fazan: ” Znači ako je NAV JDPL nekih 1.000,00 kn, ciljana cijena je 2.000,00 kn? Ma ja sanjam, sigurno sanjam. Ček da se uštipnem. ” nav kod brodova je varijabilna stvar jer nešto što danas vrijedi 100 sutra može vrijedit 180, 160, 140… naravno može i više od 100, sve je ovisno o marketu!
malo sam ti preuredio post … sorry …
fazan: ” Znači ako je NAV JDPL nekih 1.000,00 kn, ciljana cijena je 2.000,00 kn? Ma ja sanjam, sigurno sanjam. Ček da se uštipnem. “ nav kod brodova je varijabilna stvar jer nešto što danas vrijedi 100 sutra može vrijedit 80, 60, 40… naravno može i više od 100, sve je ovisno o marketu!
davno sam ja govorio da je nav manj bitan.
usredotočenje pozornosti na pe i ps je ključno.
a ti parametri su kod atpl-a i na ovoj razini nategnuti, no tržište ih prihvaća kao fer.
stoga ih prihvaćam i ja.
ali čekam buy signal…
nije drukanj
[cool]
Pitanje za milijun dolara je zašto su svi američki indeksi u debelom plusu a jedino brodari nesmiljeno poniru.
Pozitivno je jedino to da cijene naših brodara prate cijene svjetskih indeksa a ne svjetskih brodara.
E sad tko je tu lud?
Brodari padaju jer pada BDI. Bilo je i za ocekivat u ovo doba godine. DRYS i slicni su “spekulativne” dionice, tipa nasg DDJH [lol] . Nakotilo se tu trejdera kolko hoces, sad bjeze.
Sto se tice toga tko je tu lud, neki dan u razgovoru ja sam se to zapitao, a moje mali portfelj (2 god ce sad), tko iz topa odgovorio: “Tataaa”…
na 3370 sugerira buy
nije bollinger jedini.
traži se oporavak macd-a i rsi-a kao minimum.
a i momentum je blizu prekretnice.
za koji dan sam možda s vama.[sealed]
Nakotilo se tu trejdera kolko hoces, sad bjeze.
[lol] [lol] [lol]
di su se nakotili, u ddjh ili u atpl? ili oboje? [lol] [lol]
deimos:
”
Nakotilo se tu trejdera kolko hoces, sad bjeze. ”
[lol] [lol] [lol]
di su se nakotili, u ddjh ili u atpl? ili oboje? [lol] [lol]
Mislio sam na DRYS i DDJH… Ali ipak je DDJH mala beba prema DRYS-u.
dark horse … što te muči oko DDJH … ne valja što je dionica likvidna … što super radi po TA …
sorry za OT, ali prvi je počeo …
dark horse … što te muči oko DDJH … ne valja što je dionica likvidna … što super radi po TA …
sorry za OT, ali prvi je počeo …
Nisam nista lose rekao za DDJH. Dionica je malo volatilna, sto privlaci sumnjive tipove koji putem TA surfaju… [lol]
Hogare, kako ti nije jasno?
Dry ocito ima status boga u ocima nekih investitora na ovom forumu, pa vjerojatno nista drugacije i nije u Americi. Tamosnji trejderi vide da BDI pocne padati, odmah pocnu uvaljivati Drys koji je na spotu, pa se onda krdo i na ostalim brodarima povede za njima…
Derby je pripomenuo zasto nasi brodari ipak toliko ne padaju, a ja bih dodao i da je tu pojacana kontrola cijene dionice.
Vipy, “suze u ocima” [lol]
PS:
ovako je Drys izgledao prije tocno godinu dana:
Date Open High Low Close Volume
01/10/2007 18.11 18.29 17.86 18.00 456,400
kaj ćemo sad o tome da je atpl 2004e bila 20kn? [rolleyes]
a što se tiče ovoga što si napiso za drys prije mi se čini da neki vide Boga u atpl! [lol]