ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 01:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Baš i nije svježe, nešto slično su napisali u svom reportu pred koji mjesec kad im je glavna tema bila dry bulk. Tko ih čita, sjeća se. Najavili su oporavak krajem 2014., i bolju 2015. Nisi stavio nikakav link ili ostatak teksta, pa da vidimo što zaista kažu. Uvijek su bili kritični uz navođenje pozitivnih i negativnih faktora, tako da ovaj naslov ne govori mnogo.

Kad se već javljam da stavim i ovaj link o negativnom utjecaju novih eco brodova na cijelu industriju. Kineski “trojanski konj” kojim obećavaju uštedu bez konkretnih dokaza o manjoj potrošnji, i tako povećavaju interes za novogradnje, a ruše vrijednost second hand brodova. Od početka mi tu nešto nije štimalo.[emo_ljut]

Eco ships growing in numbers, could undermine value of older ships
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=4d249080-e337-4f32-a1f2-2a88bb780908

Napraviti će Kinezi kvalitetno ako ih se strogo nadzire, samo pitanje je da li su i eco brodovi profitabilni pri ovim vozarinama

Craig, tu su najveći problemi porast novogradnji zbog potražnje za eco brodovima i sniženje cijene starih tipova brodova na second hand marketu, a neće biti atraktivni ni za unajmiti ako više troše.

Da preduhitrim k paxa, još jedan brodar ide u bankrot. Zbog niskih vozarina nemaju za plaće, a baš je danas porastao BDI.[emo_zacudjen]
Vjerovnici ulaze u vlasničku strukturu i osiguravaju likvidnost prema planu (nema prodaje). Isto očekujem za STX pan shipping. Otpis, prolongiranje, ulazak u kapital, i plovi dalje.[emo_palacg]

Excel Maritime plans to file for bankruptcy

A restructuring agreement between its senior lenders and an entity affiliated with the family of Excel’s Chairman, Gabriel Panayotides, gives Excel up to $50 million of new capital.

The company will also get access to $30 million of currently restricted cash.

Panayotides will receive a 60 percent equity stake in the company for $30 million. The stake could potentially increase to 75 percent with an additional $20 million contribution.

The lenders will own the remaining 40 percent stake, and in exchange will postpone the maturity of Excel’s $771 million senior secured facility to 2018.
http://www.reuters.com/article/2013/06/11/excelmaritime-bankruptcy-idUSL3N0EN2GD20130611

Vranjo,
Zasto ne kazes i da eko brodovi plove sporije (i na taj nacin stede gorivo) i da zbog toga se trosi vise brod-dana, odnosno za isti posao treba vise brodova
Ovdje bi se moglo desiti da samo zbog brzine plovidbe ode 10% kapaciteta flote u vjetar

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Jos jedan bankrot:

Excel Maritime plans to file for Chapter 11
JUNE 11, 2013 — In a form 6K filed with the SEC today, bulker operator Excel Maritime Carriers Ltd. (NYSE: EXM), reports that it is proposing to file a joint prepackaged Chapter 11 Plan of Reorganization.

In the filing, Excel Maritime, which operates a fleet of 38 dry bulkers, says that charter rates for dry bulk vessels have been in a significant down cycle since 2008, and that its “revenues, profitability and value have been very negatively affected. Its value is significantly below the face amount of its debt, and it is no longer able to sustain its debt service obligations.”

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

tako je. uhitio se čovjek tih eco brodova ,ko da su od majke rođeni za shipping. daj ti našu klasiku.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Problem ove dionice jest što se uvijek nađe netko što je želi prodati bez obzira na cijenu. U tom slučaju zašto kupovati na 500 ili 700 kad možeš kupovati jeftino i na 300. Ovo je dokaz koliko su teška vremena u RH, jer ne vjerujem da vlasnici dionica nemaju pojma čime raspolažu.

Vaš link …

ja sam kupio i danas 50 kom, meni nije skupa

Vaš link …

ja sam kupio i danas 50 kom, meni nije skupa

Neće nestati kolega koja priša.

neće nestati, samo će biti skuplja.

12 June 2013

Baltic Dry Index (BDI)    +22   847
Rates

BCI (Cape index) BPI (Panamax index) BSI (Supramax index)
INDEX 1427 48 808 31 895 3
SPOT 4 TCE AVG (USD) 6300 503 6437 258 9355 29
YESTERDAY (USD) 5797 6179 9326
YEAR AGO (USD) 3988 7983 10640

Baltic Dry-indeksen stiger nye 2,7 prosent til 847 poeng onsdag.

Capesize 6.300 dollar (+ 8,7 prosent)
Panamax 6.437 dollar (+ 4,2 prosent)
Handysize 7.756 dollar (-0,1 prosent)
Supramax: 9.355 dollar (+ 0,3 prosent)

New Report

Close