evo jednog lijepog teksta za pročitati:
Ship prices to bottom out in 2013 says George D. Gourdomichalis
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=777089a8-6a19-430d-93de-ba030f16ed21
Zanimljivo, kad sam prošli tjedan u tri navrata htio prognozirati da će cijena ATPL na 200 kn odnosno ispod 200 kn, onda je moderator redovito obrisao takvo mišljenje.
Ha, treba malo i argumentirati zašto si tako prognozirao. Evo ja prognoziram da će pasti na 120 zato jer će se gubici gomilati najmanje slijedeće dvije godine ali i da će i Crobex pasti na 1200 bodova zbog problema otplate vanjsog duga i povećane nezaposlenosti. Ni to nije nekakva argumentacija.
Katastrofen.
Baltic Dry-indeksen – 2,3%
Capesize 6.239 dollar (- 5,9 prosent)
Panamax 6.469 dollar (- 2,9 prosent)
Handysize 6.546 dollar (+ 0,0 prosent)
Supramax: 7.761 dollar (- 0,3 prosent)
Koje je to ..beno svjetsko manipuliranje cijenama…firma nam ima najveću nosivost u povijesti , najmlađu flotu ..dobro se vodi iznutra i bori se sa financijskim nemanima koje snižavaju prijevozne cijene do bola…netko se igra sa bdijem …gleda kaj bu rekli kinezi … a ovim ovdje biserima tipa erste analitičari …i slični koji su ionako samo produžena ruka ovih belosvjetkih fin. zahebanata to sve paše ….pa ajmo cijelu hrvatsku prodat za kunu ! to je i cilj ..analitičari , moš si mislit ..fakeri ..
Zanimljivo, kad sam prošli tjedan u tri navrata htio prognozirati da će cijena ATPL na 200 kn odnosno ispod 200 kn, onda je moderator redovito obrisao takvo mišljenje.
Moderatori di je nestalo “Pravila foruma”??
Tamo ti piše da je zabranjeno davanje “targeta”,a imaš i Zakon o tržištu kapitala(Članak 450-487)
očito da ode neki oče kupit po nikakvim cijenama jer ovo sta se radi kod nas uništava vrijednost firmi, ATPl ima casha ima i dugove ali ima najmladju flotu , i sad da neko kupi po sto kn triba milijarde tržišnog kapitala bacit i obezvrijedit da bi neko dobija tisuću kn, ali igraju se sa vatrom di če na kraju svi izgubit.kakvi rejtinzi ponavljam Slovenija je gora od nas a ima AAA rejting, ode se radi o kompletnom preuzimanju Hr kapitala, a na pomoći su dežurni katasterofičari
ajd’ne lupetajte
tu nekima još nije jasno da svakim danom atpl povećava gubitak
cijena je tu gdje je i nastavit će padati dokle god se ne bude vidjelo svjetlo na kraju tunela
radi se o tržišnoj kapitalizaciji firme, bilo bi ok kad bi bila 100 kn jer onda se moze pokupit poprilicno ali isto tako onda kupis cilu firmu za 15 milja eura, ma daj molim te ova cijena nema veze s vezom, ode su na ZSE drukeeri uništili doslovno firme , male dioničare , koji Rba analitičari mi ostali koji kupuju u ponediljak DLKV po 245 a onda se situ da to ne vridi 60 kn, pa pogledaj DIOKI evo sad vridi čudo a do jućer ništa, Volija bi vam vidit portfeje očito nisu u minusu
Sutra provjerite da li ima promjena u prvih deset. Br.7 ili 10 bi trebao skočiti za 2600 komada i ako je tako nema sekiranja i nerviranja. Sve ide po planu. Uostalom neki “luđak” ovo kupuje. Kad vidim da predsjednik NO i njegovi ovo počnu prodavat prodajem i ja. Zbog izjava o DIOK-iju i LEDU netko bi trebao odgovarat. To neću komentirat.
usli smo u zonu prvog targeta [emo_namigusa]
inverter,a daj reci molim te koji je zadnji target da nas ne drzis u neizvjesnosti.