Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
ATPL drži cijeli Crobex u zelenom.
Sad se malo prebacujemo na JDPL koji kasni za ATPL… [emo_namigusa]
Čini se da je 327 kn GMT. Nije sigurno, ali je velika vjerojatnost.
sve gore i gore, gadan potop brodara vani, hoće li se danas ponoviti pad? [emo_ooooo]
[/quote]
ništa strašno, obično talasanje. pa i ljeti ima visokih valova, ne li? gdje bi došli kada hperbola\parabola ne bi imala barem malo zubi? druga je stvar kada pada 9,81% dnevno uzastopce tjedan dana ili više… ako tako ispadne, tek onda ćemo se zabrinuti.
da li je trenutak da se trenutačno može zaraditi na padu to svatko za sebe mora odlučiti.pozdrav.
ATPL je toliko nerealno pala, da se tek sad vraća na donekle razumnu razinu. Daleko je još od točke kada će na hlađenje…
[/quote]
Ja sam je se riješio, nije mi više zanimiljiva do daljnjega, ipak treba čekati još 2 godine.Pozdrav.
A ljudi nikako da shvate da je sve jeftino do 0,5 BV-a, a do toga imamo još 67% rasta od ovih razina… [emo_namigusa]
Misliš li da je ATPL na 500 skupa? Osobno ne prodajem ispod 700[emo_cool]
konkretno za spekulanta je bitno je li cijena 210 ili 280, za ulagaca ne bi smjela biti jer je i jedno i drugo smijesno jeftino.
s dosta toga bih se slozio sto si rekao ali ovo je potpuno krivo.
bas za ulagaca je bitna ulazna cijena jer mu je onda dobitak toliko_i_toliko postotaka manji ili veci… a svi zelimo sto veci dobitak.
a za spekulanta je trenutna cijena potpuno nebitna.
bitno je samo da li ce sutra-prekosutra padati ili rasti.
npr. ako kupi ATPL na 200 kuna a sutra je ona 190, tih 200 mu je preskupo.
a ako kupi na 2000 kuna a ona je sutra 2200 tih 2000 mu je jeftina i dobra kupnja. bila… vec bivsa naravno 🙂
[/quote]
cijena je numero uno uvijek i svugdje. to se slazem. sto je pjesnik htio reci – ja ne mogu predvidjeti da li nesto sto kosta 280 ce za mjesec kostati 210. a znajuci da je 280 smijesno, ja kupujem po 280, kupovat cu i p 210 naravno ako cijena klozne dolje toliko. fa pokazatelji na 280 vicu KUPI KUPI, i mislim da ulagac treba kupovati kad mu pokazatelji kazu da kupuje. cekati sno ili high za kupnju ili prodaju, i ja bih to volio, ali to je nemoguce. to rade spekulanti i neki od njih i dobro zarade, ali meni je to prerizicno. opekao sam se i zato sad ovako pisem
Ovdje nije bitno na koliko je skupa, na koliko jeftina, nego koliko je naloga na lijevoj i koliko na desnoj strani. I na kojim su ciframa u lovi i dionicama.
Sve ovisi o investitorima i vozarinama. Svi je imaju u portfelju . Ako vozarine
počnu rasti- nema ni jedne prepreke da je dokupom ili novom kupnjom investitori ne podignu.
Baš volim kad sam u pravu. Sad da vidimo do kuda će ju gravitacija vući.
A što ako vozarine danas osvanu sa crvenim predznakom?