ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=d4a126fc-7fc7-4573-9ef8-1b951e85e2c9
Predlažem upravi atlanske da najozbiljnije razmotre da prenamjene brodove za prijevoz turista 🙂

Skok Atlantske plovidbe unatoč padu BDI-ja

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ma vidi ti čuda! Firma u “problemima” kako mnogi pišu, a kupci ne mare za “probleme”. Sedam dana rasta, pet dana pada, treći dan rasta. Čista statistika.
A i BDI bi danas mogao biti zelene koloracije. Bit će danas zanimljiv dan.

Sad kad je vani zelenilo lakše će se bit iskrcat do 340 kn, onim hrabrijim kupcima prije rezultata….

[emo_plazi]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Ma vidi ti čuda! Firma u "problemima" kako mnogi pišu, a kupci ne mare za "probleme". Sedam dana rasta, pet dana pada, treći dan rasta. Čista statistika.
A i BDI bi danas mogao biti zelene koloracije. Bit će danas zanimljiv dan.

Je bit će zanimljiv dan, samo će malo biti kupaca, s obzirom na cijenu dionice i negativno poslovanje firme i nekoliko godina neizvjesnoga oporavka, stvarno će biti “navala” ovdje.Pozdrav.

Dakle ostvario se rast. Lik je skinuo s aska za 50.000 kuna na tri brodarske dionice ne bi li se pomamili i drugi za njim. Taktika nije loša na ovom plitkom tržištu. Nadam se da će tako i slijedećih dana, da se utvrdi trend.[emo_novac]

Dakle ostvario se rast. Lik je skinuo s aska za 50.000 kuna na tri brodarske dionice ne bi li se pomamili i drugi za njim. Taktika nije loša na ovom plitkom tržištu. Nadam se da će tako i slijedećih dana, da se utvrdi trend.[emo_novac]

lik? jedan te isti? a kako to znaš? ti si proveo nalog?

@ vranjo

Kažu da će porast ton-mile demanda biti 5-6% ili mrvicu više, dok je porast flote 7-8%. Kako god prikazali računice čini se da će flota ipak rasti malo više, no biti će "tu negdje" u skladu s rastom potražnje. Iduće godine će biti još malo bolje, ali da bi se tu počele ostvarivati dobiti ćemo čekati vjerojatno drugi dio 2014. ili 2015. sudeći po ovim prognozama. Do tada još može biti svega, a u svakom slučaju sam uvjeren da će atpl ove godina objaviti nekoliko negativnih izvješća.

Poštovani kolega Vranjo,
ako volumen svjetske trgovine morem i u narednim godinama bude rastao po stopi od 5% godišnje, nema zime za zdrave brodare sa nešto keša na računu, pa i u slučaju negativnih izvješća tijekom cijele godine. Ovdje se ne kupuje/prodaje sadašnjost nego budućnost.
[emo_smijeh]

Sad kad je vani zelenilo lakše će se bit iskrcat do 340 kn, onim hrabrijim kupcima prije rezultata….

[emo_plazi]

o je. trebamo jos nadobudnih kupaca…[emo_palacg]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

di je g. inverter da nam posta premarket brodara u USA.
prošli tjedan, kad se ionako znalo da će okrenuti, je bio vrlo aktivan po tom pitanju.

sutra će opet biti kuku lele, drž ne daj, a moglo se ovih dana nešto dokupiti jer nam je cijenjeni kolega Craig prepustio jeftinije određenu količinu

http://finance.yahoo.com/quotes/DSX+DRYS+EGLE+EXM+FREE+GNK+nM+OCNF+SEA+QMAR+BHO+TRMD+ESEA+TBSI+TOPT+PRGN+GDOCF.pk+dnord.co+torm.co+gogl.ol+ceco.ol+bel.ol+jin.ol/view/v1 ,,nije neki spektakl , ja se necu dugo zadrzati unutra ,,znas mene ,dajte to pogurajte jos malo up…[emo_smijesak]
[/quote]
znam re ribo, znam, danas je tajming

Pad u zadnjih tjednima je bio na velikom prometu, rast u zadnjih nekoliko dana bio je na malom prometu…..

Sad lupanje prodaje do 340 pa krajem dana micanje prodaje i dizanje na 360 kn… i tako u krugić….ako ništa malo zanimacije…

Obzirom d su se fondovi povukli sa kupnje na KOEI, ERI, PODR, …. ovdje ima još interesa za trgovinu….rekao bi nekoliko pojedinaca…

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=d4a126fc-7fc7-4573-9ef8-1b951e85e2c9
Predlažem upravi atlanske da najozbiljnije razmotre da prenamjene brodove za prijevoz turista 🙂

pa sad, kako vidim na golden destinyju te “ogromne” narudžbe bulkera u tjedan dana iznose 750.000 dwt. u istom tjednu je scrapano 500.000 dwt. dakle rast 250.000 neto. na godišnjoj razini to bi davalo rast flote ispod 2%. ako uračunamo neki prosječan slippage onda bliže 1.5%.

New Report

Close