Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
hm je li ovo danas zadnji dan troznamenkastog BDI-a za ovo desetljeće ili će ga do jeseni panamaxi još jednom pošteno spustiti?
Gorgija
nigdje nema info o isporukama preostala 2 ice panamax-a a moja procjena je
-AP KONAVLE u rujnu 2013.
-AP PELJEŠAC početkom 2014.
da, izgleda tako, prije sam se nadao da će malo više ploviti već ove godine ali vrijeme teče a novosti nema.
predikcije za ove rezultate cape-ova su bile na reportu prije cca 2 mjeseca , craig je govorio da to ništa ne znači. e moj craig …..
Vi trubite o tome puno više od 2 mjeseca, samo je pitanje koliko će to trajat – pogledajte svjetske burze koliko su pale u zadnjem mjesecu – preko 10 % dolje …
Vidjet ćemo kolikog daha će biti ovaj porast bdi-a, ako nema rasta na svjetskim burzama nema ni oporavka vozarina – otrježenje će opet biti bolno…
Krizi se ne nazire kraj
craig citat: “Vi trubite o tome puno više od 2 mjeseca, samo je pitanje koliko će to trajat – pogledajte svjetske burze koliko su pale u zadnjem mjesecu – preko 10 % dolje …
Vidjet ćemo kolikog daha će biti ovaj porast bdi-a, ako nema rasta na svjetskim burzama nema ni oporavka vozarina – otrježenje će opet biti bolno…
Krizi se ne nazire kraj”
@craig , pogledaj dosta unazad što se govorilo. neki ciklus je manje trajao, neki više , u svakom slučaju bilo je dobro.ovaj rast većina očekuje cca do tamo 350-360 . ako tako i bude, opet dobro. ima nas sa kupljenim razinama 290-300 . samo, ovaj rast cape-ova mi je nešto predobar , ogromna potražnja za njima , a znamo kad velike ribe kolo vode…..
kad su ovakve stvari u pitanju, ovo bi moglo skočit za pop…..
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=ceb00830-9cfb-4ecd-90ef-37eb4a0b47d5
craig citat: "Vi trubite o tome puno više od 2 mjeseca, samo je pitanje koliko će to trajat – pogledajte svjetske burze koliko su pale u zadnjem mjesecu – preko 10 % dolje …
Krizi se ne nazire kraj"
@craig , pogledaj dosta unazad što se govorilo. neki ciklus je manje trajao, neki više , u svakom slučaju bilo je dobro.ovaj rast većina očekuje cca do tamo 350-360 . ako tako i bude, opet dobro. ima nas sa kupljenim razinama 290-300 . samo, ovaj rast cape-ova mi je nešto predobar , ogromna potražnja za njima , a znamo kad velike ribe kolo vode…..
Za svoje dobro, pogledaj još jednom statistiku za 2013 relevantnih svjetskih burza pa ćeš vidjeti da pad o kojem pričaš nije slučaj…dodaj malo “checkiranja” ekonomskih outlooka (počni s jučer objavljenim od strane FED-a i nastavi s spajanjem Eurozone i SAD-a..itd). Inače npr. DowJones ti je na ATH-u..a zašto? A vjerojatno neki pozitivan outlook..američki..svjetski..
počeli su jaki padovi na EU i USA burzama, bernanke je uskovitlao vode, tako da bi moglo doći do dužeg i jačeg zarona većine dionica, pa tako i brodarskih
grgas ..ben je dobro uzdrmao cijeli market..ovo je jedini sektor koji prati usa…tako da..slazem se.
Baltic Dry Index (BDI) +17 1012
http://www.dryships.com/pages/report.asp
BDI opet u plusu, to je dobro u negativnom smislu. Trenutno bi bolje bilo da pada, pa da počne rasti kad se burze općenito počnu oporavljati. Rast dionice koji je trebao pratiti rast BDI-a je današnjim padom gotovo anuliran. Kad BDI okrene trend u negativu, neće više biti poticaja za rast dionice, a prilika je na ovom valu je propuštena.
Hvala Obami i Benu.[emo_palacg]