok na burzi trenutno trguju samo i isključivo špekulanti sa ukupnim obrtajem od svega par milijuna kuna nema tu nekog porasta. Imaju samo povremeni valovi. Bitno je da je ATPL jedna od dionica koja ipak koliko toliko privlači likvidnost na sebe. Zna se ponekad na njoj “odraditi”.
nekad nisi moga dionicu uhvatit na asku
kad bi BDI bio ovako zelen
[/quote]
točno. da ponovim to su bila prava vremena …ostaje nam nadati se tim vremenima jer ima razloga ….
Zar se nije nešto pričalo da bi ulaskom u EU moglo doći do nekakve likvidnosti zbog stranaca itd.? Ništa od toga, bar zasad, čini mi se.
točno. i od toga ništa . osobno sam očekivao jedan kratkoročni rast zbog tog događaja . doduše , dogodio se početkom godine, u onom rally-u , ali sve je to mizerno. ono što je bitno , to je da su temelji ove firme zdravi, očekivanja velika .ovdje nema faila, samo treba čekati.
Čini se da nije samo uprava iskoristila ovaj rast za iskrcavanje, sjećam se komentara “optimista” tipa “čekam na 300 da mi netko proda, ali nitko mi ne prodaje, zato ovo mora rasti”.[emo_smijeh]
Još kad ljudi pročitaju komentare analitičara da je rast vozarina kratkoročan, izazvan narudžbom dirigirane kineske ekonomije i može stati svaki čas po procjeni partije. Mislim da će oporavak uslijediti kad svjetske ekonomije spontano izazovu ovakav rast.[emo_palacd]
@ exposure
može se na dnevnicima vrtiti crnilo do sudnjeg dana i hrvatski BDP može padati u ekonomski bezdan, ali kad dobit bude 100 kuna po dionici cijena ipak neće biti ni blizu današnjoj. a pogotovo ako se približi ili probije 200. za firmu koja još nije ni izašla iz crvenog rast od 70% od početka godine je više nego zadovoljavajući indikator budućnosti.
@ vranjo
trebao si staviti i link, ali shvaćam da si obziran prema živcima bikova.
pa evo ja ću [emo_namigusa]
We look for Capesize spot rates to decay significantly over the next three weeks and settle back down under 10,000 per pay and eventually returning to around the $6,000 range.
doduše drugdje čitam da je peak iron ore stockpilea prošle godine bio dosta iznad ovog podatka, ali svejedno je otrežnjavajuća analiza.