Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 14.455 | 295 | 47,90 | 49,00 | 0,00% |
biće omaklo mu se 🙂 koja nula viška
biće omaklo mu se 🙂 koja nula viška
Ne, nije mi se omaklo [thumbsup]
Znam da vam u ovom okruženju to zvuči nevjerovatno ali tako je zvučalo i onima koji su kupovali na 500 kad je došla na 3500
Da, nije te išlo prošli puta kad si bio kupovao po 500 kn, vrijeme je da ovog puta zaradiš velike novce.
[/quote]
Pa ne vidim kad ako ne sad!
[/quote]
Sto predvidjas, na koliko ce Atpl ovog puta?
[/quote]
Do polugodišnjeg izvješća mislim da će malo preko 300. Iza 300 prodaja i sačekati u kešu FI. Ako bude "obećavajuće" izvješće ponovno se vratiti isti dan jer tržište je tromo, odnosno kasni, tako da taj "dobar" rezultat neće biti odmah vrednovan, već tek nakon par dana a do tada se mora biti unutra. Ako bude loše, ostati u kešu i čekati razvoj događaja.
Baby 1000%, napredak ti je zavidan, barem 950%, naumio si izvuć 50 kuna po dionici pa malo navuć naivne, a i malo odgoja ti ne bi bilo škodilo, barem 100% da ne pretjeram. Neznam kako prolaze takve budalaštine, netko napiše da dionica ide na 300 kao neki dan Vranjo pa ga skinu, a tebi prolazi 1000%. Uspoređivati ona i ova vremena?! Našao si argument nema šta znalče. A i da se motaš po INGRI je podatak koji dosta govori o tebi kakva si vrsta ulagača. [tongue]
@Pers ne nasjedaj drukerima i dej trejderima kojima sad treba neka lova za otić na Zrće. Još ne kupuj. [tongue]
ma kupio je on već negdje na 260-270 kn, vidi se po njegovom pisanju
BDI raste, cijene komoditisa rastu, cijena nafte je osjetno pala.
Bolje ne može za ATPL.
Dok vi fenomeni shvatite što se događa, ATPL će biti na 500 kuna.
Kormilar neće ni tada.
On naime drži ATPL od 2000 kuna do sada a sad je vrlo vjerovatno prodao 50% dionica koje je imao da može dokupiti kad padne na 100 kuna da si smanji prosjek, hahah
Napomenut ću samo da je ovo zasigurno najpotentnija dionica predstojećeg bull marketa.
Ovdje će se zaraditi najveći novci.
Slažem se, samo kad će brodarski bull market vrlo je upitno, po meni ništa prije 2014. No, svejedno, tko ima lovu zicer dugoročno. Držim da će FI 1H biti oko pozitivne nule ili čak mali plus radi prodaje broda, dok bi operativni rezultat na kraju godine trebao biti solidan minus.
Gledam ULPL i ATPL! Identične cijene, čak su i nalozi slično postavljeni! Netko se poigrava iz dosade!
Napomenut ću samo da je ovo zasigurno najpotentnija dionica predstojećeg bull marketa.
Ovdje će se zaraditi najveći novci.
Slažem se, samo kad će brodarski bull market vrlo je upitno, po meni ništa prije 2014. No, svejedno, tko ima lovu zicer dugoročno. Držim da će FI 1H biti oko pozitivne nule ili čak mali plus radi prodaje broda, dok bi operativni rezultat na kraju godine trebao biti solidan minus.
[/quote]
Mogli bi se mnogi iznenaditi ove godine.
Ja neću.
BDI je u konstantnom porastu dok cijena goriva konstantno pada.
S obzirom na to da je BDI leading indicator i ukazuje na eventualnu recesiju ili izlazak iz iste nekih 6 mjeseci unaprijed,i s obzirom na to da je BDI bottomirao prije par mjeseci, možemo zaključiti da nam u roku od 3-4 mjeseca slijedi nova runda inflacije a s time i movi bull market u dionicama i komoditisima a od toga će najviše profitirati brodarske dionice.
U Americi su još jedino brodari na cijenama u vrijeme dna njihovih Indexa, zapravo još daleko ispod tadašnjih cijena. Čak i da nema nekih realnih razloga za rast brodara, rast će špekulativno idućih mjeseci. Ameri su većinu ostalih sektora dignuli čak i iznad "realnosti", a ovo je još uvijek ostalo ispod.
U Americi su još jedino brodari na cijenama u vrijeme dna njihovih Indexa, zapravo još daleko ispod tadašnjih cijena. Čak i da nema nekih realnih razloga za rast brodara, rast će špekulativno idućih mjeseci. Ameri su većinu ostalih sektora dignuli čak i iznad "realnosti", a ovo je još uvijek ostalo ispod.
To je normalno jer se vode jednom drugačijom tehnikom investiranja.
Ovo što mi radimo je bottom fishing, ali postoji vrhunska i jednostavna metoda ulaganja u ciklične sektore kao što je brodarstvo a to je da se kupuje kad P/E počne rasti dakle suprotno uvriježenom mišljenju da niži P/E znači i bolje ulaganje.
To je teorija Petera Lyncha koja se pokazala kao ispravna u praksi.
Dakle, kad P/E kod brodara pada, treba ih prodati a dok raste treba ih kupovati.