wunderkind:
Naravno da se ne vracas u ATPL, kad nemas kome prodati KODT,
nema veze kupit cu ja od tebe KODT po 4000, da si pokvarim ulaz [lol] [lol] [lol] [lol]
vipy, malo si mi posto naporan svojim upadicama, al drago mi je ako imaš toliko para koliko bi mi trebo iskeširat za sav kodt po 4000 [thumbsup]
no ovo je tema atpl, a ne kodt koji mi čini manjinski dio onog dugoročnijeg dijela portfelja tak da ne razumijem zašto to uopće spominješ…
a i btw, ja sam na burzi puno zaradio, al isto tako i znao puno gubit pa ne vidim čemu naslađivanja zlobnim komentarima!? [sad]
a što se tiče atpl-a oni koji prate što pišem i ma koliko im se to ne sviđalo moraju priznat da sam bio u pravu što se tiče dry sektora na svjetskoj razini, a za atpl ima vremena, a $$$ pametnima nikad ne fali!
amen i adieau! [kiss]
vipy:
”
wunderkind:
Naravno da se ne vracas u ATPL, kad nemas kome prodati KODT,
nema veze kupit cu ja od tebe KODT po 4000, da si pokvarim ulaz [lol] [lol] [lol] [lol]
”
vipy, malo si mi posto naporan svojim upadicama, al drago mi je ako imaš toliko para koliko bi mi trebo iskeširat za sav kodt po 4000 [thumbsup]
Tko mi kaze
no ovo je tema atpl, a ne kodt koji mi čini manjinski dio onog dugoročnijeg dijela portfelja tak da ne vidim drame…
a i btw, ja sam na burzi puno zaradio, al isto tako i znao puno gubit pa ne vidim čemu naslađivanja zlobnim komentarima!? [sad]
Ja sam takodjer u KODT, odakle ti da se ja nasladjujem? Samo sam napisao post u tvom stilu [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
a što se tiče atpl-a oni koji prate što pišem i ma koliko im se to ne sviđalo moraju priznat da sam bio u pravu što se tiče dry sektora na svjetskoj razini, a za atpl ima vremena, a novaca pametnima nikad ne fali!
a sto si ti to bio u pravu, osim ovoga sto je bilo najavljivano i na ovom forumu – sto se tice vozarina
amen i adieau! [kiss]
na temam ATPL i KODT, ja vidim samo tvoje upadice koje sluze za “dizanje” KODT i “spustanje” ATPL, a kad netko odgovori u tvom stilu, onda suze u ocima?
[bye]
to ti kažem zbog onoga što si mi bezobrazno pokušao spustit na kodt što su ti obrisali moderatori, a vjerojatno se sjećaš na što mislim! [wink]
a budući da nema suza nit emocija, a već sam miljon puta napisao da osobno mislim da nikakva piskaranja na ovom forumu ne mogu utjecat na cijenu dionica jer su vremena kad su moderatori s mojnovac uspješno navlačili ekipu na adris očigledno prošla pa šta bi tek ja mogo navuć nekog na nešto!? [rolleyes]
isto tako i hebeš ulagače koji se daju navuć i kupuju il prodaju po tvojim il još gore – mojim, tj. ičijim pisanjima! [lol]
a s obzirom da pokušavam minimalno spamirat atpl i poštujem ulagače ja sam svoje reko i ovdje i završio! [kiss]
Što bi to trebalo trenutno ATPL gurati gore ? BDI ? brodari u USA ? Mene malo plaši ponašanje ATPL u zadnje vrijeme, brodari u USA u ozbiljnoj korekciji…
Cinjenica o kojem se pisalo dosta na temama ATPL i JDPL da je standard trzenja stabilnim brodarskim dionicama 2-2.5 puta NAV, a na ATPL je to jos 1 puta NAV (JDPL i puno ispod toga) trebala bi gurai donicu prema gore. Dok americki brodari padaju na vrijednost 2xNAV zasto ATPL (i JDPL) ne bi takodjer isli na 2xNAV, sto bi znacilo poduplanje trenutne cijene dionice. Svi znamo dace se to desiti, samo je pitanje tko je koliko strpljiv.
[bye]
Vipy, jel dolaziš na tulum u nedjelju? Volio bih u live verziji poslušat mnoge tvoje teorije?
[rolleyes]
ajmo na bez korekcije
vipy:
”
[bye]
”
Vipy, jel dolaziš na tulum u nedjelju? Volio bih u live verziji poslušat mnoge tvoje teorije?
[rolleyes]
pardon, na bez cenzure[lol]
Dok americki brodari padaju na vrijednost 2xNAV zasto ATPL (i JDPL) ne bi takodjer isli na 2xNAV, sto bi znacilo poduplanje trenutne cijene dionice. Svi znamo dace se to desiti, samo je pitanje tko je koliko strpljiv.
Znači ako je NAV JDPL nekih 1.000,00 kn, ciljana cijena je 2.000,00 kn?
Ma ja sanjam, sigurno sanjam. Ček da se uštipnem.
Cinjenica o kojem se pisalo dosta na temama ATPL i JDPL da je standard trzenja stabilnim brodarskim dionicama 2-2.5 puta NAV, a na ATPL je to jos 1 puta NAV (JDPL i puno ispod toga) trebala bi gurai donicu prema gore. Dok americki brodari padaju na vrijednost 2xNAV zasto ATPL (i JDPL) ne bi takodjer isli na 2xNAV, sto bi znacilo poduplanje trenutne cijene dionice. Svi znamo dace se to desiti, samo je pitanje tko je koliko strpljiv.
Vrlo je važan psihološki momenat zbog toga mislim da je moguć uzlet do NAVx2 jedino ako se trend BDI-a promjeni i na to reagiraju i brodari u USA i onda u takvoj klimi i raspoloženju nema razloga da ATPL ne odleti – treba čekati taj povoljni trenutak [wink]
Znači ako je NAV JDPL nekih 1.000,00 kn, ciljana cijena je 2.000,00 kn?
Ma ja sanjam, sigurno sanjam. Ček da se uštipnem.
nav kod brodova je varijabilna stvar jer nešto što danas vrijedi 100 sutra može vrijedit 80, 60, 40…
naravno može i više od 100, sve je ovisno o marketu!
Pitanje za milijun dolara je zašto su svi američki indeksi u debelom plusu a jedino brodari nesmiljeno poniru.
Pozitivno je jedino to da cijene naših brodara prate cijene svjetskih indeksa a ne svjetskih brodara.
E sad tko je tu lud?
Pitanje za milijun dolara je zašto su svi američki indeksi u debelom plusu a jedino brodari nesmiljeno poniru.
Pozitivno je jedino to da cijene naših brodara prate cijene svjetskih indeksa a ne svjetskih brodara.
E sad tko je tu lud?
nasa burza ti je posebna HT pada a OPTE raste,jos ce ga sustici i prestici[lol]