Od 7 panamaxa Atlantske 5 ih je ICE-class koji imaju daleko vece FIKSNE TIME CHARTER VOZARINE ugovorene s RUSKIM “kraljem”ugljena.
To je rekao na radiu predsjednik nadzornog odbora ANTE JERKOVIĆ.
Pa čak i preostala 2 ICE Panamaxa koji se grade u kini.
ZA NJIH BDI NIJE BITAN,tj.BPI
Sve ovo Vranjo zna ali se pravi ble..v
decki i cure moje,,da ste vi tako sigurni u svoju investiciju,,nebiste ovako bjesomucno navlacili ljude u ovog gubitasa ..demantirat ce vas sljedeca 2 kvartala ..
ma slažem se s tobom stvarno kupovati dionice kad su podcjenjene može samo buda*a, a kad nas ima :)) mora netko i kupiti od ovih šta misle prodati, iako je sve to sitno, do sada danas 15 komada,
slavodobitno ste ovdje hvalili upravu na narucivanje 2 nova broda, koji ce samo stvarati nove gubitke..ulagaci su to ljepo pozdravili sa rasprodajom dionica …[emo_palacd]
Vidiš, po informacijama jednog brokera iz Monaca brodovi su ugovoreni za cijenu od 22 miljuna dolara po brodu (4×22=88), a kad bi sad željeli prodati te ugovore zaradili bi 1,5 po brodu, znači 6 miljuna dolara, no kako su oni konzervativno vođena brodarska firma a ne grčka špekulantska družba, vjerujem da neće to napraviti već će dubrovački čekati da brodovi odrade svoj vijek i zatim to prodati za dobru cijenu u staro željezo. Kako vidiš nije sve u trenutačnoj visini vozarine, a i one su jako volatilne, ovisno od sposobnosti Uprave.
http://finance.yahoo.com/quotes/DSX+DRYS+EGLE+EXM+FREE+GNK+nM+OCNF+SEA+QMAR+BHO+TRMD+ESEA+TBSI+TOPT+PRGN+GDOCF.pk+dnord.co+torm.co+gogl.ol+ceco.ol+bel.ol+jin.ol/view/v1
i dalje crvenilo ..[emo_palacd]
Makalu
Prema izvestajima svih ostalih shipping brokera ugovorena cijena novogradnji je 20-21 mil usd,znaci da ti ugovori vec sad vrijede oko 10 milijuna dolara vise.
Tolika zarada a tek su ugovori stupili na snagu.
meni dobra ja pikno 50-tak kom
+420 na mom skrbničkom.[emo_palacg]
i meni dobra na 286, dokupio +30