Bolinger se suzio trebao bi gore….
Pogledajte ponovno grafove. Pogotovo na MACD. Ja bas nisam uvjeren da bi to po ovim grafovima trebalo gore.
Da…trebalo bi gore, narocito jer su skupljanja isla do ove cijene, dakle…sad je logican rast.
Dejavue: ” Jako zanimljiv graf…pocetak…sami odlucite cega[wink] ” Pa po Bolingeru cijena 3500 kn »puna kapa«.
po cemu je 3500 kn logicno kada je zadnje izvjesce bilo oko 5000 kn se ocekivalo ATPL ce ici na 4000.
ovdje TA sluzi da se vidi tko ima dionicu, a ko je nema, a htio bi je imati[bye]
ovdje TA sluzi da se vidi tko ima dionicu, a ko je nema, a htio bi je imati[bye]
Kako to mislis?
Ja je prodao…ali mi se TA cini zanimljiva da napustim BLJE i udjem u ATPL….
evo, ja sam pomislio da ti imas atpl, (kao i davids), a da bi alien htio uloviti nekog panicara, skupa s knechtom
meni se čini prema TA da neće ni gore ni dolje, ovo baš nije tradicionalno zlatno vrijeme za brodare da idu gore, a zbog mirovinaca neće ni dolje, po TA tablici po meni još uvijek nema nikakvog jasnog signala osim suženja bollingera. Obzirom da je ATPL fundamentalno iznimno dobra firma, završit će godinu u to sam uvjeren u debelom plusu u odnosu na ovu trenutnu cijenu.
BDI bez obzira što pada (a uvijek pada u ovo doba godine) je i dalje na iznimno visokoj razini (pogledati povjesne podatke), što sugerira da će se poslovanje i ove godine završiti debelo pozitivno.
U svakom slučaju[thumbsup] za ovu dionicu
evo, ja sam pomislio da ti imas atpl, (kao i davids), a da bi alien htio uloviti nekog panicara, skupa s knechtom
I na kraju se ispostavilo da ste totalno fulali. [bye] Alien se nikad nije bavio lovom na panicare ni navlacenjem, pa nece niti ubuduce jer mi to ne treba. A sto se TA cini i dalje mi se ne svidja a pojasnit cu i zasto. MACD u silaznoj putanji presijeca SMA sto je sell signal, momentum je u padu, RSI kaze da se ulazi u prekupljenu zonu. Uzak bollinger samo oznacava da je u proslom periodu osciliranje cijene bilo minimalno i ne govori hoce li cijena gore ili dolje. Sve u svemu, po mom skromnom misljenju, ovo nije graf koji bi mi dao buy. Ispravite me ako grijesim.
Casha imam 1/3 portfelja no u svjetlu ovakve TA, brodara u USA i BDI trenutno mi ATPL nije izgledni kandidat za kupnju. Ne za sad.
ajd da ja probam sa TA.U 1. djelu ti si uzeo bolinger od 20 ja sam uzeo 30 gdje je puno siri 3700,tak da nema neke veze.Ono sto mi smeta je sto diverg. krenuo u negativu ali to ne mora nista znaciti jer je na pocetku i moze se vratiti ako sutra nakon zelenog hamera dodje zeleni candle tada smjer ipak ide UP.Macd presjeca sma al na malom volumenu sto ipak nije neki znak.2. dio je malo bolji stohastic je pokazao da je prije 2 dana bio sell signal al opet to je sve na malom volumenu sto momentum potvrdjuje.Momentum pokazuje 0 sto znaci moze gore jer nije presao 0 ili dolje(mada prije dolje ak prati trend).Ukratko TA bas i ne pokazuje do sutrasnje trgovine.Jos jednom napominjem mali je volumen
ah da zaboravih reci ak je ulaz bio na cca 3400kn sto pokazuje TA prosli tjedan sa velikim volumenom 2 dana ne vidim bas da bi se iskrcavali na 3500kn sto je ipak premalo i nevidim iskrcaj u petak da bi rusili cijenu.Sve ovisi sutra o volumenu i candle-u
Mozda bubam,mozda nesto vidim volio bi nekog boljeg da objasni,po meni takoreci nista se bas ne vidi previse.Mozda rusenje cijene na jako malom volumenu da bi se za par dana uletjelo,mozda je premalo bilo dokupa prosli tjedan
vipy:
”
”
I na kraju se ispostavilo da ste totalno fulali. [bye] Alien se nikad nije bavio lovom na panicare ni navlacenjem, pa nece niti ubuduce jer mi to ne treba.
Casha imam 1/3 portfelja no u svjetlu ovakve TA, brodara u USA i BDI trenutno mi ATPL nije izgledni kandidat za kupnju. Ne za sad.
Iako ti ne vjerujem ( a to je ionako moja stvar), isprika ako sam u krivuuu
Sto se mojih predvidjanja tice, atpl ce jako tesko ici ispod ovakvih razina dokle god je bulk “more than lucrative”… Koliko ce ici gore, mislim da ovisi prije svega o malima, dok ce mirovinci “drzati” na ovim razinama/ pokusati skupiti sto vise i nece dopustati da ide prema dolje – ne zato da bi je “branili” vec s obzirom da je fundamentalno vise nego OK. Prometi u petak su pokazali da su mali “spustali” cijenu, dok ih nije “odnijelo”