ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

član uprave prodao dionice
http://www.zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/ATPL_stjecanje_otpustanje_2013__992013130841.pdf

Jako dobra vijest. Član uprave je prodao dionice zbog rješenja stambenog pitanja. Barem smo jeftino kupili. Hvala mu!

Jako dobra vijest. Član uprave je prodao dionice zbog rješenja stambenog pitanja. Barem smo jeftino kupili. Hvala mu!

Nekako si mislim da je on vama (kupcima) puno zahvalniji [emo_zloban]
a ako član uprave misli da je sad dobra cijena za prodati, nema se tu što više dodati [emo_smijeh]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Jako dobra vijest. Član uprave je prodao dionice…

Kako su se vremena promijenila! Ranije su ovakve obavijesti sadržavale samo šturu činjenicu o kupoprodaji, a gle danas napretka u “transparentnosti”, navodi se čak i razlog prodaje! Što je sljedeće? Javna isprika dioničarima? [emo_plazi]

Nekako si mislim da je on vama (kupcima) puno zahvalniji [emo_zloban]
a ako član uprave misli da je sad dobra cijena za prodati, nema se tu što više dodati [emo_smijeh]
[/quote]Ne misli da je cijena dobra nego mu treba keš. I ja sam više puta prodavao jeftino iz istih razloga. Isto sam kupovao stan.

čovjek kupuje stan i treba mu lova .
a za sve one koji vole ovu dionicu , evo malo slikovitog štiva :

http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

… a za one koje je trenutno ne vole, ima vremena , vidimo se na većim nivoima!

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Dobra vijest,kad je zadnji put prodao predsjednik uprave tisuće dionica van burze po 900 kn,za nekoliko dana je cijena dosla na 1300 kn.Isto je kupovao kucu u dubrovniku.to je bilo u svibnju 2009.
Zasto ih kupac nije kupio na burzi?da li se netko pita?
zbog ovog se je i odrzavala ovakva komicna cijena.

Još dobrih vijesti…

Pengene renner ut i stortank
Meglere skimter et lyspunkt for tankrederne, men stort er det ikke.

Artikkel av: (HegnarOnline – 09.9.13 14:27)

0

Seks stortankere er sluttet fra Gulfen mandag, og meglere opplyser til Reuters at de skimter en ørliten bedring i ratene fra svake nivåer.

Tre av VLCC-ene går til fjerne østen til ratene WS 32-34, tilsvarende 8-12.000 dollar per dag.

De tre siste skipene går til US Gulf og Europa til ratene WS 22,5-23,5, tilsvarende 4-6.000 dollar dagen.

Langt under break even
Et av skipene går alternativt østover, og da er raten WS 35.

Lastingen for de tre skipene skjer i perioden 16.-29. september.

“Normalt” trenger en VLCC pluss/minus 20.000 dollar per dag i inntjening per dag for å gå i balanse, men dette er avhengig av finansiering.

Frontline skrev i sin rapport for 2. kvartal at break even-nivåene for VLCC-ene og suezmax-ene var hhv. 25.000 og 19.000 dollar.

član uprave prodao dionice
http://www.zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/ATPL_stjecanje_otpustanje_2013__992013130841.pdf

Da zbog riješenja stambenog pitanja [emo_smijeh][emo_smijeh], će i ostali članovi uprave pohrlit riješavat stambeno pitanje ?
To da kupi stan u atlant centru?

ovo što je ovaj tip prodavao, totalno nebitno . ono što je bitno, to je trend vozarina , a on je kratkoročno , a pogotovo srednjoročno i dugoročno up. ono što me fascinira kod ove dionice je njezina ogromna tromost,štopanje na ovim 3xx cijenama .ekipa će reći novogradnje , vozarine itd., odnos ponude/potražnje . sve je to donedavno bilo na svom mjestu , ali isto tako i taj trend se pomalo mijenja , što najbolje govore brodari u USA. ovo kod nas sa brodarima zbilja nije vrijedno komentara, osim povremenih “izleta” . već sam nekoliko puta komentirao , očekujem znatan porast vozarina 2.pol 2014.pa generalni porast vozarina 3. kvartal., pa hoteli koji već standardno donose dobit . pa počet će i ova zgrada pomalo radit, i ona će vraćat kredite .
međutim , dogodilo se još nešto što se usko tiče i shippinga, a to je Sirija . ovdje ameri neće imati milosti , roknut će dole , što če se odrazit i na naftu , te na vozarine , koje mogu eksplodirat. ( o ovome je već pisao Lopina , tako da ne duljim ) .ovo se u stvari već odražava na USA brodare .
u svakom slučaju, kod mene veliki optimizam .
nikakav poziv na k/p ovih dionica, samo uživancija .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

U prvi tren me iznenadio ali samo u prvi tren. Ima on još 5 dionica.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Još dobrih vijesti…

Pengene renner ut i stortank
Meglere skimter et lyspunkt for tankrederne, men stort er det ikke.

Artikkel av: (HegnarOnline – 09.9.13 14:27)

0

Seks stortankere er sluttet fra Gulfen mandag, og meglere opplyser til Reuters at de skimter en ørliten bedring i ratene fra svake nivåer.

Tre av VLCC-ene går til fjerne østen til ratene WS 32-34, tilsvarende 8-12.000 dollar per dag.

De tre siste skipene går til US Gulf og Europa til ratene WS 22,5-23,5, tilsvarende 4-6.000 dollar dagen.

Langt under break even
Et av skipene går alternativt østover, og da er raten WS 35.

Lastingen for de tre skipene skjer i perioden 16.-29. september.

"Normalt" trenger en VLCC pluss/minus 20.000 dollar per dag i inntjening per dag for å gå i balanse, men dette er avhengig av finansiering.

Frontline skrev i sin rapport for 2. kvartal at break even-nivåene for VLCC-ene og suezmax-ene var hhv. 25.000 og 19.000 dollar.

sve jasno…

New Report

Close