Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 7.595 | 155 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
bugs
gdje je kraj sa ovakvim vozarinama i novogradnjama.
i? gdje je problem, godina više,manje
ti bi prodao dionice sada po ovim cjenama? mislim tih 148 milja, ne mislim na 50-100 komada pa da eventualno uhvatiš 10,20,30% niže
šta bi sa tih 148.000 komada ili ajmo reć sada 40mil kn, oročio po 3%? kupio nekretnine koje su još uvjek precjenjene? kupio neku drugu dionicu koja je još više podcjenjena, a da je odlična i relativno sigurna kompanija?
Bugs
Koja godina više manje, koliko već traje kriza u ovome sektoru i gdje će završiti firme iz ovoga sektora to je pitanje.
predikcije za ove rezultate cape-ova su bile na reportu prije cca 2 mjeseca , craig je govorio da to ništa ne znači. e moj craig …..
Vidim da niko ne posta:
http://www.dryships.com/pages/report.asp
da – 1000 [emo_ooooo] – e moj falco dugo ćeš ti čamit ovdje
predikcije za ove rezultate cape-ova su bile na reportu prije cca 2 mjeseca , craig je govorio da to ništa ne znači. e moj craig …..
Vidim da niko ne posta:
[/quote]
ne boj se ti za mene.gledaj ti sebe .
Vidim da niko ne posta:
[/quote]
Craig ti si kupio stan i rješio problem stresnog buljenja u cijenu ove neperspektivne dionice. To što ti cijena nekretnina pada iz dana u dan to nema veze ali je glavno da nema vizualne prezentacije. Vranjo i Cx su ušli u top ten Belja i sad su tamo praktički gazde bez lisnice. U tome je i draž burze da paničare tjera u krivu stranu i gubitke, inače svi bi se obogatili slušajući mog prijatelja Vranju što on žarko želi. Ali jedno im je zajedničko a to je iskrena briga što će biti sa nama koji smo ostali u AP. Eto čamit će ovdje Falko ali čamit ćeš i ti Craig do zadnjeg Falkovog dana na AP. Tad ćeš na ATH kupiti dionice AP upravo od njega nadajući se da ćeš tako najlakše pokriti izgubljeno na kupljenoj i prodanoj nekretnini. [emo_euro][emo_euro][emo_euro][emo_palacg]
@KT1R2
Nemam pojma odakle Vam takva kalkulacija, kamo sreće da uvijek gubim na dionicama ko na atpl-r-a..
Jedini problem kod atpl-r-a je bio što mi je lova bila smrznuta godinu i pol [emo_smijeh][emo_plazi]….
Što se tiče nekretnina – nemam pojma odakle Vam mišljenje da ću više popušit negon ulaganjem u brodarstvo:
1. oporavak se nekretnina već lagano događa u svijetu – u svijetu nekretninu ne može svatko priuštiti i normalno je da ljudi budu u podstanarstvu – vjerujte mi oni koji sanjaju 1k eur-a po m2 osrednje gradnje u zg to neće nikad dočekat.
Ja iznajmljujem stan vrijedan 47,5k eur-a i dobivam po 1.8 k kuna mijesečno – recimo da sam taj novac uložio u atpl-r-a dobio bi frišku figu + par sijedih jer mi se kapital topi…
2. 17 dana bdi raste a niste ni prismrdili 320 kn, ja bi se ozbiljno zabrinio kako će se pad bdi-a odrazit na cijenu dionice (možda bude ko i kod rasta ali čisto sumnjam)
Rekao bih odlično za Atlantsku. Sad ima puno više kombinacija u igri. Može ugovoriti nove brodogradnje po puno povoljnijim uvjetima uz minimalnu preduplatu, može pokupiti jeftine do 5g stare brodove ili jednostavno ostati u cash poziciji. Možda je uprava i predvidjela ovo pa je zato onaj 2+2 opcijski za gradnju Handy-ja. Ulazimo u završnicu s pješakom a možda i dva viška.
@Craig
kolega, sami ste napisali da ste kupovali na prosjeku 1000 kn,
a prodali po cca 360 kn
kritike za ulaganje u nekretnine Vam je dao Kormilar, a ne ja.
Osobno smatram da trenutno ulaganje u gradnju pogotovo u turizam je mnogostruko isplativije nego u dionice. što i osobno radim.
imam dionice ATPL ( one su mi osovina) i dobro se nosim sa njima
Također imam još neke dionice, neke sam imao, pa više nemam i vrlo sam zadovoljan trenutnim stanjem portfelja.
Uostalom svaka škola se plaća zar ne zmajki?