Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
http://www.2shared.com/photo/iZU-zvgw/ATPL3.html
ATPL zapela na 100 SMA
Ore Ship Returns Fall to 2-Week Low on Vessel Glut, Weak Demand Saturday, 10 March 2012 | 00:00
Returns for Capesize vessels that haul iron ore fell to the lowest in two weeks because of a surplus of ships and slowing demand.
Rents for the ships that transport at least 150,000 metric tons of cargo declined 0.6 percent to $5,786 a day, the lowest since Feb. 24, according to data from the London-based Baltic Exchange today.
Slowing demand for cargoes and the surplus of available vessels is spurring the decline in rates, RS Platou Markets AS, an Oslo-based investment bank, said in an e-mailed note today. Declining congestion at ports in China, Brazil and Australia is adding vessels to the market, swelling supply, it said.
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=46379830-fba8-49df-995d-50725a619368
Kupio bih ovu dionicu al se kolebam. Tržište je dosta negativno,vozarine kako vidim se motaju oko nekog minimuma. Promatrao sam i druge brodare. Al nekako mi se čini da bi atpl mogla postati broj1 jer vidim da tankerska prodaje brodove i smanjuje broj brodova dok atlantska čeka ove godine mnogo novogradnji i mislim da će ih prestići u broju brodova. Trenutno će možda ti brodovi prestavljati teret i stvarati gubitak ?? Al recimo kroz godinu dana ako se tržište oporavi mogla bi daleko gore,il ako se ne oporavi mogla bi daleko dole. Ako netko može dati svoje viđenje atlantske kroz recimo 1-2godine??
@ Optimista,
danas sam se kolebao bili izašao malo vani (nisam izašao, naime ostao na kauču i baš mi je super)
I to sam pogodio jer se super osjećam…
[wink]
Ja sam se isto kolebao na ingr 4 pa sam ušao…(izašao u međuvremenu)
Isto sam se kolebao jdpl na 75-80 pa sam opet ušao (nisam izašao)
Zašto kupiti ili ne kupiti atpl na ovim cijenama i što je još bitnije ovim vremenima?
A zašto ne? [smiley]…sami procijenite..
BDI raste..a tek je počeo..
Atpl jedina posluje pozitivno u ovoj krizi…
Bit će i dividendica.. [proud]
Imamo love na računu 223,11 kn…
FI će biti pozitivno (prodaja starih brodova)
Brodari će se poznato je svima najprije oporaviti, gledajući globalno naravno..
A što je još bitnije to tržište uvijek uračuna u cijenu 6 mje. – 1god. unaprijed..
Šire flotu kad su brodovi najjeftiniji i kupuju nove…
Mi kupujemo sada ono što će se desiti za taj period…tako jednostavno funkcionira tržište..
Tako da onaj tko se odluči za kupnju po fundamentima i strpljenju će to napraviti slijedeće godine u ovo vrijeme…
Vjerujete li kolega da će atpl slijedeće godine u ovo vrijeme koštati 350 kon…
Ja osobno ne…
Eto samo zato kupujem i još ću atpl..
A druge razloge ću dopustite mi zadržati za sebe…
[yawn]
[lol]
Borbeno je i to volim ….a tako mi trenutno i odgovara…. [smiley]
Mislim ove ispod TOP 10 jer nitko od njih već mjesecima ne prodaje ,A neki su i kupovali..
Ovo ispod je jako interesantno..
Onaj tko prati, i zna dobro matematiku i uz to ima velik nos znat će o čemu govorim..
Otud odgovor i na ovo kočenje na 350…
Prati li tko Skdd u zadnje vrijeme.. [wink] [lol]
[yawn]
Nakon građevinara, za brodarima bit će jagma još veća.
Kakve se igrice igraju na atpl 🙂
kad ovo pukne, ma kaki šampanjac…. 400kn u pol ure… jdpl odradio 50%rasta , a atpl 15%
bdi 837