evo jedno pitanje za razmišljanje?ako dolar raste,a raste,da li to povećava ili smanjuje gubitak odnosno dobit?linić je orije mjesec dana uzeo kredit u americi po tečaju 5.72,sada je dolar nakon mjesec dana na 6.05,dakle 6.5 kamatna stopa i 6.5% rast dolara,već sada za samo taj kredit moramo vraćati 13%,a tek je počeo rasti dolar,he he..kakav dobar strateg naš ministar..popušili smo jednu petrokemiju samo na tom jednom kreditu ha ha i to za mjesec dana,raspad sistema totalni
iznos kredita? kada je prva rata na naplati? koji je rok kredita? inače je komentar pretenciozan. hvala.
Floki je kupovao ATPL po 25 za vrijeme Azijske krize, a prodavao na 900 za vrijeme konjukcije.
Floki je kupovao ATPL po 25 za vrijeme Azijske krize, a prodavao na 900 za vrijeme konjukcije.
Točno, zato su on i Purko vlasnici investicijskog fonda a mi pišemo na forumu. No, tko sad brani bilo kome kupovati na razinama ispod 300 i prodavati unutar vremenskog intervala od 3-5 godina za 1500, samo kupnje nema, deja vu. Valjda ekipa drži da će firma bankrotirati, moš mislit?
Bankrotirati gotovo sigurno neće – no ovo sada je naprosto cijeđenje onih koji su ipak voljni prodati i ovako jer im treba lova za život… drugi (velika većina) ne prodaju bez obzira na one velike naloge na prodaji koji bi kao svojom težinom trebali istisnuti još što se može.
Ovo ne kontroliraju fondovi (za razliku od HT-a), već manja grupica ljudi… a fondovi su recimo danas nakon dugo vremena doveli i HT ispod 200 jer im tako paše – zašto ne kupiti jeftinije ako se može…
atpl i ulpl zanimljiva utrka … tko će niže ?
Koja ‘ljepota’ bid-ask… skoro se više ne može van i da se hoće… kao kad je onomad Minotaur Cro-Cop-u zaključao ruku! [bye]
Let the sunshine in!… [cool]
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $5292 (DOWN 444)
BPI Average of the T/C routes $7723 (DOWN 310)
BSI Average of the T/C routes $11024 (DOWN 372)
BHSI Average of the T/C routes $9444 (DOWN 144)
Koja ‘ljepota’ bid-ask… skoro se više ne može van i da se hoće… kao kad je onomad Minotaur Cro-Cop-u zaključao ruku! [bye]
Let the sunshine in!… [cool]
o tome ja i tupim cjelo vrijeme…bilo bi se prodalo i na 400 i 500 kn ali nema se kome… [yawn]
da mi je 2008 neko reko da ce ATPL postat ovako nelikvidna ..razapeo bi ga…a vidi ti sad ovo … [bye]
a i u tehničkom smislu,ipak ovaj pad se mogao predmijeti,jer većina malih dioničara je u ovoj dionici,likvidnost je svedena na cca 38 milijardi kuna u opticaju,a to su poražavajuće okolnosti,sve to navodi da bi atpl nažalost i nepravedno mogla biti jedna od većih žrtava ove krize,uza sve to kad se nadoda i veliki pad bdi-a,sve miriše na tešku katastrofu,veliki to znaju,i puštaju je ispod dna dna…a strah će odraditi svoje,čim je ovako mali promet,a ovakav pad,ja bih to nazvao..upali ste u živo blato…..pozdrav kontesi ma gdje bila…..
a i u tehničkom smislu,ipak ovaj pad se mogao predmijeti,jer većina malih dioničara je u ovoj dionici,likvidnost je svedena na cca 38 milijardi kuna u opticaju,a to su poražavajuće okolnosti,sve to navodi da bi atpl nažalost i nepravedno mogla biti jedna od većih žrtava ove krize,uza sve to kad se nadoda i veliki pad bdi-a,sve miriše na tešku katastrofu,veliki to znaju,i puštaju je ispod dna dna…a strah će odraditi svoje,čim je ovako mali promet,a ovakav pad,ja bih to nazvao..upali ste u živo blato…..pozdrav kontesi ma gdje bila…..
Ha ha ha , ja se baš raspisao o strahu jednom frendu na pm. Znači gotovi smo, a na bidu je samo par stotina komada, pa da se dogovorimo nas 10 000 kome će to pripasti. Ima li netko ideju, koji bi mogao biti kriterij rasprodaje, da ipak ispadnemo humanitarci. [shocked] [shocked] [shocked]
Odakle ovaj pesimizam? Ja ne prodajem i gotovo. Izgubio sam 2/3 love a ova 1/3 mi ionako više ne znači ništa.
Odakle ovaj pesimizam? Ja ne prodajem i gotovo. Izgubio sam 2/3 love a ova 1/3 mi ionako više ne znači ništa.
Nisi izgubio ništa dok ne prodaš. Kad se rješiš dionica skontaj kolika je dobit ili gubitak na godišnjoj razini i usporedi bili bilo bolje da si lovu držao u banci ili u dionicama.