Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
[/quote]
moje je mišljenje da se sada formira obrazac koji će omogućiti da jesen dočekamo na duplo večoj razini od trenutne…živi bili pa vidjeli [emo_cool]
Valjda će bit samo i naivaca koji će prodati 17 brodova za vrijednost 1 broda 🙂 u nekim većim količinama, ne ovako 500-1.000 komada
Nitko ne zna. Sve su samo nagađanja. I relativno nagli rast sa 200 kn na 360 kn nije imao nikakvog opipljivog osnova, pa je bio. Dakle, sve je relativno. Može ovo ponovo uzletiti (bez vidljivog razloga) pa će oni koji čekaju, čekaju i čekaju opet blijedo gledati. Ja sam mišljenja da kad dođe do neke granice, a to je u ovom slučaju 300 kuna, treba stalno pomalo kupovati, pa neka i pada, ali biti u igri za slučaj okreta trenda koji je moguć bez najave i pravog razloga. A ako i još padne, vratit će se, ali ako nisi unutra nakon uzastopnih dana crvenila, je gora opcija. Uostalom, treba malo i riskirati.
@corot2em
ti si se zbilja pokazao: od nekih 260 si trubio da će počet padat. no dionica je rasla. kako to nisi mogao gledat, kupio si iznad 330 (točno znaš samo ti, možda i na 350 – na forumu si odmah promijenio ploču pa te lako bilo pročitati) trubeći da ide na 400. eklatantan si primjer investitora koji ide kontra trenda.
sad sugeriraš dokup. jesi kad čuo da je nezgodno hvatat padajuće noževe?
To si ti mene zamjenio s nekim. Vrati si malo postove unazad, čitaj.
do kada ce ova dionica padati ? ima li neki tehnicar da nacrta neku slicicu ? ne mora da ce na duplo dno …danas se i kupuje
Opet bdi pada 7 bodova na 872, panamax -355 na 8955. Velik je to pad u jednom danu, izgleda da povećana potražnja za žitaricama zadnjih tjedana sad posustaje. Imam dojam da je većina forumaša čekala rast na 400 i 500 jer su u dubokim minusima, još jednom čestitke hrabrome “kormilaru” koji je unatoč ulazu iznad 1000kn na moju preporuku prodao za 360 i uspio zaraditi na razlici.[emo_ljut][emo_palacg]
Gle stvarno, čuči na 316,01 kn. Optimizam mu je zaista splasnuo. Ali mislim da je ipak i optimista ako očekuje da će dionica čak do tuda zaroniti.
@corot2em
ovo si pisao 28.3. kad je dionica bila na 360. onda je mnogima izgledalo nemoguće da potone na 300 kn. ništa nije nemoguće.
no u pravu si, pogledao sam malo u povijest, i stvarno sam te zamijenio s nekim drugim i na tome ti se ovim putem ispričavam. citat sam stavio samo kao primjer, možda bi bilo bolje da sam uzeo nečiji drugi, bilo je zbilja svakakvih targeta kad je cijena bila na 350+, tvoje razmišljanje je tad bilo dobrohotno.
Krenule nove narudžbe brodova, možda ih je ohrabrila ova sezona žitarica pa se ljudi raspištoljili.[emo_smijeh]
Ship owners keep investing in newbuildings as market sentiment improves
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=b7deb920-bc39-4773-9777-88ed8d866d0a
Vidjet ćemo sutra da li je danas bio dan za kupnju. Ja sam neku paru uložio.
do kada ce ova dionica padati ? ima li neki tehnicar da nacrta neku slicicu ? ne mora da ce na duplo dno …danas se i kupuje
imas gap negdje jako dolje na 240..a dok dodje dotle moze i bdi past jos vise pa ka je na 240 moze i zaron na ispod 200…jer je jaki trend na dolje,vecina brodara je na dnu s trendom daljnje erozije vrijednosti firme i cijene dioinice..i tako to do 2015-16 a mozda tada bude i jos gore…to ce se vidjeti…
Kupit ćemo i tada. Ali ipak mislim da nećemo. Katastrofičarenju nisam sklon. Da jesam, moje kune tu nebi se vidle.