Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,78 | 1.626 | 38 | 42,50 | 43,00 | -1,16% |
U prva 3 mjeseca, prema BRS-ovim podacima, već imamo 376 naručenih dry bulkera za 2014. Lijepo je popunjen orderbook za 2014., 2015., a tek je početak godine, ako se nastavi puniti kao do sad, hoćemo li imati naručenih cca 1500 brodova za 2014.?
Pa nisu to naručeni brodovi u prva 3 mjeseca,to je stanje Orderbook-a,naručeni brodovi prije par godina,u zadnje dvije godine 30% novogradnji nije isporučeno ,neki su otkazani neki prolongirani,a u prva dva mjeseca naručeno je samo 5 supramaxa,3 panamaxa i 8 kamsarmaxa
Pa nisu to naručeni brodovi u prva 3 mjeseca,to je stanje Orderbook-a,naručeni brodovi prije par godina,u zadnje dvije godine 30% novogradnji nije isporučeno ,neki su otkazani neki prolongirani,a u prva dva mjeseca naručeno je samo 5 supramaxa,3 panamaxa i 8 kamsarmaxa
Nisam ni mislio reći da su svi sada naručeni, nego da se ne može očekivati kontinuirani intenzitet naručivanja za scrapping kao ni za nove narudžbe, malo sam se nespretno izrazio.
Uostalom sve možete vidjeti iz reporta, ali su brojke drukčije od ovih vaših,
prema platou je naručeno 37 novih brodova u prva 2 mjeseca u siječnju i veljači prema monthly reportovima, vi imate neke druge brojke.
Ima vremena do kraja godine a orderbook je već dobro popunjen za 2014. i puni se 2015., vjerojatno će se u 2014. prebaciti i dio brodova iz 2013. kojih ima blizu 1000.
ludilo 🙂
http://finance.yahoo.com/quotes/NMM,NM,SB,PRGN,SBLK,SHIP,BALT,FREE,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK?
Pa jednostavnije vam je govoriti o dwt nego o broju brodova. Na kraju, i radi se o tome koliko se neto tona nosivosti u godini doda i je li to veći ili manji postotak od rasta potražnje.
Ja poslušao Vranju pa sam danas prodao 981 kom.[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh] Vranjo kolko ono novogradnji dolazi? [emo_smijeh][emo_plazi][emo_smijeh][emo_plazi][emo_smijeh]
Krenuo žestoki promet. Što će to reći?
Ma vidi ga! Onaj sa 500 komada nestade netragom. A toliko je želio kupiti. Sad kad je krenula prodaja, splašio se kao zec. Jačeg li ulagača.
Ma vidi ga! Onaj sa 500 komada nestade netragom. A toliko je želio kupiti. Sad kad je krenula prodaja, splašio se kao zec. Jačeg li ulagača.
tzv. kupac nije nestao. evo ga čuči na 316,01. kako bi Craig rekao: kupuje. [emo_plazi]
Gle stvarno, čuči na 316,01 kn. Optimizam mu je zaista splasnuo. Ali mislim da je ipak i optimista ako očekuje da će dionica čak do tuda zaroniti.