Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
He, he nikako …
Kad vidim koliko blaga ima kod ove dionice hoteli, poslovne zgrade ….
Bilo bi mi žao da prodaju hotele jer mislim da će to za par godina vrijedit jedno 100 x više..
Stvarna vrijednost HILTONA = TK AP ili prema trenutnoj cijeni dionice aprox. 2 000 000 Eura. Toliko trenutno vrijede i isporučeni novi brodovi Jadran i Ston. Veliki su to novci.
Nitko ne prati BDI, BDI prati IVANU.
Čuvaj se Ivane u hladna crvena jutra, jer oluja se sprema.
[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Razina BDI nema veze sa trenutačnim vozarinama, srećom one su ipak nešto veće. Po mom skromnom mišljenju povećanje domaće potrošnje u Kini bit će ključno za oporavak, a tu svari mogu biti samo bolje.
Kolega pogodak u sridu.
[/quote]
Pažnja, pažnja. Kolega kupio.
Kolega pogodak u sridu.
[/quote]
Pažnja, pažnja. Kolega kupio.
[/quote]
Kolega Čvarak mučimo se godinama da ovo ne padne ispod 200 a vi u tren uništite naš trud.[emo_bijesan] Sad će skoro TK AP biti trenutna vrijednost nove zgrade u izgradnji.[emo_bijesan]
Stvarna vrijednost HILTONA = TK AP ili prema trenutnoj cijeni dionice aprox. 2 000 000 Eura. Toliko trenutno vrijede i isporučeni novi brodovi Jadran i Ston. Veliki su to novci.
Nemam pojma koliko vrednujete Hilton, no osobno ga nikad ne bi platio preko 25 miljuna eura, hotel Lapad 20 milja (i možda stara upravna zgrada), to bi već bilo = TK ATPL
Dakle ostalo ide u dotu, međutim vjerujem da nas čekaju 2-3 (godišnji za 2012., 1Q i 2Q 2013) FI u debelom minusu, pa su sve opcije oko kretanja dionice moguće. Doduše, moguć je i veliki dobitak od prodaje poslovnih prostora i stanova u novoj upravnoj zgradi, ali to bi se moglo dogoditi tek krajem 2013., bit će interesantno vidjeti kako će to prikazati (navodno su nedavno dobro prodali neke prostore bankama, m2 cca. 4000 eura, pa zgrada financira sama sebe).
Danas i naredne dane će BDI padati, očekujem ga do kraja godine natrag na razinama godišnjeg minimuma. Da li će to donijeti išta dobroga našim brodarima? Prije bih rekao da neće nego da hoće.
06 December 2012
Baltic Dry Index (BDI) -32 990
Rates BCI
(Cape index)
BPI
(Panamax index)
BSI
(Supramax index)
INDEX 1897
-103
940
-9
765
-3
SPOT 4 TCE AVG (USD) 12827
-1025
7485
-74 7999
-34
YESTERDAY (USD) 13852
7559
8033
YEAR AGO (USD) 31118
13518 13051
Dionice ATPL- imam od začetka- postojanja svijeta, tj. svog portfelja……
NItko mi ih nikad nije nigdje uvalio..
A što se tiče problematičnosti, dionica nije problematična nego ti, Inverter…
Dionica ATPL bila mi je jedno vrijeme pod hipotekom banke, umjesto drugih jamstava,nisam mogla s njim niti raspolagati- a izgubila sam najviše u to vrijeme…/ viša sila u to vrijeme radi viših ciljeva/. tako da -svako- ima svoje razloge za svoje odluke…….
Uopće se ne sekiram radi te dionice..