Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
malo jutarnjeg štiva :
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=1f6fed0b-debf-41ad-a5ef-1b02b5e81e37
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=e4b88172-3797-41d0-829a-9c0db8f161dd
…taj koji kupuje, ima vijesti o rastu BDI – prije svih nas….tko bi to mogo
biti?
taj koji kupuje stvarno je “velik” igrač jer ukupni jučerašnji promet je jadnih 333 komada
Čemu polemika, šutite i kupujte, neće to baš predugo trajati, kriza je na izdisaju, game over.
Izgleda da te netko poslušao [emo_smijeh]
[/quote]
Taj kupuje već dugo,dugo, samo je potpuno svjestan da nema neku konkurenciju na kupnji, o tome je pisao nešto Kormilar. Bilo bi interesantno vidjeti tko se krije i iza nekih skrbničkih računa, situacija bi bila jasnija.
Uglavnom, ovaj kvartal sitni gubitak, treći kvartal voda (radi turizma), i na kraju godine ukupni gubitak ne veći od 10 miljuna dolara, vrlo podnošljivo za ovakovu firmu. Ako u međuvremnu prodaju sve poslovne prostore i stanove u novoj zgradi :)[emo_smijeh]
Uglavnom, ovaj kvartal sitni gubitak, treći kvartal voda (radi turizma), i na kraju godine ukupni gubitak ne veći od 10 miljuna dolara, vrlo podnošljivo za ovakovu firmu. Ako u međuvremnu prodaju sve poslovne prostore i stanove u novoj zgradi :)[emo_smijeh]
kako si došao na 10 milja dolara gubitka? prvi kvartal gubitak od pomorstva 2,5 mil kuna, puta 4 bilo bi otprilike onoliko koliko će turizam u godini biti u plusu. imaš informacije da im istječe velik broj dobrih ugovora tokom godine? ili očekuješ veliko povećanje troškova u nekoj stavci?
taj koji kupuje stvarno je "velik" igrač jer ukupni jučerašnji promet je jadnih 333 komada
[/quote]
Na ovoj dionici uhvatit 300 komada po ovoj cijeni je lutrija za jačeg igrača. Zbog njega je cijena toliko pala, to je jasno ko dan. A i dobra je stvar da su Vranjo i prijatelji otišli na šišanje u Belje. Imat će posla tamo sa njima kad dionica skoči na 65 kuna a i mi malo mira.
kormilar@ nemas pojma o investiranju…na 200 kn nije te bilo ni cut…dionica odradila 30-40% odbijanja ,,vec se busas ovdje ,,a ulaz ti na 1000 kn …covjece daj skini ruzicaste naocale i skuliraj…
Na ovoj dionici uhvatit 300 komada po ovoj cijeni je lutrija za jačeg igrača. Zbog njega je cijena toliko pala, to je jasno ko dan. A i dobra je stvar da su Vranjo i prijatelji otišli na šišanje u Belje. Imat će posla tamo sa njima kad dionica skoči na 65 kuna a i mi malo mira.
Kormilaru, tko bi rekao da obilaziš druge teme i širiš horzonte. Mislio sam da si ovdje endemski forumaš, a pratiš nas po forumu kao sjena.[emo_beztona]
Trava je zelenija u susjedovu dvorištu, eh? Dođi tamo na temu pa nešto napiši, a ne ovdje na atplu. Što se tiče spomenute cijene, tamo i čekam, još sam jučer to napisao. Nikad nisam totalno izložen jednoj dionici po recimo 3 puta većoj cijeni od aktualne, i još sam uvijek u plusu jer sam kupovao prošli tjedan. U kojem god smjeru ode, ja imam otvorene opcije.[emo_palacg]
Još mi treba mišljenje trećeg brata Daltona Cxy-na.[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_palacd]
kormilar@ nemas pojma o investiranju…na 200 kn nije te bilo ni cut…dionica odradila 30-40% odbijanja ,,vec se busas ovdje ,,a ulaz ti na 1000 kn …covjece daj skini ruzicaste naocale i skuliraj…
pa daj ti onda napiši kada nešto kupiš ( ako uopće išta i tržiš) i kad nešto prodaš da vidimo kakav to ekspert za dionice čući u tebi. genijalče
kako si došao na 10 milja dolara gubitka? prvi kvartal gubitak od pomorstva 2,5 mil kuna, puta 4 bilo bi otprilike onoliko koliko će turizam u godini biti u plusu. imaš informacije da im istječe velik broj dobrih ugovora tokom godine? ili očekuješ veliko povećanje troškova u nekoj stavci?
[/quote]
Brodovi što voze za ruse ugljen imaju vozarinu min.50% nižu od one što je bila da isteka sjajnog ugovora. Možemo reći da je to bi posao godine kap.Kulaša lani, samo to masa ne kuži inače bi gubitak bio puno veći, nije bilo realno da rusi pristanu na iste uvjete u promjenjenim okolnostima, nisu ni oni vesla sisali. Ima toga još, no nema mjesta panici, ovo je jako jeftino. Danas me jako razveselila vijest da jedna konzervativna firma, gotovo ziheraš, naručuje nove brodove, to nešto znači posebno ako je sjedište firme u Singaporeu, tu se određuje smjer!?
Btw, ojačao sam malo poziciju na Jamnici u protekloj godini, voda, voda, voda, držim da je to bila investicija bez rizika, baš kao danas ATPL. Život je lijep kad nisi slijep :)[emo_smijesak]
,,,, i još sam uvijek u plusu jer sam kupovao prošli tjedan. U kojem god smjeru ode, ja imam otvorene opcije.
pa zašto kupuješ kad dionica nevalja :)) čekaj na 100-200 :)))
sad smo izgleda svi kupovali prošli tjedan po ispod 300, kad je naznaka da će rasti,, a ono prometa bilo manje nego u kafiću
Brodovi što voze za ruse ugljen imaju vozarinu min.50% nižu od one što je bila da isteka sjajnog ugovora. Možemo reći da je to bi posao godine kap.Kulaša lani, samo to masa ne kuži inače bi gubitak bio puno veći, nije bilo realno da rusi pristanu na iste uvjete u promjenjenim okolnostima, nisu ni oni vesla sisali.
hvala za info [emo_smijesak] a jel možda znaš i kada istječu, mjesec ili kvartal? po onome kako si gore napisao, ispada da očekuješ da gotovo cijeli taj minus od 10 mil usd nastane u posljednjem kvartalu?