do mogućeg oporavka ima još 2-3 g to je glavni problem na ovoj dionici uteg su sljedeći kvartali koji neće biti dobri zato je opasna ova cijena sada.Pozdrav.
Atlant poslovni centar:
Ukupna brutto površina: 24.388m2
Parkirnih mjesta: 227
Etaža: 3 podzemne, prizemlje i pet etaža
Ako odbijemo 4.000 m2 za potrebe vlastititog prostora ostaje 20.000 m2 i uzmemo prosjek 3k € po m2 ispada: 20.000 x 3000€= 60.000.000 € oko 455 mil kuna.
Vrijednost atpl-r-a dionice 330 kn, broj dionica: 1.395.520, umnožak=460 mil. kn
Ovako ugrubo moja kalkulacija 🙂
Da balon ha,ha – prije mjehurić….
Kolega, već je pomalo smiješno pojašnjavati ljudima koliko je ova firma podcijenjena. Da se njome trguje na malo ozbiljnijoj burzi, a ne na ovoj žabokrečini od ZSE-a, vjerojatno bi se cijena kretala negdje oko 800-1200 kn.
Ali doći će sve na svoje i prije nego kaj i najoptimističniji od nas to misle… [emo_cool]
Kolega falco, Vi ste vjerovali i pisali pozitivno na ATPL i na 180 i na 200 kn te objašnjavali kolegama da firma uistinu vrijedi.
Na njihovu sreću ili žalost većina se priključila na 300 i više kuna.
Kako će sve to završiti po njih vidjt ćemo .
Pozdrav Vama i svim dugoročnim dioničarima ATPL-R-A te, a svima ostalim želim uspješno trgovanje i rast vrijednosti dionice ove rijetko uspješne tvrtke iz Hrvatske koja poslujue većinom u inozemstvu.
[/quote]
hvala kolega.
vjerujem u ovu firmu i to objektivno želim pokazati svima uz pokoji link koji nađem na netu.razumijem sve one koji su skeptični prema atpl , ali i one koji razmišljaju kratkoročno po sistemu “dionica par dana i bježanija” .to je burza i ne bi valjalo da svi jednako razmišljamo.svima onima koji vjeruju u ovu firmu pridružujem se u našoj zajedničkoj plovidbi naprijed.
dalje: činjenica je da dionica raste uz trenutne negativne fin.izvještaje.postavlja se pitanje što će biti kad atpl počne smanjivati gubitak ili kad tek kad dođe u plus .tada će to biti pravi rally, a ovo sada je tek zagrijavanje.činjenično stanje je takvo da će ovaj sektor rasti u nar.par godina.(pogledati izvještaj DB od prije par dana , odustajanje od prevoza nekih tereta ,i mnoštvo linkova postanih od mene i dr.kolega od prije ) pozz
svakim danom ulaz vam je skuplji pa vi prodajte, rijetki uspiju nešto iztrejdati, rijetki obično popuše.
smiješno, izvući jedan brod od desetina tisuća koji plove pod puno lošijim vozarinama i sad je to kao neka referenca za sve ostale?! [emo_palacd]
Mislim da nešto znači činjenica da je panamax ugovoren za 17.000 dolara dnevno na par mjeseci. Takvih ugovora nije bilo u zadnje vrijeme. Nije to nikakva referenca, samo činjenica. Ako vam ona ništa ne znači, slobnodno ju zanemarite.
Sugar Awaiting Loading at Brazil’s Ports Rises 1.7% in Past Week
http://www.bloomberg.com/news/2013-03-14/sugar-awaiting-loading-at-brazil-s-ports-rises-1-7-in-past-week.html
previše se svi ovdje nervirate, tko je prodao super da je prodao, bit će ih još do vrha ciklusa i bit će korekcija, pa ne traju ciklusi po jedan kvartal pa da za mjesec dana dođe na 600, još za mjesec na 1000, treći mjesec na 1500, a tri mjeseca kasnije se onda može opet kupovati po 200. bolje pogledajte one na forumu mojnovac, to su majstori drukeri, po njima brodari na ZSE samo što nisu bankrotirali.
@ craig
ono je bruto prostor, a bilo bi super kad bi netko znao koliko je to otprilike ili točno neto prostora.
…, rijetki uspiju nešto iztrejdati, rijetki obično popuše.
moraš se odlučiti koji su na kraju endemični? [emo_namigusa]
@ maratonac
a čuj, da se cijena uvijek kreće po nekoj uprosječenoj vrijednosti, kako bismo zaradili? evo recimo ATPL je u prošlih 10 godina imala prosječni godišnji EPS oko 110 kuna. i šta bi nama koristilo da je cijena zato svih tih 10 godina konstantno oko 1500?
@ maratonac
a čuj, da se cijena uvijek kreće po nekoj uprosječenoj vrijednosti, kako bismo zaradili? evo recimo ATPL je u prošlih 10 godina imala prosječni godišnji EPS oko 110 kuna. i šta bi nama koristilo da je cijena zato svih tih 10 godina konstantno oko 1500?
Kolega, samo sam želio progovoriti o nevjerojatnoj podcjenjenosti jedne vrhunske firme…. inače, slažem se s tim da bez oscilacija nema ni trgovanja.
@gorgija
Kažete bruto prostor pa zar niste vidjeli da sam skinuo 4.000 m2 gdje će atlanska imat poslovne prosotre – pa valjda je i to neka dugotrajna imovina.
S prošlim postom sam htio reći da na ovoj cijeni dionice je cjelokupna vrijednost firme u rangu poslovngog centra – što je po meni presmješno.
Svaka čast trejderima ali bilo bi lijepo da se trejda na fer vrijednostima dionice, usporedba:
dsx 2008 39 dolara sada 8,9 dolara
atpl-r-a 2008 3800 kn sada 330
s tim da dsx ima puno više brodova od atpl-ra ..
Ovdje je umjetno na malim prometima spuštena cijena i sad će na malo većim prometima rast…