Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
kako je netko nakitio ask ne bi li srušio cijenu [shocked]
Kako da ne! Može on lupati dolje, čekamo ga, samo mudri sad skupljaju! [thumbsup]
Nema naive na ovim niskim cijenama!
a teško je ovdje i nešto skupiti sa 180 komada dnevno, toliko prometa napravi malo bolji restoran
jao jao sve mini pluseve s drugih vrijednosnih papira topim na ATPL…
kako izlaze mirno i u kontinuitetu ocekujem najmanje 100 milja minusa 3.q
samo mudri sad skupljaju! [thumbsup]
Upravo suprotno. Mudri su se već odavno riješili svojih dionica ATPL jer znaju da je za dobit potrebno 20.000 USD na dan, a sada, ako gledamo BPI, za nove ugovore mogu dobiti dobrih 3.000 USD na dan. Sprema se produbljavanje minusa…
ja ih pokušavam polako skupiti,,, kolega Isuse imate uvid u ugovore pod kojim plove brodovi ili to samo ovako iznosite…
ako i bude 100 mil minusa,, to je cca 70 kn po dionici minusa,,,
ako se uzme da je su rezerve od prošlih godina oko 850 kn/dionici, a dugoročne obveze 920 kn = to je još 70 kn po dionici minusa,,
e sad to je ajmo reći 140 kn minusa/dionici, pa možeš li onda taj iznos oduzeti od stvarne Aktive ATPL iz zadnjih izvješća, da vidimo gdje je u biti realna cijena vrijednosti kompanije,
zanimljiva logika.. kad bi bankari prihvaćali takvu logiku, Hrvatska bi za par mjeseci mogla prepoloviti vanjski dug
Ako se ostvari ovaj gubitak od 100 milja o kojem pričate, cijena bi mogla vrlo brzo kolabirati prema 100,00 kn.
Capesize 8.039 dollar (+ 11,5 prosent)
Panamax 3.389 dollar (+ 1,6 prosent)
Handysize 6.893 dollar (- 0,6 prosent)
Supramax: 8.686 dollar (- 0,8 prosent
Ako se ostvari ovaj gubitak od 100 milja o kojem pričate, cijena bi mogla vrlo brzo kolabirati prema 100,00 kn.
Cijena je već pala na osnovu toga.
ja mislim da će cijena rast nakon 3q?
Sve je već uračunato u cijenu.
Sve je već uračunato u cijenu.
Bio sam kratak pa ću sada malo obrazložiti.
Sjećate se kako je unatoč niskim vozarinama atlantska imala dobit na polugodištu?
Ostvarili su rezultate bolje od očekivanja, i sad se očekuje da to ponove. Investitori žele vjerovati da taj rezultat nije bio nekakav pogodak ćorave kokoši.
No unatoč dobiti, cijena je nastavila padati zbog sve mračnije slike brodarskog tržišta, sve više brodova.
Sada se očekuje da će atlantska ponoviti solidan rezultat kakav su imali na polugodištu, i to bi uz malo sreće moglo održati dionicu na razini +/- 200 kn.
U suprotnom bi mogli krenuti, da se ponovim, prema 100,00 kn.
ma može i na 10 kn šta se mene tiče, to bi bilo prejako
znači po vama cijela kompanija sa tih 100 kn/dionici vrijedi 25 miliona $$ :)) za 18 brodova i nekretnine,