ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 17:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@ matovilka

Uvijek će biti onih koji su na burzi brži, spretniji i pametniji. I odlučniji.
Imam ja još i dionica, ali i izvučene love, za ovakve i onakve rasplete situacije na cijeni.
Zbog dionica koje imam bi mi pasalo da dalje raste, a lovu prebacim u neku drugu destinaciju. Ako se izjalovi, pa počne padati (na što ja sa svojom količinom dionica ne mogu utjecati) opet ću kupovati.
I zato me nemoj ne voljeti. Ja ništa nemam protiv toga da ti dionice držiš do unedogled i sanjaš o nevjerojatno visokim cjenovnim razinama. Pa čak i o baštinjenju kakve dividende. O tome da češ se načekati da ti netko pristane za dionicu platiti bezobrazno previše, ne moram niti pisati.
Ti i ja igramo drugačije istu igru. Namjera nam je i želja je zaraditi. Ostalo su samo modus operandi.

Evo za usporedbu rasta…jučer pratio DIOKI i već na 17-18 kn činilo mi se da se pretjeruje…danas se već tržio na 23kn…a firma ni ne radi, gomila gubitke veće nego da ATPL plovi besplatno…hoću reći da se uvijek može očekivat-neočekivano!!

“Može se očekivati neočekivano”, ali ovdje se očekiva još nekoliko kvartala sa debelim minusom, tako da je rano za euforiju, daleko je 2015.Puno pozdrava.

Corot pričaš gluposti.
Radi sa svojim novcima i dionicama što hoćeš, a tako ću i ja sa svojima.

Strašiš po forumu kao malo dijete

Ovdje nije bitno na koliko je skupa, na koliko jeftina, nego koliko je naloga na lijevoj i koliko na desnoj strani. I na kojim su ciframa u lovi i dionicama.

to je tipicni stav spekulanta corot2em.
pa upravo sam o tome i pisao u svom postu.

sto ne kazem da je spekulanstvo lose da se razumijemo, i ja radim ponekad spekulantske transakcije.

ali takav stav nema veze sa dugorocnim investiranjem….

@investimiru evo imas odmah na licu mjesta potvrdu mog posta u liku corot2em-a 🙂

[/quote]

ne bih se smio ljutiti, ali moram. corot sto pise to je van pameti. ali dzabe govoriti i uvjeravati, svatko brije svoje. pa zar svi ponori i minisi i padovi kroz ove cetiri godine od ozujka 2009 nikoga nista nisu naucili. i svi stecajevi, i magme, i hgspotovi i svi ini.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

@ matovilka
Kako možeš strašiti nekoga tko zna sa sigurnošću što i kako?

“Nakon što su jučer Crobexi dosegnuli najviše razine u posljednjih 18 mjeseci, na Zagrebačkoj se burzi danas očekuje opreznije trgovanje, ponajviše zbog toga što se na svjetskim tržištima očekuje korekcija cijena dionica nakon snažnog rasta od početka godine”.

I ATPL je dionica? Nije li?

@dkinvest26
,, zato da ekipa proda 🙂 da mogu kupit a da ne dižu cijenu

Fino B. Graham u Inteligentnom investitoru govori,,, ako je kompanija kvalitetna i pri tom vam je tržište nudi po 0,3 BV, onda je nerazumno to ne prihvatiti, ako imaš sa čime,,,
pa čak je svejedno dali ćeš proć 10-20% jeftinije ili skuplje, sasvim svejedno za neko duže razdoblje 🙂

čudi me da fondovi to nisu bš iskoristili kad je palo, jer prometi tada nisu bili baš nešto ekstra, osim PBZa koji imaju pokazalo se pravi nos za akciju :),

Čuj to stoji.

Ali B. Graham u životu nije kupio firmu koja radi sa gubitkom.

Kao što niti Buffet nema niti jednu jedinu firmu koja nema FCF.

Ako već pričamo…

Jako rijetko se događa da je firma jeftina bez razloga.

A još rijeđe da “masa” prepozna tu jeftinoću na vrijeme.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Vidim mnogi se tresu kako im je pobjegla, mnogi se grizu šta nisu kupovali po 200kn?
A još uvijek mogu kupovati po 200 kn, ali eto neće!

“Doduše, nema tako loših vijesti koje bi izazvale veći pad cijena, no nema ni tako dobrih vijesti koje bi podržale njihov daljnji uspon, kažu analitičari. “Još uvijek smo u okruženju straha, jer ljudi se plaše rizika”” A kad se bojiš rizika, najpametnije je biti u cashu.

Vidim mnogi se tresu kako im je pobjegla, mnogi se grizu šta nisu kupovali po 200kn?
A još uvijek mogu kupovati po 200 kn, ali eto neće!

Ako misliš na Uljanik, tamo su nedavno objavili da im plaće kasne, to je cijena trenutnoga poslovanja sa malo većim minusom firme, zato mislim da je u ovome sektoru prerano za euforiju, jer još treba čekati 2 godine, a u 2 godine svašta se može još desiti, zato je potreban veliki oprez.Pozdrav.

@cxy2012

Ne mislim na ULPL već na JDPL koji se sada trži kao ATPL na 200, gledano po diskontu na NAV.

Smotko

U redu kolega, ali stojim iza priče poviše, puno još treba čekati u ovome sektoru, sretno.Pozdrav.

Naravno da treba puno čekati to nitko ne dvoji, al kad se bude radilo sa pozitivnim rezultatima, i u izvješćima prikazivala dobit,, bilo bi super uzeti po ovim današnjim vrijednostima što sumljam da će se moći,

New Report

Close