ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 03.11.2024. u 12:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ako ste mislili na to, ne bih kupio 12 dionica ATPL.
No, ako bih našao 40.000 Eura, sve do 300 kuna bih počistio bez puno premišljanja.
Što mislite, kako sam si napravio ogromne gubitke na burzi?
Kupujući po 12 komada mi to sigurno ne bi pošlo za rukom.
No da ponovim pitanje,
koja je Vaša teorija za taj jučerašnji nalog od 400 komada?
Zastrašivanje u situaciji kad bi nekoga lako mogao zasvrbiti prst.
100.000 kuna nekada i za mene nije bio preveliki novac, a da ne govorim o pravim igračima kojima je to sića.
Nema mukotrpnog čekanja na bidu, već ham i evo ti 400 dionica ATPL u džepu.

Malo sam to naveo hipotetski jer uistinu ne bi uživao u ručku za tih 400 Eura a da netko pati zato što ih je izgubio. Ja bi ih vratio gubitniku bez naknade ili ako se on ne pronađe bilo bi ih najbolje dati u humanitarne svrhe i to direktno nekome kome su uistinu potrebni. Kopčaš što sam htio reći? [smiley]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Kopčam.

BDI 662 -0,60%

Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $3465 (DOWN 20)
BPI Average of the T/C routes $4494 (DOWN 125)
BSI Average of the T/C routes $8580 (DOWN 72)
BHSI Average of the T/C routes $6810 (UP 85)

Ako ste mislili na to, ne bih kupio 12 dionica ATPL.
No, ako bih našao 40.000 Eura, sve do 300 kuna bih počistio bez puno premišljanja.
Što mislite, kako sam si napravio ogromne gubitke na burzi?
Kupujući po 12 komada mi to sigurno ne bi pošlo za rukom.
No da ponovim pitanje,
koja je Vaša teorija za taj jučerašnji nalog od 400 komada?
Zastrašivanje u situaciji kad bi nekoga lako mogao zasvrbiti prst.
100.000 kuna nekada i za mene nije bio preveliki novac, a da ne govorim o pravim igračima kojima je to sića.
Nema mukotrpnog čekanja na bidu, već ham i evo ti 400 dionica ATPL u džepu.

Jednom je mislim kolegica miami zagrabila veliku količinu (ali jako veliku)ATPL još dok je bila preko 900 kuna

I postala jako dugoročna. Kao što sam i sam.
A uskoro bi mogla za te iste novce kupiti 4x više dionica.

Pa dokle ovo ubijanje cijene?
Do Vladovih 200 kuna možda?

Ma tu igramo "Ki fa meno"…
Ja sam tu investitor koji tu ulaže u penziju ako ovako nastavimo! 🙂
Ovo je već smiješno postalo!

Može li cijena dionice ići u minus?! 😀

Atlantska je kupila hotel Grand 2004. za za 21,5 milijuna eura i sad ga prodaje po 2,5 milijuna eura Talijanima. Je, bila je kriza u međuvremenu ali nije ni 2004. bilo jakog tržišta bikova.
Pogledajte koliko je onda vrijedila dionica atlantske. Bilo je i po 35 kn komad!
Dakle, ovakvo poslovanje i upravljanje nekretninama su samo još jedna kap u "čašu" razloga zašto ovo tone ko’ kamen ako vam nisu dovoljne samo vozarine.

Ma tu igramo "Ki fa meno"…
Ja sam tu investitor koji tu ulaže u penziju ako ovako nastavimo! 🙂
Ovo je već smiješno postalo!

Može li cijena dionice ići u minus?! 😀

nije uopce smjesno..tehnicki i fundamentalno cjena ide tamo di treba..

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Atlantska je kupila hotel Grand 2004. za za 21,5 milijuna eura i sad ga prodaje po 2,5 milijuna eura Talijanima.

Čisto da ne ostane ovako, ne uzimajući u obzir kako su tržili s brodovima, avio i hotelskim dijelom, ovo je ipak krivo preneseno iz nekog članka jer negdje spominju kn a negdje eure. Ima u prospektu komercijalnih zapisa ili čega od Atlantske iz 2006. dio ulaganja i ostalo i tam se spominje 21 mil hrk…

"these fat arrogant overpaid overfed overpriviliged overindulged white-collar business-criminal asshole c..ksuckers"

inverter, zašto i fundamentalno?
I gdje bi bio prvi jači tehnički otpor ovom toboganu?
Negdje si spomenuo da pad do 200 ne bi trebao biti pravocrtan.

Atlantska je kupila hotel Grand 2004. za za 21,5 milijuna eura i sad ga prodaje po 2,5 milijuna eura Talijanima. Je, bila je kriza u međuvremenu ali nije ni 2004. bilo jakog tržišta bikova.
Pogledajte koliko je onda vrijedila dionica atlantske. Bilo je i po 35 kn komad!
Dakle, ovakvo poslovanje i upravljanje nekretninama su samo još jedna kap u "čašu" razloga zašto ovo tone ko’ kamen ako vam nisu dovoljne samo vozarine.

Nije točno, doduše tako je negdje u tisku objavljeno ovih dana. Prava svota što je ATPL iskeširala je 20 miljuna kuna, i sad to prodaju nešto niže, šteta, no i keš u ovoj dubokoj krizi vrijedi nešto više. Nema šanse da su za ruinu od zgrade, al na dobroj lokaciji platili 21 miljun eura. Pozdravljam ovo čišćenje nove Uprave i prodaju imovine što nije u funkciji i nije core business.

New Report

Close