Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Capesize 6.010 dollar (+ 0,5 prosent)
Panamax 6.684 dollar (+ 0,0 prosent)
Handysize 6.306 dollar (+ 3,3 prosent)
Supramax: 7.443 dollar (+ 2,8 prosent)
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $6010 (UP 30)
BPI Average of the T/C routes $6684 (UP 2)
BSI Average of the T/C routes $7443 (UP 205)
BHSI Average of the T/C routes $6306 (UP 199)
Di su nam Kolege Craig i kako se ono onaj drugi zove, da će ATPL explodiratri, ja sta za komp ovih dana misleći da moje učmale dionice malo više vride..a ono…desila se INGRA….
Bdp u Americi veći od očekivanja ( vidi u prilogu), BDI polako i danas UP, brodari vani UP..za one koji neznaju Atpl nema puno veze sa domaćim makroekonomskim pokazateljima već isključivo sa vanjskim…naravno indexi vani sve zeleniji
http://www.forexfactory.com/
Tako sam sretna što se ukrcavam po ovim cjenama, samo prodavajte-ako može i po nižoj cjeni,kupca imate
Ajmo malo matematike:
broj dionica (1.395.520) x trenutno cijena (335,90) = 468 755 168 kn (1$ = 5,63kn) = 82 000 000$
Po njihovoj stranici posjeduju 15 brodova + 3 hotela + zrakoplovnu kompaniju i udjele u raznim društivam i prošle godine ostvarila dobit od 16,7 mil. kuna….
Nisam stručnjak za brodove ali mislim da je vrijednost svego toga puno više nego ovih 80 mil $
kad će više cijena na neku normalnu razinu, ATPL mi je najgora dionica u portfelju… 🙁
bdi 750… nije loše 🙂
Kad se BDI bude utrostručio i stabilizirao na iznad 2.000 kn, bit će valjda i neke zarade. A do tada, nije zabranjeno maštati…
…desila se INGRA….
Misliš masakr motornom pilom. [bye]
@zmanojlo
ha,ha vidim da svi stručnjaci ulažu u naše vrle građevinare..
Raspitajte se malo kako je prošao slovenski građevinski sektor nakon ulaska Slovenije u
EU…
Tako sam sretna što se ukrcavam po ovim cjenama, samo prodavajte-ako može i po nižoj cjeni,kupca imate
[thumbsup]
tko ono kaže da će atpl eksplodirati?
http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=16889
imam dionice atpl i doista mi nije u interesu daljni pad
pa bilo bi loše da diže plaće u krizi,ako ih reže to je pozitivno. treba štedit koliko se god može ,valjda će se vozarine kroz godinu oporavit bar do neke pozitivne 0.