Baltic Dry Index (BDI) +4 934 [thumbsup]
Proć ćemo i tih 10 %… [lol]
40 dana je bdi išao dolje, sad bi neki htjeli da za 5 dana rasta natrag počne padati. A tek hvatamo zalet. Do polovice maja samo up. [thumbsup]
@ Lojtra
Kinezi su već u cijenu troška prijevoza roba, ugradili 80% rasta BDI u drugom kvartalu, informacija je od velikog uvoznika iz Kine.
i svjetski brodari su u svoje cijene dionice ugradili do 80% rasta u proteklih 3mjeseca.
Naši samo 10% a neki ni to, znači slijedi hvatanje svjetskog trenda.
ugodan vikend [thumbsup]
Može li mi netko objasniti,uvijek sam željan znanja,kakav će utijecaj imati privatizacija cros budući da je najveći dioničar atpl sa 10.63%, i hoće li to imati utjecaja na cijenu atpl.
Po mom sudu eventualna privatizacija CROS bi donijela ATPL casha koliko trenutno cijela vrijedi na burzi i naravno da će uvjetovati nagli rast dionica ATPL. Fondovi još strpljivo čekaju, polagano meze… al kad krenu meziti onda ni 900kn neće biti daleko. Koliko god loša bila situacija sa vozarinama trenutno trendovi se mijenjaju, po mom sudu već do kraja ove godine. [thumbsup]
Zanimljivo je pogledati trgovane iznose, odnosno volumene da nam stvari ovdje budu jasnije.
Ako bi promatrali pattern i Elliot teoriju dobili bi 3 targeta: prvi na 760kn i drugi na 980kn i treći na 1370kn.[/b]
Disclaimer: Ovo nije nagovor na trgovanje vrijednosnim papirima.
@BEAR Kod nas je isto sve brutalno. ATPL-R-A danas 3 sata bez transakcije, jbg-a netko je primjetio da je mudrinić pao na 200 kuna pa ga trebalo dizat. Bolje da sada stanem. Ugodan vikend svim Atlantašima.
Zanimljivo je pogledati trgovane iznose, odnosno volumene da nam stvari ovdje budu jasnije.
Ako bi promatrali pattern i Elliot teoriju dobili bi 3 targeta: prvi na 760kn i drugi na 980kn i treći na 1370kn.[/b]
Disclaimer: Ovo nije nagovor na trgovanje vrijednosnim papirima.
Mislim da ste malo pretjerali ali rast do 460-480 će se dogoditi brže nego šta većina misli.