Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
@ Dante ovako medju nama, ne bi vam savjetovao da kupujete Atlansku prije 1500. Da vam sad izrecitiram sve vozarine Atlanske vi bi opet postavili 10 potpitanja, a kakvi su im motori, al jel troše puno ulja, a tko im je napravio propele, a koliko su im teške posade itd itd. Sve će te vidjet u FI pa zaključite sami da li kupiti ili ne. Da sam na vašem mjestu oročio bi lovu na 10 godina, al jbg-a a što kad jednog dana otvorite gledalicu a dionice u nebesima, a i banka može propast, ja vam vjerujem da vam nije lako, imate lovu a htjeli bi još više, puno više, najviše u selu, općini, župi…. Hm neznam ni sam što sa vama, iskreno. [undecid] [undecid] [undecid]
a tko je tebe što pitao, onako među nama, te gdje sam ja to pitao tebe nešto? osim, ako si suptilno dao odgovor da znaš odgovor na moje pitanje, pa se sada praviš pametan. ti nemaš pojma o meni, niti o mojem načinu ulaganja, niti u što ulažem i kako, pa ako ti ulažeš kao što procjenjuješ članove foruma, onda mi je jasno zašto si spomenuo brojku od 1500 za atpl, očito ti je ta broja ko paprika ljuta, ha ?
u ovih malo postova što sam te pročitao, jeftino drukanje je najlakši opis, a moja pitanja su vrlo značajna ako se želi znati i predvidjeti buduće poslovanje atpl-a. sa druge strane, tvoja pitanja koja meni stavljaš u usta, su baš na tvojem nivou, valjda nisi imao što pametnije reći ….
[smiley]
@kormilar,
a tko je tebe što pitao, onako među nama, te gdje sam ja to pitao tebe nešto? osim, ako si suptilno dao odgovor da znaš odgovor na moje pitanje, pa se sada praviš pametan. ti nemaš pojma o meni, niti o mojem načinu ulaganja, niti u što ulažem i kako, pa ako ti ulažeš kao što procjenjuješ članove foruma, onda mi je jasno zašto si spomenuo brojku od 1500 za atpl, očito ti je ta broja ko paprika ljuta, ha ?
u ovih malo postova što sam te pročitao, jeftino drukanje je najlakši opis, a moja pitanja su vrlo značajna ako se želi znati i predvidjeti buduće poslovanje atpl-a. sa druge strane, tvoja pitanja koja meni stavljaš u usta, su baš na tvojem nivou, valjda nisi imao što pametnije reći ….
[smiley]
Ima ovdije i još jeftinijif drukanja ali prema dole…..to više uopće ne čitam.
Zašto bi itko kupio dionice atpl…pa ljudi ako je stanje tako loše i još kako ga vi prikazujete pa prodajte,ne kupujte….ne gubite vrijeme piskarajući na forumu…
Evo recimo da ja nemam niti jednu dionicu (a imam atpl) pa ja uopće nebi čita pratio i davao komentare na ovom topići a pogotovo jeftino drukanje sa primjesom-brdsko planinskog humora umotan u altruističi i "dobronamjeran" savijet drugima…
Pa tko još kupuje dionice po preporuci drugih…a ako i ima takvih koji sami ne prosude i odluče što je za njih dobro ulaganje a što ne …..jadna im majka…
Ja kupujem dionice atpl (i druge naravno) jer smatram da je najbolje vrijeme upravo sada za kupnju (neda mi se sad ponovo pisati -koga interesira neka prolista zadnijh 50-ak stranica)….
I kupio sam i to je to…a vjerujte da nisam stavio svoj novac bezveze..
Moja odluka moj pušing…..moj dobitak…
A slušanje trolanja zavisno od trejdanja (kad je tko kupio pa prodao) ,pa tako piše na forumu uopće više ne čitam..
A pogotovo od ovih što je uopće nemaju(valja čuti svačije mišljenje ali meni je bitno tko a ne što mi govori u ovom slučaju,jer su obično to ljudi koji posjeduju 30-50 dionica atpl i nemaju veze što je brodarstvo
menadđment u brodarstvu
svjetsko tržište
udjeli
poslovanje
a da o trgovanju dionicama ne pričam.
Imam atpl i želim je ubuduće imati još i više..
Živili vi meni
[cool]
[smiley]
Da se vratimo na činjenice, kolega Cone je stavio stvari na svoje mjesto: Atlantska plovidba nije suvlasnik Croatia osiguranja da bi profitirala od eventualne kupoprodaje iste. Novopridošli kolega Asparagus tvrdi suprotno. Pretpostavljam da kani nastaviti "crtati" graf onako kako mu (im) odgovara…
Da ali kolega Pacino je u ovom slučaju napisao da je cros vlasnik najvećeg pojedinačnog vlasničkog udjela od 10,63% što nije uopće beznačajno, a što sve može ispast to ćemo tek vidjeti od tih 10.63%.
U svakom slučaju jedno je sigurno…
A to da će daj dio sigurno vrijediti puno više nego je sad i nego je bio..
A sve ostale mogućnosti su otvorene (perjesus je vjerojatno prodao onih svojih 27 komada u petak pa vam je to podebljao crnim slovima da to sve skupa nema nikakve veze….samo vam je htio ukazati
kako bi to danas kupio 4.5 kuna jeftinije….a kad kupi onda ga nećete moći pročitati dok ne proda).
Vi sami procijenite što sve ima iz toga a iz činjenice da su vozarine svakim damo sve veće(neću podebljavati crnim slovima), da je atpl poslvala i u najvećem jeku krize pozitivno 2011( što je najvažnije.
Da je obnovila flotu kad su brodovi najjeftiniji,
da imaju love na računu preko 200 kn po dionici
da će ove godine imati pvi put u povijesti preko 1 000 000 dtw.. i idu i dalje
A zašto to čine?
Mislite da je menadžment atpl samoubilački raspoložen…
Vi mislite da je Vaše znanje veće od njihovog?
A zamislite koliku će dobit ostvarivati kad vozarine budu prihvatljive (nisu u gubitku sada kad su i na povijesnom minumumu)…
I kakve veze ima prvi kvartal sa cijenom dionice…
Pa cijena prvog kvartala je već odavno uračunata u cijenu pa i slijedećeg..
Tržište to prepoznaje i participira u cijenu puno prije …..
A vi to svi vrlo dobro znate
Zar ne?
[lol] [yawn]
Imam dionice atpl i ovo je nagovor da konačno svatko počne misliti svojom glavom…
BearG @ a da otvoris blog pa da neukom puku objasnis otkljucavanje vrijednosti atpl [lol] [lol] [wink]
A znaš da bih i mogao…. [lol]
Kad vidim tko sve ima blog i koje dionice rasu (jednim dijelom i zbog bloga)…možda bi i trebao ali neću…
Piskara se ovi na poslovnom iako su pojedini korisnici više za……. [yawn]
A nikad se nezna….a tržište će reći svoje ….ne ovo padanje ili rast na prometu 20 kn.
A ovo za blog ćemo vidit…ž
Javi se na pm pa ćemo ti i ja ti TA a ja FA pa ćemo vidit.. [lol] ….fata ,mujo isti đava reka bi Kerum [wink]
i ? to je trebalo značiti da je dionica podcijenjena ? da je loša za ulaganje? da je …… gukni golube ?
[wink]
Ukratko evo što ti se dogodi kad čovjeku serviraš sve na stol. [bye]
Po kretanju cijene dionica na ZSE može se zaključiti da su Adris i ATPL među lošijim firmama u RH, nisam baš siguran da je to baš tako.
i ? to je trebalo značiti da je dionica podcijenjena ? da je loša za ulaganje? da je …… gukni golube ?
[wink]
Ukratko evo što ti se dogodi kad čovjeku serviraš sve na stol. [bye]
[/quote]
a servirano pokazuje da je potencijal za pozitivni skok …enorman ….podcjenjenost sektora je očita …vrijeme je idealno za skupljanje ….kupiš 1 -dobiš 5 !!!
Evo recimo da ja nemam niti jednu dionicu (a imam atpl) pa ja uopće nebi čita pratio i davao komentare na ovom topići a pogotovo jeftino drukanje sa primjesom-brdsko planinskog humora umotan u altruističi i "dobronamjeran" savijet drugima…
nije ti palo napamet da ovu dionicu pratim, trgujem njome, već godinama ? iz kojeg razloga bi trebalo pisati samo kad, odnosno, u trenutku kada imaš dionicu? vidiš, nitko nije odgovorio na moja pitanja, a ovo što ti navodiš, nisu ni to loša pitanja … [wink]
nemaju veze što je brodarstvo
svjetsko tržište
poslovanje
….
A zamislite koliku će dobit ostvarivati kad vozarine budu prihvatljive (nisu u gubitku sada kad su i na povijesnom minumumu)…
I kakve veze ima prvi kvartal sa cijenom dionice…
Tržište to prepoznaje i participira u cijenu puno prije …..
dobro povezuješ stvari [rolleyes]
Hvala ….
[lol]
Puno mi znači Vaše mišljenje o tome kako povezujem stvari i slično… [tongue]