Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
e ne vjerujem……
taman pomislim kak napokon brodari vani mirno plove i bzvz bacim pogled, a ono shitara! [rolleyes]
febo: ” Oops, ostavili smo se BDI i sad nam je parametar Drys. Jedini i iskljucivi parametar je trziste odnosno zakon ponude i potraznje a na nase zadovoljstvo ponuda (tereta) je jaca od potraznje (za teretom) . [proud] ” dobro ovo si okrenuo naopačke sintagmu ako sam dobro razumio.[huh] ” Nisam. Jedan put trce lovac a drugi put trce zec. Ovo gore sam stavio u kontekstu broda. Trenutno vlasnici tereta traze brodove a obrnuta situacija je kad brodovi traze terete.
OK, u svakom slučaju, samo ti nastavi dalje sa svojim analizama brodarskog sektora na forumu.
svako dobro u 2008. tebi a i svima ostalima na brodarskim temama.[thumbsup]
Ja bih vam također svima zaželio sve najbolje u 2008, idem sad pit.
Do novog druženja u Novoj,
POZDRAV.
A evo, kad smo vec kod Vijetnamaca[lol] …
Špancir ovo je samo za tebe. Vidis da ce ti Vijetnamci stici. Inace, ako me sjecanje dobro sluzi, oba su D53 predana u 2007. godini, doduse (opet napominjem ako se dobro sjecam) sa 6 i 9 mjeseci zakasnjenja). Eto, ukalkuliraj to za Drzica i ostale pa bi smo mogli imati vise manje tocno vrijeme isporuke.
Time table za Držića:
ugovaranje 2006.
rezanje čelika 13.07.06.
kobilica 15.11.07.
porinuće ?
primopredaja ?
predviđeni rok primopr. lipanj 2007.
Netko je na drugom forumu napisao da se brod preuzima u travnju 2008.
Ako se dogodi , smatram to dobitkom na lutriji.Osobno , obzirom na okolnosti , realnija je isporuka do kraja 2008.
Sakai , u svakom slučaju hvala na brizi – dabogda se i ti obogatio skupa sa mnom , i to – naravno – ekstremno….
Je li netko procitao clanak o ATPL u JDD publikaciji?
Zanima me vase misljenje o izboru kompanija koje su stavljene u peer-grupu.
Je li to dobar izbor?
Firme su:
Malaysian Bulk
Precious Shipping
Thoresen Thai
U-Ming Marine
Korea Line
Pacific Basin
Sincere Navigation
Taiwan Navigation
STX Pan Ocean
China Shipping