Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Kladim se da će se Hajdaš Dončić nakon što je jučer sredio dokapitalizaciju Jadroplova sad pun optimizma sjetiti da nazove da žica ATPL da odustane od onih brodova u Kini i umjesto toga preuzme Arbusove da spasi državu. “Halo, kapetane, jeste za jednu lijepu hrvatsku priču? Pa evo, znate, čul sam da vi imate aviokompaniju. Kaj, prodali ste? Joj, pa zakaj? A piloti, kaj ni njih više nemate? Aha nemate. A kaj bumo sad… A ovi vaši kapetani s brodova, kaj ti ne znaju pilotirati? Niš? Dobro a da nazovete te svoje bivše pilote, možda nekom baš treba posao, evo samo dva pilota zaposlite pa nam skinete dva aviona, može? Halo? Halo, kapetane?”
oporavak atpl nema apsolutno nikakve veze s oporavkom rh, nego globalnim oporavkom. u ovaj potonji vjerujem, u onaj prvi u sljedecih godinu dana ne, kroz dvije ili tri godine mozda neki plusic na bdpu.
točno, i taj raskorak ima prednosti, ali i opasnosti. prednost je da se sve dok se BDP i grobex ne oporave nitko neće petljati da uvodi porez na kapitalnu dobit. a opasnost je što će to što hrvatskoj ekonomiji bude gore izazivati kod države više apetita, a živimo u vrijeme kada zavist stvara zakone.
[/quote]
da država je uvijrk gladna novih poreza. porez na kapitalnu dobit postoji ner bas vugdje, ali u dosta zemalja, i iskreno, ona vlasda koja preokrene pad bdpa u rast i ucini ga odrzivim, moze s moje strane uvesti taj porez. nije problem placati porez kada dohodak raste i redovit je, problerm je haračiti od nezaposlenih i siromašnih iliti hljeba, gospodaru, hljeba ne vidjesmo odavna. linic nam je najuspjesniji ministar a to je postao cijedeci suhu drenovinu, šibati konja doke ne smalaksa, to znam i ja koji nisam linić, meštar bi bio onaj koji bi po riječima jurčića digao bdp za 3 posto – jedan posto državi, jedan poslodavxiu, jedan radnicima. to se zove ekonomijom, sto mi imamo je haračenje.
a gdje smo. na dnu, samo već kojem po redu.
a gdje smo. na dnu, samo već kojem po redu.
atpl je globalna tvrtka, ne po veličini, po prirodi poslovanja. i zakpana je ovdje u opcem crnilu hrv zbiljnosti kao da ovisi o prilikama u hrv, a ne ovisi. ovisi o svjetskim kretanjima, a odraz tih kretanja su svjetski indexi. htio sam samo malo zelenila ovdje unijeti jer imamo dežurne katastrofičare koji plaše raju s padajućim vozarinama, i dfobro je da plase jer opreza nikada dosta, ja sam želim ukazati na širu sliku,
@investimir
a što želiš reći da su vani prilike super, da brodarima cvjetaju ruže, samo ovdje u HR to nitko ne shvaća.
daleko od toga, niske vozarine pogadaju sve brodare. neki dobro drze valove, neki slabije. kamo atpl spada, svatko neka sam procijeni. zelim reci u oporavak hrv ne vjerujem jer mi smo sistemski bolesni i kozmetika tu ne pomaze, u oporavak svjetskog gospodarstva vjerujem jer amerika, japan, kina itd. ne igraju se ekonomije, nego upravljaju njome i imaju samo jedno pred ocoima rast, zaposljavanje, izvoz, rast, zaposljavanje, izvoz. uzmite recimo ameriku- njihova trzista kapitala po obicaju divljaju i pregrijavaju se sada, ali rast bdp i pad nezaposlenosati je stvaran i tece vec kroz nekoliko kvartala. ako oporavak amerike nisra ne znaci za svj gospodarstvo, onda nisrta ne znaci ni za atpl.
na zg burzi je malo dionica koje ne posluju za hrv – turisti, ericsson, neki farmaceuti te brodari. svi ostali glavninu prihoda ostvaruu na domacem trzistu. a stanje domaceg trzista i domaceg potrošača ne moram vam zacijerlo crtati. zato je po meni atpl dobra šansa jer ne ovisi o ovoj našoj bijedi i kukulele planu 21.
investmir
Ovdje drukanje ne pomaže, što će ostati od brodara sa ovakvim vozarinama to je glavno pitanje.
daleko od toga, niske vozarine pogadaju sve brodare. neki dobro drze valove, neki slabije. kamo atpl spada, svatko neka sam procijeni. zelim reci u oporavak hrv ne vjerujem jer mi smo sistemski bolesni i kozmetika tu ne pomaze, u oporavak svjetskog gospodarstva vjerujem jer amerika, japan, kina itd. ne igraju se ekonomije, nego upravljaju njome i imaju samo jedno pred ocoima rast, zaposljavanje, izvoz, rast, zaposljavanje, izvoz. uzmite recimo ameriku- njihova trzista kapitala po obicaju divljaju i pregrijavaju se sada, ali rast bdp i pad nezaposlenosati je stvaran i tece vec kroz nekoliko kvartala. ako oporavak amerike nisra ne znaci za svj gospodarstvo, onda nisrta ne znaci ni za atpl.
na zg burzi je malo dionica koje ne posluju za hrv – turisti, ericsson, neki farmaceuti te brodari. svi ostali glavninu prihoda ostvaruu na domacem trzistu. a stanje domaceg trzista i domaceg potrošača ne moram vam zacijerlo crtati. zato je po meni atpl dobra šansa jer ne ovisi o ovoj našoj bijedi i kukulele planu 21.
Vidiš prijatelju, ameri su baš preko tržišta kapitala podigli i realni sektor, jer kad neki ex. klinac proda dionice npr.Apple što je bagatelno kupovao prije 5-6 godina i kupi novi auto marke Ford i stan time pomaže njihovu ekonomiju. A koliko Apple fer vrijedi koga briga, nitko se ne zamara previše sa tim je li market prenapuhan, do sljedećeg crnog utorka pa opet iz početka.
Inače, bilo bi zaista fino znati tko se krije iza onih skrbničkih računa o čemu je pisao Kormilar, netko očito zna nešto što mi ne znamo.