Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
lojtra @ danas ne stavljas usa brodare ..??? neka ja cu …
UUUUUU,ovo me danas iznenadilo….ciljao san lađenje na 250-260 za ulaz,kad upalin komp,a ono 313,nešto.WTF!!!Tek san sad u dilemi,ući ili ne…?Stvarno san u dilemi…..
ne još ući, ima vremena,
e da barem ATPL i naši brodari prate amere,, pa porastu koliko su oni porasli od dna, i onda padnu koliko su danas pali,, al ovdje možemo samo filozofirat 🙂
dilema uvijek postoji jer nitko on nas ne vidi u buducnost. odluci hoces li spekuliratri ili ulagati. uz mnoge druge razlike ovdje podvlacim vrem horizont: u slucaju ulaganja to su mjeseci, zapravo i godine, u slucaju speka govorimo odanima, mozda tjednima. uleti, izleti, to je slatko, ali i opasno. sam moras odluciti samo ne smijes pociniti gresku da spekulirajuci sebe uvjeris da si investitor i obrnuto. ta zabluda je vrlo opasna
Hmm,mislin da okolnosti na tržištu određuju ponašanje.Ista osoba može biti špekulant,ali i investitor.Nešto kao ulagački Mr. Jekyll i Mr. Hyde[emo_smijeh].Na ZSE san cca 6 godina i bio sam u nekim dionicama vrlo dugo,a na nekima sam često ulazio-izlazio.U periodu 2008-2009 upravo me taj pristup čestih ulazaka i izlazaka poštedio većih gubitaka.Naravno,biti iskren prema sebi i ne dovodit se u zabludu vrlo je bitno,kako na burzi,tako i u životu.Tvoj nick daje naslutiti da se svrstavaš u investitore,al vjerujem da se i tebi omakne koja špekulacija[emo_namigusa].A šta se tiče ATPL,na rok od godinu dana smatran je prilično sigurnim pickom na ovim cijenama,al svejedno san još u dilemi.
[/quote]
nick je vise zafrkancija. i ja sam spekulant i ulagac sve u jednoj kozi kao brijem i vecina nas ovdje. na sto sam htio ukazati je prevelika vjera u otpore, dvostruka dna, krivulje i ostali ta pokazatelji. buducnost je danas ista kao i prije 2000 godina. to sto imamo racunala pa mozemo racunati i preracunavati milijune podataka, nista nam ne donosi. po meni bolje je gledati osnovne fa pokazatelje, pa ako je jeftino kupovati, ako nije, ne kupovati. konkretno za spekulanta je bitno je li cijena 210 ili 280, za ulagaca ne bi smjela biti jer je i jedno i drugo smijesno jeftino.
ali , svaka dionica je svijet za sebe i ne treba generalizirati. i ja sam na burzi tek 4 godine i gledajuci unatrag kakve gluposti sam radio, najradije bih sebe izsamarao. ali opece se covjek, pa nauci lekciju.
konkretno za spekulanta je bitno je li cijena 210 ili 280, za ulagaca ne bi smjela biti jer je i jedno i drugo smijesno jeftino.
s dosta toga bih se slozio sto si rekao ali ovo je potpuno krivo.
bas za ulagaca je bitna ulazna cijena jer mu je onda dobitak toliko_i_toliko postotaka manji ili veci… a svi zelimo sto veci dobitak.
a za spekulanta je trenutna cijena potpuno nebitna.
bitno je samo da li ce sutra-prekosutra padati ili rasti.
npr. ako kupi ATPL na 200 kuna a sutra je ona 190, tih 200 mu je preskupo.
a ako kupi na 2000 kuna a ona je sutra 2200 tih 2000 mu je jeftina i dobra kupnja. bila… vec bivsa naravno 🙂
@inverter
Ameri su ostvarili rekordne razine u zadnja 3 tjedna- bilo bi čudno da nema korekcije, a gibanje njihovih dionica je popraćeno sa mil dolara.
Da vidmo -atlanska je narasla 8% na prometu od 250 k kuna iliti prometu od 48 tisuča dolara, biti špekulant na ovim prometima i ostvarivat prihode od 40 % ha,ha- dobro je kolega napisao da vi trgujete s 100 dolara ….
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
prelažem vam da malo pogledate vozarine, capeovi na 7-8 tisuća, panamaxi i supramaxi gotovo svi preko 10.
Craig@ cekaj malo ATPL napravila 50% ,,, ti jos nisi u plusu ? [emo_naivan][emo_zacudjen][emo_beztona]
sve bolje i bolje.
puno se toga govorilo koliki je breakeven za atpl ,ali sve je to otprilike , ima li netko točnu informaciju ?
sve gore i gore, gadan potop brodara vani, hoće li se danas ponoviti pad? [emo_ooooo]
@inverter
he,he inverter ti si za jednog tradera od davnina na ovoj dionici (nemoj da postam neke tvoje izjave od prije 3-4 godine)
Koliko puta je bilo stop loss od 3000 kn pa do 200 – uračunaj to u tvojih 40 % profita [emo_plazi][emo_plazi]
Craig@ dobro je ..jos cca 30-50% pa ces bit na nuli …bez nervoze..
UUUUUU,ovo me danas iznenadilo….ciljao san lađenje na 250-260 za ulaz,kad upalin komp,a ono 313,nešto.WTF!!!Tek san sad u dilemi,ući ili ne…?A nešto mi je sumnjiv ovaj vlakić!?P/B mizeran,P/E očajan,BDI kao nešto raste al profitabilne razine su još daleko,jedino kao dionica je "IN",a kod Hrvata ono šta je "IN" svi grabe,makar i ne znaju zašto.Stvarno san u dilemi…..
glavno da Vi i slični znate kada treba grabiti