ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dok mi ovdje raspravljamo da li treba ili ne postati podatke o BDI-u netko je lijepo u 15:01 pokupio po asku 350 kom. Netka svatko ovo protumači za sebe a ja znam kako ću.

Hogar vozi Volvo

bdi okreće u plus sljedeći tjedan čini mi se… danas samo -54

Eto, otrijezniše se glave nakon novogodišnjih terevanki i sada se ponovo možemo uhvatiti posla….

Hogar vozi Volvo

i to opet sve do 3500

ne bih brzao, neka brodari u americi prvo pokažu svoje!

premarket tamo katastrofa, bit će zanimljivo vidjet kako će se danas odigrat!

i jos jedan metličić do 3500

Da li se to nazire svijetlo na kraju tunela? 04 January 2008 Baltic Dry Index BDI -54 8702 Panamax index BSI +37 7835

Svjetlo na kraju tunela??????

Pa ove vrijednosti su još nesagledivo visoke. Prevedeno u dolare Panamax index iznosi $63028, a Supramax $41704, a te vrijednosti garantiraju strašnu dobit.

Uspoređujem malo činjenice i psihologiju ulagača pa dolazim do zaključka da je masa ulagača u dionicama bez neke čvrste osnove. Primjera radi, na temi Atlantske plovidbe širi se neka negativna vibracija zbog pada BDI, dok je kratkoročni rast tankerskog Baltic Indexa (BTI) prouzročio euforiju na temi Tankerske Plovidbe. Dobar tankerski market je trajao 20-ak dana što je dovoljno da se napravi jedno ili nijedno putovanje, a već danas ni jedan tanker na spotu im ne posluje sa dobiti. Mislim da se masa ulagača razboli kad vidi minus ispred BDI (ili BTI) indexa, a da zapravo ne ide dublje od toga u analizu.

Parelele radi, usporedbom današnjeg Panamax Baltic indexa (Atlantska) i time charter ekvivalenta zarade Aframaxa u Mediteranu (Tankerska) dolazimo do toga da 50 % manji brod (Panamax Atlantske) zarađuje 300 % više od Aframaxa Tankerske.

A nalazimo se u doba godine kad je pojačana potražnja za tankerskom tonažom, a kada dry crgo tradicionalno malo uspori.

Analitički su stvari više nego jasne, ali očito pshologija ulagača ne želi ulaziti u analizu.

Stoga, strpnjen – spašen. Stvari će doći na svoje. Prije ili kasnije.

Izgleda da bi ovih dana mogao završiti TC za City of Dubrovnik. A po sadašnjim cijenama za ugovor na godinu dana mogli bi dobiti i više nego dvostruko… Daily Fixtures Report – 22/01/07 ’City of Dubrovnik’ 1995 75100 dwt dely Taichung ppt 1 years trading redel worldwide $30000 daily ? Daeyang http://www.shippingonline.cn/info/msg.asp?id=1626

Zare, hvala na infou. Ako je ta vijest tocna, a vjerujmo da je, to je uistinu dobra vijest. Tocno je da moze dobiti vise nego dvostruko (u $) ali mislim da dobit nece biti proporcionalna sa prihodom u dolarima. Ako grijesim, slobodno me ispravite:

– dolar je oslabio nekih 18 % u tih godinu dana (dakle, na 70 .000 $ – koliko se bez problema moze dobiti za TC 1 godinu, trebalo bi oduzeti cca 13 K dolara koliko je dolar oslabio – ako je moja racunica dobra?)
– sveukupni troskovi vezani uz brodarski posao su narasli (ako nista drugo a ono zbog inflacije).

Naravno da je vijest za City of Dubrovnik odlicna bez obzira na gore navedeno, samo zelim upozoriti da nam ne trebaju nerealna ocekivanja. Uz sve te negativne cimbenike, rast dobiti ce biti , u najmanju ruku odlican.

Jos samo da nadodam, bit ce zanimljivo (ako ce se moci doznati) na koji ce period City of Dubrovnik biti zakljucen….

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2008/0008.htm

Jos malo o hotelu Lapad..

8/15/2006 City of Dubrovnik 1995 75,46 0 PERIOD DAEBO TANJUNG BARA WORLD WIDE WORLD WIDE 01Sep-10Sep 9/10/2006 32 $/Day 11-12 Months 0 Atlantska Plovidba

Ovo izgleda daje malo preciznije podatke…samo 4Q najavljena dobit nekako sve ovo opovrgava…mnogo nejasnoca…
[huh]

Jako zanimljiv graf…pocetak…sami odlucite cega[wink]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Jako zanimljiv graf…pocetak…sami odlucite cega[wink]

Pa po Bolingeru cijena 3500 kn »puna kapa«.

Dejavue: ” Jako zanimljiv graf…pocetak…sami odlucite cega[wink] ” Pa po Bolingeru cijena 3500 kn »puna kapa«.

Prosvjetlite nas kolega…

Glasnogovornik IGH na neodređeno

New Report

Close