do mogućeg oporavka ima još 2-3 g to je glavni problem na ovoj dionici uteg su sljedeći kvartali koji neće biti dobri zato je opasna ova cijena sada.Pozdrav.
Da li sam dobro shvatio ili vam je žao svih koji su u dionici i unaprijed suosjećate sa njima zbog event. pada ili korekcije. Dirnuli ste me do suza. Da je barem više ovakvih dušebrižnika.[emo_ooooo]
@ craig
mislim na zbroj svih kvadrata poslovnih i stambenih prostora. bruto je dobiven množenjem površine koju zgrada zauzima (oko 3000m2) i broja etaža. tri gornja kata sadrže oko 2500 m2 stambenog prostora (33 * 50-100m2). dakle ostaju još prizemlje, 2 kata i garaže (230 parkirnih mjesta).
Atlant poslovni centar:
Ukupna brutto površina: 24.388m2
Parkirnih mjesta: 227
Etaža: 3 podzemne, prizemlje i pet etaža
Ako odbijemo 4.000 m2 za potrebe vlastititog prostora ostaje 20.000 m2 i uzmemo prosjek 3k € po m2 ispada: 20.000 x 3000€= 60.000.000 € oko 455 mil kuna.
Vrijednost atpl-r-a dionice 330 kn, broj dionica: 1.395.520, umnožak=460 mil. kn
Ovako ugrubo moja kalkulacija 🙂
Da balon ha,ha – prije mjehurić….
vidiš po ocjenama postova koliko ih boli i navlače da sve to ne valja,, svjesni su i oni da je ovo bomba od kompanije, da je cijena na ZSE daleko, daleko od vrijednosti
Indonesia 2013 Coal Exports Seen Rising 6.5% Friday, 15 March 2013 | 00:00
Singapore. Indonesia’s coal exports are expected to rise to 330 million tons in 2013, up 6.5 percent from a year ago, the chairman of the Indonesia Coal Mining Association said on Thursday.
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=84df9199-4ca2-4f6b-ad2a-8762b400a17c
Kolega falco, Vi ste vjerovali i pisali pozitivno na ATPL i na 180 i na 200 kn te objašnjavali kolegama da firma uistinu vrijedi.
Na njihovu sreću ili žalost većina se priključila na 300 i više kuna.
Kako će sve to završiti po njih vidjt ćemo .
Pozdrav Vama i svim dugoročnim dioničarima ATPL-R-A te, a svima ostalim želim uspješno trgovanje i rast vrijednosti dionice ove rijetko uspješne tvrtke iz Hrvatske koja poslujue većinom u inozemstvu.
[/quote]
Vidim i ja ali jedan kolega mi je skrenuo pažnju o lupanju minusa na pozitivne komentare o AP. Imam samo jedno pitanje: Kako funkcionira ovaj prst gore ili dolje. Npr. na jednom komentaru nema ocjene, lupiš prst gore i pojavi se 15%. U čem je caka? Prije je bilo vidljivo koliko % želiš nekog ocjeniti, sada se ne vidi ništa. Vidim da su pojedinci negat. nabrijani na ovu dionicu, naprosto neshvatljivo.
Ja ulazim u atlansku otkad je pala ispod 500:
kupovao na 400,300, 200 jer mi matematika to govori – ali ovdje na zse matematika, ekonomija ne igra neku ulogu 🙂
brojevi kad-tad dođu do izražaja . može se jedno vrijeme “umjetno” stvarati vrijednost, ali na koncu dođe stvarno stanje (vrijednost) .
Ja ulazim u atlansku otkad je pala ispod 500:
kupovao na 400,300, 200 jer mi matematika to govori – ali ovdje na zse matematika, ekonomija ne igra neku ulogu 🙂
Kolega, matematika igra ulogu i to krucijalnu baš kao i trend (nikad ne treba ići kontra trenda, to sam naučio), tržište je uvijek u pravu. Kad su Purko i Floki kupovali 2002. JDPL, TNPL i ATPL po 20 kuna pomorstvo je bilo na samrti, gore nego danas, što se kasnije događalo vidjeli smo. Sa druge strane dionica je najviše roknula 2008. u godini kad je ATPL imala najbolji FI u povjesti firme.
Sve, baš sve na ovoj dionici ovisiti će o kretanju BDI, dionica će pratiti taj trend, pa vjerujem da su oni što prodaju zbog očekivanja lošeg FI imali lošu matematiku. O fundamentalnoj podcjenjenosti dionice ne bi, to je valjda notorna činjenica.
Mislim da ponovna aktivnost na ovoj temi puno toga govori
Preživjeli smo 2008-2009 i mislim da kad tad moramo biti nagrađeni. Ja sam jučer bio kod brokera malo da čujem šta mi pametno(sve to i sam znam) ima za reći,ali danas pare uplačujem i krećem u kupnju. Sumnjam da mi se može 2 puta desiti veliki debakl,jedan mi se desio kad sam naivno uletio 2007. dok je cijena bila preko 3000 kuna
Nisam bio na ovoj temi 2-3 godine,zgadilo mi se sve,da bi u zadnja 2-3 mjeseca opet počeo pratiti šta se zbiva i nekako mi se čini da će biti veselo
I još nešta….drago mi je vidjeti da su ovdje još uvijek prisutni ljudi čije sam postove volio čitati i koji su imali smisla i davali su kvalitetne informacije[emo_palacg]
I još nešta….drago mi je vidjeti da su ovdje još uvijek prisutni ljudi čije sam postove volio čitati i koji su imali smisla i davali su kvalitetne informacije[emo_palacg]
Dobro nam se vratio kolega….[emo_smijesak]