Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
ajde da vidimo danas brodare usa…
Ne izgleda obećavajuće…
hajde da ih popratimo u padu kad ne rastemo kad i oni tamo rastu 🙂 i tako nema veze šta će godinu završiti u sitnom minusu
ha ha kad ruski novinaru počnu mljeti onda zbilja melju li ga melju, za njih su i hrvatska piskarala pravi pulitzeri… kina je bubble koji je već počeo pucati (za što je dokaz pad cijene zlata!?), a istovremeno kaže da je to što se sad događa u kini samo s velikim zakašnjenjem ono što se u sssr-u događalo u 1930-ima.
e baš su tridesete pod staljinom školski primjer za irrational exuberance [emo_smijeh]
a pogotovo sad kad uđemo u EU kad se otvori slobodan protok novca i kapitala, stvarno me zanima tko će prodavati…
fino..[emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]
Baltic Dry Index (BDI) +17 1012
http://www.dryships.com/pages/report.asp
BDI opet u plusu, to je dobro u negativnom smislu. Trenutno bi bolje bilo da pada, pa da počne rasti kad se burze općenito počnu oporavljati. Rast dionice koji je trebao pratiti rast BDI-a je današnjim padom gotovo anuliran. Kad BDI okrene trend u negativu, neće više biti poticaja za rast dionice, a prilika je na ovom valu je propuštena.
Hvala Obami i Benu.[emo_palacg]
Kolega, jasno je da priželjkujeta pad dionice, čak to ni ne tajite, i to je u redu. Međutim, morate znati da će dionica slijediti kretanje BDI, ma što god mi mislili o tome. Dakle, ako BDI bude up ići će i dionica i obratno, sve drugo je za masu irelevantno, deja vu. Ipak lijepo je vidjeti da je BDI prešao 1000, jednostavno godi oku.
još jedna bitna stvar: dolar je počeo rast. [emo_palacg][emo_palacg]
očekuje se rast cijena čelika :
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=f836efe4-e49c-455c-959e-851279309224
a pogotovo sad kad uđemo u EU kad se otvori slobodan protok novca i kapitala, stvarno me zanima tko će prodavati…
[/quote]
za Atlantsku kao kompaniju i njeno poslovanje je nevažan, ali za ATPL-R-A na ZSE, kao i ostala izdanja budemo vidjeli kroz mjesec dana kako će se odraziti pa ćemo biti pametniji