ivek123:
”
davids: ” ATPL će uskoro na ATH,sve mi na to miriše…ima li netko isto mišljenje ili sam usamljen???[proud] ” Nisi, nisi! [cool]
”
Ehh,sad mi nekako lakše…bolje ću spavati
[cool][cool][cool]
[proud]
TunaSalad:
”
a još kad se objavi vijest … vjerojatno sljedeći tjedan …
”
Ja volim vijesti…
[thumbsup]
Lijepo. Kvaka 22 je sto ih nema [tongue]
ma nema … bar ne od mene. zezancija. čitah malo i druge teme, pa su mi se neke uzrečice uvukle pod kožu. sorry.
komentar na rast brodara vani: pali su nakon padanja BDIja, pa su ljudi valjda zaključili da su previše pali, pa sad malo rastu.
davids: ” ATPL će uskoro na ATH,sve mi na to miriše…ima li netko isto mišljenje ili sam usamljen???[proud] ” Nisi, nisi! [cool]
Ima nas još istomišljenika samo zadnji ATH je bio tako davno da se više ne sječam cifre 🙂
davids: ” TunaSalad: ” a još kad se objavi vijest … vjerojatno sljedeći tjedan … ” Ja volim vijesti… [thumbsup] ” Lijepo. Kvaka 22 je sto ih nema [tongue]
Da nema,nema pa neki novi brodić za spašavanje,marinica (mala),jedan aviončić,otkup čitavog hiltona,uređenje lapada,još neki dugoročni ugovrčić s kinezima i tako to…
Inače koliko se sjećam ath 3.897,99
uredjenje Lapada – stara vijest
Jedan avioncic – nisam upucen, jel doletio u Hrv? (nije ovo ATGR il Tehnika da se buduce ocekivane vijesti recikliraju po isti put, a od njih jos nista)
– dugorocni ugovor s kinezima? Sto je to? Oni nama puno lize, a mi njima ZVCV-mikado-r-a s puno lize?
Hogare, dobro nam dosao opet!
uredjenje Lapada – stara vijest Jedan avioncic – nisam upucen, jel doletio u Hrv? (nije ovo ATGR il Tehnika da se buduce ocekivane vijesti recikliraju po isti put, a od njih jos nista) – dugorocni ugovor s kinezima? Sto je to? Oni nama puno lize, a mi njima ZVCV-mikado-r-a s puno lize? Hogare, dobro nam dosao opet!
Hvala, još bolje vas našao. Bio sam malo deprimiran prošlomjesečnom korekcijom pa sam se držao izvan etera i one nojevske – glavu u pijesak dok ne svanu ljepši dani – a sada se nazire sunce na obzoru
Along with charter rates dippingg over the holidays, Oppenheimer analyst Tim Tiberio said market speculation regarding China’s economic prospects in 2008 and profit-taking has also dragged stocks down lately.
The analyst said equity markets seem to expect that a slowdown in the U.S. and Europe will drag on China’s growth rate next year – and possibly overshadow record drybulk fundamentals. Or at least, Tiberio said, the markets appear to think the drybulk market has reached its peak.
But the analyst joined a chorus of Wall Street observers touting the sector’s long-term potential, suggesting that ship owners remain steadfast in their belief that demand for the vessels will remain.
Smijem li primjetit da su, unatoč današnjem rastu, INO-brodari još uvijek jaako daleko od ATH-a, neki čak i po 100%. Npr.:
ime — tren. / ATH — prostor do ATH
DRYS — 81,30 / 131,34 — 61%
Diana — 32,45 / 45,15 — 39%
Excel M — 42,26 / 81,99 — 94%
E sad, jesu li oni pretjerali u korekciji ili mi letimo na krilima mirovinaca.. ATPL je trenutno 10-ak % od svog ATH-a, JDPL nekih 15-ak (850?). Također, kako nismo odradili pad, vjerovatno će i rast biti polaganiji.. bar dok Kinezi opet ne pocuclaju cijelu svjetsku flotu [pray]. Komentari dobrodošli..
Ili su nasi fondovi zakljucili da ATPL vrijedi vise zbog hotela,gradjevine i avijacije
Smijem li primjetit da su, unatoč današnjem rastu, INO-brodari još uvijek jaako daleko od ATH-a, neki čak i po 100%. Npr.:
ime — tren. / ATH — prostor do ATH
DRYS — 81,30 / 131,34 — 61%
Diana — 32,45 / 45,15 — 39%
Excel M — 42,26 / 81,99 — 94%
E sad, jesu li oni pretjerali u korekciji ili mi letimo na krilima mirovinaca.. ATPL je trenutno 10-ak % od svog ATH-a, JDPL nekih 15-ak (850?). Također, kako nismo odradili pad, vjerovatno će i rast biti polaganiji.. bar dok Kinezi opet ne pocuclaju cijelu svjetsku flotu [pray]. Komentari dobrodošli..
Dali su ATPL ili JDPL bili na preko 2 puta NAV da možemo usp. sa DRYS ATH? Ja bi u cijeloj priči kupovao EXM…
@GERONIMO
Znao sam da mi je nešto promaklo.. par hotela, aviončić i baka sa kolačima [thumbsup]
Da, slažem se.. ali kao što rekoh i JDPL je svega 15% od ATH-a, tako da mi se čini da smo ipak bili u zavjetrini u odnosu na korekciju na INO-tržištu.
Diverzifikacijom poslovanja smanjit će volatilnost dionice, što bi mogao biti i minus ako brodarska era potraje i nakon 2010, kao što neki najavljuju.. Opet, s druge strane, sposobna Uprava, kao i sama lokacija ATPL (DU, blizina CG koja se okreće elitnom turizmu) nam jamči da će i ostatak biznisa raditi sve bolje, tako da je lako moguće da taj minus postane plus. Ma krasno! Kako bilo, bit će.
@SHOGUN
I ja bi kupovao EXM, ali još nisam iskopao kanal do NYSE.. još sam premali, možda striček Cartman da uzme koju u moje ime. Da, oni su volatilniji od nas, išli su preko 2 NAV-a, pa onda ispod 50% ATH-a.. Rollercoaster!