Indikativan je velik broj forumaša koji kupuju Atlansku na temelju fundamenata i perspektive 🙂
trenutno vozarine rastu,i to je ono što je bitno.
Joj, kaj će bit plača kod ovih kaj su danas nepotrebno lupali po bidu….za nevjerovat….baš me zanima kaj im je to trebalo baš za kupit burek sutra ujutro ili kaj?
a ne brinu te oni koji su danas kupovali dionice gubitaške firme nakon ogromnog rasta od +75%?????
[/quote]
Kolega od svoje max vrijednosti AP se sunovratila 94%. Ovaj rast je minoran. Za usporedbu DIOK-i se nažalost, od svoje max vrijednosti sunovratio 96.5%.
Hoćemo postaviti pitanje zašto su pali skoro isto i povuć paralelu između ove dvije firme. Jel želite da sad idemo u priču da je vrijednost AP prije mjesec dana bila vrijednost jednog panamax-a. Hoćemo li ići dalje sa pričom ili ne da se stanje sa vozarinama popravlja. Ili da idemo stavku po stavku koliko ova firma vrijedi.
I zašto se panično bojite rasta ove dionice? Zar ste naumili postat većinski vlasnik na cijeni od 10 kn ili je nešto drugo u pitanju.
zna li netko sto se desava?
moguć scenario: priprema prodaje bloka po ponderiranoj cijeni od zadnjih xy dana. drugim riječima, kupit ću malo skuplje da mogu prodati puno po većoj cijeni.
Indikativan je velik broj forumaša koji kupuju Atlansku na temelju fundamenata i perspektive 🙂
a zasto vi kupujete, kolega. zato ste ste vidjeli da se zelen pa brze bolje uskaci. ili zato sto se suska da ce cermak kojim slucajem i ovdje neku ponudu predati. kupuje se uvijek buducnost u dionicama dakle moc generiranja novca na danoj imovini. sve ostalo je veliko lupetanje, a ovdje toga nazalost ima previse, pogotovo sada kada je zeleno, svi se uskokodakali, jao preostar rast, jao veliki balon. znam ja daje muka velika, raste dionica, svi bi se omastili, ali frfa je, sto ako ja udem, a ono pocne padati, pa umjesto bureka za rucak, budem morao prodavati da saniram stetu.
PERIOD
NAVIOS HELIOS
77,075
BLT 05 BARCELONA/WW 26-31/3.2013 3-5 MOS
USD 17,000 DAILY
GOLDEN OCEAN
Ovaj Panamax će iduća 3-5 mjeseca ploviti znatno iznad breakevena.
trenutno vozarine rastu,i to je ono što je bitno.
Kolega falco, Vi ste vjerovali i pisali pozitivno na ATPL i na 180 i na 200 kn te objašnjavali kolegama da firma uistinu vrijedi.
Na njihovu sreću ili žalost većina se priključila na 300 i više kuna.
Kako će sve to završiti po njih vidjt ćemo .
Pozdrav Vama i svim dugoročnim dioničarima ATPL-R-A te, a svima ostalim želim uspješno trgovanje i rast vrijednosti dionice ove rijetko uspješne tvrtke iz Hrvatske koja poslujue većinom u inozemstvu.
PERIOD
NAVIOS HELIOS
77,075
USD 17,000 DAILY
GOLDEN OCEAN
Zašto naručitelji plaćaju najam brodova po tim cijenama, iako BDI sugerira da su trenutne vozarina dosta niže? Odgovor se nameće sam po sebi. Očekuje se značajan rast vozarina u srednjoročnom periodu… bit ćemo svjedoci ludnice na brodarskim dionicama. Kako kaže LOPINA…na brodarima će teći med i mlijeko u potocima, a čini se da mnogi to još ne vide…[emo_namigusa]
PERIOD
NAVIOS HELIOS
77,075
USD 17,000 DAILY
GOLDEN OCEAN
smiješno, izvući jedan brod od desetina tisuća koji plove pod puno lošijim vozarinama i sad je to kao neka referenca za sve ostale?! [emo_palacd]
Diana Shipping 4Q net falls on lower rates
Diana Shipping 4Q profit falls as rates for ship charters decline
For the full year, net income fell by almost half to $54.6 million, or 67 cents per share, down from $107.5 million, or $1.33 per share, in 2011. Time charter revenue fell 13.6 percent to $220.8 million, from $255.7 million in 2011.
http://finance.yahoo.com/news/diana-shipping-4q-net-falls-152728734.html
do mogućeg oporavka ima još 2-3 g to je glavni problem na ovoj dionici uteg su sljedeći kvartali koji neće biti dobri zato je opasna ova cijena sada.Pozdrav.