Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
koliko se samo pametnih dušebrižnika nakupilo ovdje, da je cijena dionice 10 kn i opet bi im bilo previše. Mnogi od njih nemaju ni muda ni srca riskirati, zato uvijek kaskaju i kasne u životu. Zanima me samo ako nemate dionice ATPL čemu toliki angažman oko iste.
Čemu se zamarati dionicom koju nemate u portfelju?
možda zato što je neki nisu akvizirali prije 3 kralja 2013…
[emo_cool]
Koliko panamaxi zarade po danu, 8-9 000 usd?
Kako oni misle pokriti tekuće troškove broda, osoblja…i da im još ostane nešto dobiti na ovom razinama?
A svjetla na kraju tunela nema još za par godina.
Daj objasnite nama neukima, možda i mi uđemo u brodare.
kolega, ne morate vi sada ulaziti u brodare, vi slobodno cekajte dok vozarine bude po volji. samo onda cije dionice tesko da ce biti po volji. bas je nezgodan taj zakon trzista – sto vise ljudi ceka, to jeftinije za one koji cekanje smatraju pogreskom, sto vise ljudi kupuje, to cijen vise izmice onima koji bi jos malo cekali.
Kako oni misle pokriti tekuće troškove broda, osoblja…i da im još ostane nešto dobiti na ovom razinama?
I mene to zanima. Izračun BDI-a sam stavio tu jednom u excelu. Jasan mi je. Ono što mi od btinih faktora nije jasno je odnos ponude potražnje u proizvodnji brodova, koliko raste svjetska flota i u kojim segmentima? Koliko su pouzdani podaci Kine ili Indije?
Ili, u ovoj expanziji ekonomija, koliki je udio rasta ne resursima s obzirom na prošlu?(real estate)?
Samo radi ovog bi danas dionica trebala na 400
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/devet-brodova-atlantske-plovidbe-dobilo-amver-priznanje/
🙂
I mene to zanima. Izračun BDI-a sam stavio tu jednom u excelu. Jasan mi je. Ono što mi od btinih faktora nije jasno je odnos ponude potražnje u proizvodnji brodova, koliko raste svjetska flota i u kojim segmentima? Koliko su pouzdani podaci Kine ili Indije?
Ili, u ovoj expanziji ekonomija, koliki je udio rasta ne resursima s obzirom na prošlu?(real estate)?
[/quote]
Ukratko, kolega, od onih luđački dobrih vozarina 2008. do kraja 2012. svjetska flota je porasla 20% više nego što je porasla potražnja. Za ovu godinu su prognoze podijeljene, neki kažu 1-2% posto veći rast ponude od potražnje, neki obratno. Vjerojatno će ispasti podjednaki. 2014 i 2015 će ponuda sigurno rasti sporije od potražnje. Što će biti dalje ovisi o novim narudžbama brodara i održanju razine scrappinga. Posljednjih mjesec dana ih se nekoliko opet zaletjelo s velikim narudžbama, uglavnom svi capesizeove, druge segmente puno manje.
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/devet-brodova-atlantske-plovidbe-dobilo-amver-priznanje/
🙂
e samo zbog toga ćeš ti dobit danas jedinice :)))
al neka super je to kad se tako djele jedinice onda znaš 100% da si u pravu,
🙂
kako da ne, kupci se trgaju da kupe dionice ATPL, od otvaranja niti 1 (jedan) komad nije kupljen [emo_zloban]
Ma o čemu pričate razlika kupnje i prodaje je 10 kuna,a majstor s 500 komada ti čuči danas na 345,01.
mislim da će se ovo kiseliti neko vrijeme na ovoj razini (nadam se da griješim), onda opet malo gore. da se istresu totalno oni koji su kupovali po 200. očito se nisu istresli svi koji su kupili po 200 pa je malo jače skočila dionica, nego se čuvaju za više razine. sad je akumulacija po 350.
Ma o čemu pričate razlika kupnje i prodaje je 10 kuna,a majstor s 500 komada ti čuči danas na 345,01.
Neznam koliko mu je sigurno držati toliki novac na računu. Ovi hakeri danas mogu sve.