ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 14:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ima šanse da ovdje kapne neka dividenda?

Nema jer jedinu dobit imaju od prodaje brodova a od vozarina je minus
[/quote]

Ako niste znali, Atlantska ima veću zadržanu dobit nego ERNT, odnosno 731 prema 489 kn/dionica. Svi znamo da ERNT ove godine isplaćuje 150 kn dividende iz zadržane dobiti.

Uopće nije bitno kako je došlo do dobiti pa tvrtka ćak može poslovati i s gubitkom. a da to ne isključuje mogućnost isplate dividende iz zadržane dobiti.

ima šanse da ovdje kapne neka dividenda?

Nema jer jedinu dobit imaju od prodaje brodova a od vozarina je minus
[/quote]

Ako niste znali, Atlantska ima veću zadržanu dobit nego ERNT, odnosno 731 prema 489 kn/dionica. Svi znamo da ERNT ove godine isplaćuje 150 kn dividende iz zadržane dobiti.

Uopće nije bitno kako je došlo do dobiti pa tvrtka ćak može poslovati i s gubitkom. a da to ne isključuje mogućnost isplate dividende iz zadržane dobiti.
[/quote]
A znate li koliko je ta dobit iznosila 2008 i od onda se stalno topi

A znate li koliko je ta dobit iznosila 2008 i od onda se stalno topi

S isključenim manjinskim interesom:

2008: 660,475,390
2009: (94,189,331)
2010: 39,558,770
2011: 15,122,594

Buy When There's Blood In The Streets

LJep pogled na zelenu boju,sutra bi moglo biti veselo na otvaranju kao u stara dobra vremena… [thumbsup]

Smanjenje plaća pomorcima je najbolji potez uprave još od gradnje brodova u Kini i Južnoj Koreji.
Još bi trebalo hrvatske posade zamijeniti kineskima, jedino da možda kapetan ostane Hrvat.
Ne znam kakva im je radna snaga u hotelima, ali u svakom slučaju bi trebalo preferirati recimo Bugare, Albance ili barem Bosance koji su im najbliže. Takvi bi potezi dali dobar vjetar u leđa ovoj dionici.

@ Vranjo

Kolega imam osjećaj da si iz branše ali jedna mala primjedba na post koji je u načelu realan. Ne hrvatski zapovjednik već hrvatski upravitelj a po mogućnosti i zapovjednik. Ako brod ne možeš pomaknut zaludu ti najbolji zapovjednik. Doli u rudniku leže pravi problemi.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

@ Vranjo

Kolega imam osjećaj da si iz branše ali jedna mala primjedba na post koji je u načelu realan. Ne hrvatski zapovjednik već hrvatski upravitelj a po mogućnosti i zapovjednik. Ako brod ne možeš pomaknut zaludu ti najbolji zapovjednik. Doli u rudniku leže pravi problemi.

Pozdrav Techman..
Di si šta ima?
Jeli opet njuškamo malo Atpl.. [wink]

Pozdrav

Ivano7

A BALVANA!!! :) :) :)

Koliko mogu uštediti na 10% plaća pomoraca godišnje, držim 2-3 miljuna dolara, pa mogli su to pomorcima i oprostiti. Toliko je Uprava podjelila sebi za nagradu za rezultate 2008., nije pošteno.
U naredna tri mjeseca preuzimaju 3 broda, a i Petka ide na bubanj. Živo će biti razdoblje pred nama.

http://seekingalpha.com/article/441571-%5Bb%5Ddryships-overvalued-relative-to-baltic-dry-index%5B/b%5D-trade-accordingly?source=yahoo

Smanjenje plaća pomorcima je najbolji potez uprave još od gradnje brodova u Kini i Južnoj Koreji.
Još bi trebalo hrvatske posade zamijeniti kineskima, jedino da možda kapetan ostane Hrvat.
Ne znam kakva im je radna snaga u hotelima, ali u svakom slučaju bi trebalo preferirati recimo Bugare, Albance ili barem Bosance koji su im najbliže. Takvi bi potezi dali dobar vjetar u leđa ovoj dionici.

Neznam dali ste gledali emisiju ali o tome je baš bilo govora da su strane kompanije počele zapošljavati baš kineze radi smanjenje plaća.

Koliko mogu uštediti na 10% plaća pomoraca godišnje, držim 2-3 miljuna dolara

Mislim da je procjena korektna, budući da je segment pomorstvo lani imao 122 mil kn troška osoblja.

Buy When There's Blood In The Streets

Ciao Ivano!

Ma ne. Nisam bio mjesec dana na forumu. Vidio sam PM pa sam se ukrcao, odgovorio Kormilaru i usput stavio dva posta. Pratio sam i trgovao drugu dionicu. BDI u podrumu a brodari sky high zadnjih 10-tak dana. Meni osobno ovaj ludi rast nije jasan ali valjda netko zna pozadinu.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

New Report

Close