Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Ovi veci nalozi na asku su zanimljivi. Svako toliko bjeze u utociste na visoj cijeni. Ako se cijena priblizi previse pobjegnu jos gore.
Bili su na 209,99 neki dan , a sad su na 240 i iznad.
Covjek bi pomislio da oni uopće ne zele prodati..je li to moguće?[emo_smijesak]
While demand for Capesize ships hauling about 160,000 tons of iron ore may rise over the next two months, as it typically does at this time of year, freight rates are suffering from a glut of vessels, Giannakoulis said. The fleet will expand 9.2 percent this year, exceeding 5.7 percent growth in demand to ship dry-bulk commodities, he estimates.
http://www.businessweek.com/news/2013-01-07/iron-ore-imports-seen-by-morgan-stanley-boosting-shipping
Ovi veci nalozi na asku su zanimljivi. Svako toliko bjeze u utociste na visoj cijeni. Ako se cijena priblizi previse pobjegnu jos gore.
Bili su na 209,99 neki dan , a sad su na 240 i iznad.
Covjek bi pomislio da oni uopće ne zele prodati..je li to moguće?[emo_smijesak]
Očito je da ne žele prodati. Prodaju samo ovi (špekulanti) koji su kupovali na 200 i koju kunu proteklih dana. Veći i oni unutra od prije, ne prodaju. Bilo bi ludo.
Uz to, čini se da je kupnja dosta čekala. Porast cijene ukazuje na pojačanu aktivnost lijeve strane. Strpljenje je isteklo.
E ljudi moji. tu se raspravlja o tako niskim razinama da mi se plače kada se samo sjetim svog prosjeka na ovoj dionici. Stalno mi nešto govori kupi, kupi na tom sitnišu, riskiraj, i eto poslušao sebe po tko zna koji put i kupio nešto, ako ništa drugo bar da spustim onaj prosjek što niže. Nije da se veselim ovom rastu, ali takvih dana kao što su protekla 3-4 treba dosta da mi svane osmjeh na licu. Nema druge nego bit strpljiv i čekat bolje dane. [emo_cool][emo_palacg]
The fleet will expand 9.2 percent this year, exceeding 5.7 percent growth in demand to ship dry-bulk commodities, he estimates.
Ovo da će flota narasti za 9,2 posto nije točno, toliko bi flota narasla da se isporuče sve ugovorene novogradnje, ali sigurno se neće sve isporučiti, od nekih se odustalo a neke će biti odgođene za iduću godinu. A i u rezalište će više brodova nego su predvidjeli u analizi. Sve u svemu, rekao bih da je u 2013. veća vjerojatnost da brže raste potražnja nego ponuda brodova.
Prošle godine pokrivenost brodova teretom je bila 86 posto. Za ovu godinu se predviđa oko 90 posto. Nije bitni pomak, ali se ipak kreće na bolje.
Evo vam brdo naloga na kupnji na 230kn pa prodajite ako imate.
Hvala, ne bi.